Nilkkalenkki beige Pohja Naiset 10 Pu Alustan Piikkikorko Taivaansininen Pumppu Kantapää Juhlamekko fCwHq

Nilkkalenkki beige Pohja Naiset 10 Pu Alustan Piikkikorko Taivaansininen Pumppu Kantapää Juhlamekko fCwHq Nilkkalenkki beige Pohja Naiset 10 Pu Alustan Piikkikorko Taivaansininen Pumppu Kantapää Juhlamekko fCwHq Nilkkalenkki beige Pohja Naiset 10 Pu Alustan Piikkikorko Taivaansininen Pumppu Kantapää Juhlamekko fCwHq Nilkkalenkki beige Pohja Naiset 10 Pu Alustan Piikkikorko Taivaansininen Pumppu Kantapää Juhlamekko fCwHq

Borrelioosi

10 Alustan Pumppu Naiset Juhlamekko Pohja Nilkkalenkki Pu Kantapää beige Taivaansininen Piikkikorko Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Alustan Pohja Kantapää Piikkikorko Juhlamekko Taivaansininen Nilkkalenkki Naiset Pumppu Pu 10 beige Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Alustan Taivaansininen Kantapää beige Piikkikorko 10 Pu Pohja Juhlamekko Naiset Nilkkalenkki Pumppu  

PunkitKiinteä Korkokengät Mekko Kengät Lizform Teräväkärkiset Vihreänä Nahka Pumppu Pumput Naisten Tn5q0

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Yhdeksän Mokka Kartio Käsintehtyjä Kantapää Luistaa Toe Naisten Neliön Pumppujen Musta Nahka Seitsemän Korkea Siro r5qw0prU

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Piikkikorko Pohja Pumppu Alustan beige Pu 10 Taivaansininen Juhlamekko Kantapää Naiset Nilkkalenkki Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Kantapää 10 Pu Pohja Alustan beige Taivaansininen Naiset Juhlamekko Pumppu Nilkkalenkki Piikkikorko Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Työkengät 12cm Varvas Pumput Violetti Ybeauty Huomautti Luistaa Prom Tikari Suurikokoisia Korkokengät Patenttia Naisten Uwx0qvg

10 Alustan Taivaansininen Pohja Pumppu Piikkikorko Naiset Juhlamekko Pu beige Nilkkalenkki Kantapää Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Huomautti Kiinteä Materiaali Korkokenkiä Pull kengät Suljetun pumppuihin Naisten Toe Valkoinen Pehmeä Weenfashion qwY1R50x

Suomen Lyme Borrelioosi Pumppu Kantapää Piikkikorko beige Pohja 10 Naiset Pu Juhlamekko Taivaansininen Nilkkalenkki Alustan ry

Muoti Kallistuneen Varvas Rusetti Korokekenkien T Korkokenkiä Mofgr Beige Pyöreä hihna Naisten Pumput nZAZTq