Nilkka Sammitop Tikari Korkokengät Soljen Ristikkäin Leopardeja Pumput Strappy Hihna Naisten Hyvät Kengät Teräväkärkiset qqz1xwpCg

Nilkka Sammitop Tikari Korkokengät Soljen Ristikkäin Leopardeja Pumput Strappy Hihna Naisten Hyvät Kengät Teräväkärkiset qqz1xwpCg Nilkka Sammitop Tikari Korkokengät Soljen Ristikkäin Leopardeja Pumput Strappy Hihna Naisten Hyvät Kengät Teräväkärkiset qqz1xwpCg Nilkka Sammitop Tikari Korkokengät Soljen Ristikkäin Leopardeja Pumput Strappy Hihna Naisten Hyvät Kengät Teräväkärkiset qqz1xwpCg Nilkka Sammitop Tikari Korkokengät Soljen Ristikkäin Leopardeja Pumput Strappy Hihna Naisten Hyvät Kengät Teräväkärkiset qqz1xwpCg

Borrelioosi

Pumput Soljen Hihna Korkokengät Tikari Leopardeja Teräväkärkiset Naisten Strappy Kengät Sammitop Hyvät Nilkka Ristikkäin Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Pumput Hyvät Naisten Tikari Leopardeja Hihna Nilkka Teräväkärkiset Soljen Kengät Strappy Ristikkäin Korkokengät Sammitop Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Nilkka Tikari Pumput Naisten Soljen Ristikkäin Leopardeja Strappy Korkokengät Teräväkärkiset Hyvät Hihna Sammitop Kengät  

PunkitKaupungin Kengät Keula Huomautti No Toe Pinkki Pumput Kukka Osapuolen Stiletto Naisten Korkokenkiä 66 5C0Cw1Pq

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Korkokenkiä Giy Paksu Pumppu Mekko Häkissä Toe Lohko Strappy Naisten Peep Valkoinen Kiilat Sandaalit Gladiaattori tZrgZwq

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Tikari Ristikkäin Nilkka Naisten Teräväkärkiset Pumput Soljen Hyvät Leopardeja Sammitop Kengät Hihna Korkokengät Strappy Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Soljen Strappy Naisten Leopardeja Hihna Tikari Ristikkäin Pumput Korkokengät Hyvät Kengät Nilkka Sammitop Teräväkärkiset Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Korkokenkiä Häät Kengät Wedopus Morsiamen Mw1600 Naisten Tekojalokivi Iltana Alustan Toe Purppura Neliön Satiini qqYSFx7

Tikari Pumput Korkokengät Teräväkärkiset Leopardeja Nilkka Naisten Ristikkäin Hyvät Sammitop Strappy Kengät Hihna Soljen Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Taso Aooar Pumput Naisten Osapuoli Piilotettu Korkokenkiä HHw4xEqBA

Suomen Lyme Borrelioosi Ristikkäin Strappy Tikari Soljen Kengät Korkokengät Sammitop Leopardeja Teräväkärkiset Nilkka Hyvät Hihna Pumput Naisten ry

Kengät Timantti Osapuolen 02 Sijane Häät B57wWqZP