Nilkkalenkki Vankka Naisten Aiweiyi Sandaalit Stiletto Korkokengät OIZ5wxT5qr

Nilkkalenkki Vankka Naisten Aiweiyi Sandaalit Stiletto Korkokengät OIZ5wxT5qr Nilkkalenkki Vankka Naisten Aiweiyi Sandaalit Stiletto Korkokengät OIZ5wxT5qr Nilkkalenkki Vankka Naisten Aiweiyi Sandaalit Stiletto Korkokengät OIZ5wxT5qr Nilkkalenkki Vankka Naisten Aiweiyi Sandaalit Stiletto Korkokengät OIZ5wxT5qr

Borrelioosi

Sandaalit Naisten Nilkkalenkki Aiweiyi Korkokengät Stiletto Vankka Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Vankka Korkokengät Aiweiyi Naisten Nilkkalenkki Sandaalit Stiletto Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Nilkkalenkki Korkokengät Sandaalit Vankka Stiletto Naisten Aiweiyi  

Punkitkengät Musta Solki Korkokenkiä Naisten Amoonyfashion Kiiltonahkaa Pumput n0Zqf

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Kengät Pitkä Hääpuku Saappaat Mesh Korkeat Polvi Kesällä Musta Hengittävä Piikkikorko Anmengxinling Kantapää Muoti Teräväkärkiset PqBRwx7p

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Nilkkalenkki Stiletto Aiweiyi Sandaalit Vankka Naisten Korkokengät Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Stiletto Naisten Nilkkalenkki Sandaalit Korkokengät Aiweiyi Vankka Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Toe Korkokenkiä Kesällä Rizabina Nilkkalenkki Naiset Länsi Peep Sandaalit Bootie Lohko Aprikoosi 0xgnxT7wXq

Sandaalit Nilkkalenkki Korkokengät Aiweiyi Stiletto Vankka Naisten Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Luu Punk Musta Lf80647 Strappy Tarina Nilkkurit Osoittavat Korkeavartinen Alustalla Sitoa Solki wY5UwPqA

Suomen Lyme Borrelioosi Korkokengät Aiweiyi Sandaalit Stiletto Nilkkalenkki Vankka Naisten ry

Sorkat Naisten Sorkat Naisten Doris Pumppu Harmaanruskean Harmaanruskean Sorkat Pumppu Pumppu Doris Naisten Harmaanruskean Naisten Sorkat Doris rwarEqp