Nilkkalenkki D'orsay Punastumaan Korkokenkiä Kengät Teräväkärkiset Satiinimekko Naisten Pumput Elegantpark qXwxOCHU

Nilkkalenkki D'orsay Punastumaan Korkokenkiä Kengät Teräväkärkiset Satiinimekko Naisten Pumput Elegantpark qXwxOCHU Nilkkalenkki D'orsay Punastumaan Korkokenkiä Kengät Teräväkärkiset Satiinimekko Naisten Pumput Elegantpark qXwxOCHU Nilkkalenkki D'orsay Punastumaan Korkokenkiä Kengät Teräväkärkiset Satiinimekko Naisten Pumput Elegantpark qXwxOCHU Nilkkalenkki D'orsay Punastumaan Korkokenkiä Kengät Teräväkärkiset Satiinimekko Naisten Pumput Elegantpark qXwxOCHU Nilkkalenkki D'orsay Punastumaan Korkokenkiä Kengät Teräväkärkiset Satiinimekko Naisten Pumput Elegantpark qXwxOCHU Nilkkalenkki D'orsay Punastumaan Korkokenkiä Kengät Teräväkärkiset Satiinimekko Naisten Pumput Elegantpark qXwxOCHU

Borrelioosi

Elegantpark Punastumaan Naisten Satiinimekko D'orsay Korkokenkiä Teräväkärkiset Nilkkalenkki Pumput Kengät Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Punastumaan Naisten Pumput Elegantpark Kengät Korkokenkiä Teräväkärkiset Satiinimekko Nilkkalenkki D'orsay Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Naisten Teräväkärkiset Elegantpark Satiinimekko Pumput D'orsay Kengät Korkokenkiä Punastumaan Nilkkalenkki  

PunkitPunainen Suljetun Kierroksella Valikoituja Materiaali Pumput Naisten Toe Pehmeä Allhqfashion Vedettävä Väri Korkokenkiä kengät qxaXHX7

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Häät Yksivärinen Naisten Mukava Pumput Kengät Wanabcman Korkokengät Tikari Valkoinen Alustan 0qx4xw1B

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

D'orsay Elegantpark Kengät Pumput Naisten Satiinimekko Nilkkalenkki Punastumaan Teräväkärkiset Korkokenkiä Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Nilkkalenkki Elegantpark Naisten Kengät Teräväkärkiset Korkokenkiä D'orsay Punastumaan Pumput Satiinimekko Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Pumput Open Väri Valkoinen Pu Korkokenkiä Naisten kengät Amoonyfashion Päälle Vedettävä Valikoituja Peep Toe x8wvqYaS

Korkokenkiä Naisten Elegantpark Pumput D'orsay Punastumaan Satiinimekko Teräväkärkiset Nilkkalenkki Kengät Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Naiset Tikari Criss Sandaalit Nilkkalenkki Mustasta Kengät Cross Juhlakengät Pumput Korkokengät Alaston Hääjuhlissa Teräväkärkiset B4rqwBx6

Suomen Lyme Borrelioosi Teräväkärkiset Kengät D'orsay Pumput Naisten Elegantpark Nilkkalenkki Korkokenkiä Punastumaan Satiinimekko ry

Pumput Vetää kengät Punainen Toe Suljettu Korkokengät Naisten Yksilankaista Pu Amoonyfashion BwqPgxn0