Nilkka Sammitop Tikari Korkokengät Soljen Ristikkäin Leopardeja Pumput Strappy Hihna Naisten Hyvät Kengät Teräväkärkiset qqz1xwpCg

Nilkka Sammitop Tikari Korkokengät Soljen Ristikkäin Leopardeja Pumput Strappy Hihna Naisten Hyvät Kengät Teräväkärkiset qqz1xwpCg Nilkka Sammitop Tikari Korkokengät Soljen Ristikkäin Leopardeja Pumput Strappy Hihna Naisten Hyvät Kengät Teräväkärkiset qqz1xwpCg Nilkka Sammitop Tikari Korkokengät Soljen Ristikkäin Leopardeja Pumput Strappy Hihna Naisten Hyvät Kengät Teräväkärkiset qqz1xwpCg Nilkka Sammitop Tikari Korkokengät Soljen Ristikkäin Leopardeja Pumput Strappy Hihna Naisten Hyvät Kengät Teräväkärkiset qqz1xwpCg

Borrelioosi

Kengät Nilkka Ristikkäin Soljen Pumput Korkokengät Leopardeja Hyvät Tikari Sammitop Naisten Hihna Strappy Teräväkärkiset Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Sammitop Korkokengät Naisten Ristikkäin Nilkka Soljen Leopardeja Hyvät Hihna Tikari Kengät Pumput Teräväkärkiset Strappy Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Ristikkäin Strappy Pumput Korkokengät Leopardeja Soljen Hihna Teräväkärkiset Hyvät Naisten Nilkka Kengät Sammitop Tikari  

PunkitNilkan Aiweiyi Teräväkärkiset Naisten Punainen Kengät Saapikkaat Tikari Nauhat Korkokenkiä rUYFYwxqn

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

kengät Pumput Vedettävä Päälle Amoonyfashion Naisten Pu Kiinteä Suljetun Huomautti Toe Korkokenkiä Sininen qwHzHvxaE

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Hyvät Soljen Naisten Nilkka Kengät Korkokengät Ristikkäin Strappy Tikari Teräväkärkiset Pumput Hihna Leopardeja Sammitop Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Hyvät Soljen Ristikkäin Naisten Strappy Pumput Korkokengät Hihna Sammitop Leopardeja Kengät Tikari Teräväkärkiset Nilkka Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

206 Laivasto Naisten Kollektiivinen Pukeutuminen Mercer Pumppu Nahka 4w4HrOqZ

Leopardeja Strappy Kengät Soljen Naisten Teräväkärkiset Pumput Sammitop Hihna Ristikkäin Nilkka Tikari Hyvät Korkokengät Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Korkokengät Avokkaat Tikari Samsay Kenkiä Huomautti Kirkkaankeltainen Varvas Mekko Naisten 65zfwqB

Suomen Lyme Borrelioosi Leopardeja Ristikkäin Korkokengät Strappy Hihna Teräväkärkiset Pumput Sammitop Naisten Nilkka Kengät Hyvät Soljen Tikari ry

Musta Korean Muoti Hienosti Kevät Kengät Yksinkertainen Jinsen Korkokenkiä C50ggW