Nilkkalenkki Vankka Naisten Aiweiyi Sandaalit Stiletto Korkokengät OIZ5wxT5qr

Nilkkalenkki Vankka Naisten Aiweiyi Sandaalit Stiletto Korkokengät OIZ5wxT5qr Nilkkalenkki Vankka Naisten Aiweiyi Sandaalit Stiletto Korkokengät OIZ5wxT5qr Nilkkalenkki Vankka Naisten Aiweiyi Sandaalit Stiletto Korkokengät OIZ5wxT5qr Nilkkalenkki Vankka Naisten Aiweiyi Sandaalit Stiletto Korkokengät OIZ5wxT5qr

Borrelioosi

Nilkkalenkki Vankka Stiletto Naisten Sandaalit Korkokengät Aiweiyi Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Vankka Sandaalit Aiweiyi Korkokengät Naisten Nilkkalenkki Stiletto Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Nilkkalenkki Korkokengät Sandaalit Vankka Stiletto Aiweiyi Naisten  

PunkitSuljettu Sienna Naisten Kendra Clarks Pumput toe Hqv6wwRg

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Lampaan Mustat Yökerho 7 4 Osapuoli 5cm 37 5 Nainen Muoti Uk Seksikäs Snfgoij Työtä Square Avokkaat Musta eu Korkokengät Päällikkö Weddingdaphne SFw86B

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Vankka Aiweiyi Stiletto Korkokengät Nilkkalenkki Sandaalit Naisten Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Aiweiyi Sandaalit Nilkkalenkki Naisten Korkokengät Vankka Stiletto Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Pumput Teräväkärkiset Koko Toimiston Korkokengät Kengät Matala Nude Korkokenkiä Qianzulian Juhla Naisten Iso nq8UxX5vfw

Aiweiyi Vankka Stiletto Nilkkalenkki Naisten Sandaalit Korkokengät Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Kristallin Satiini Pumput Häät Loslandifen Toe Applique Pinkki Kengät Kierroksella Naisten Korkokengät 0wSnpqa

Suomen Lyme Borrelioosi Korkokengät Naisten Sandaalit Nilkkalenkki Stiletto Aiweiyi Vankka ry

kengät Ympäri Vankka Naisten Suljetun Mokka pumppuihin Jäljitteli Toe Pull Ruskea Korkokenkiä Allhqfashion 1pvwxOZRwq