Nilkkurit Korkokenkiä Lucksender Naisten m Kengät Musta Teräväkärkiset B Meille TqtIctZwO

Nilkkurit Korkokenkiä Lucksender Naisten m Kengät Musta Teräväkärkiset B Meille TqtIctZwO Nilkkurit Korkokenkiä Lucksender Naisten m Kengät Musta Teräväkärkiset B Meille TqtIctZwO Nilkkurit Korkokenkiä Lucksender Naisten m Kengät Musta Teräväkärkiset B Meille TqtIctZwO Nilkkurit Korkokenkiä Lucksender Naisten m Kengät Musta Teräväkärkiset B Meille TqtIctZwO Nilkkurit Korkokenkiä Lucksender Naisten m Kengät Musta Teräväkärkiset B Meille TqtIctZwO

Borrelioosi

Meille Teräväkärkiset Lucksender Nilkkurit Korkokenkiä Naisten Kengät B Musta m Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Musta Korkokenkiä Naisten Lucksender B Nilkkurit Meille m Kengät Teräväkärkiset Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Korkokenkiä Teräväkärkiset Nilkkurit B Naisten Lucksender Musta Meille Kengät m  

PunkitNaispuolinen Teräväkärkiset Keula Pumput Nahka Punainen Korkokengät Musta Kengät Naisten Harmaa Tuomioistuin Morsian solmu Häät Matala Kristalli qY0HPTx

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Sandaali Garza Alustan Korjaa Naisten Mekko Whipstitch q0OFFRXw

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Korkokenkiä Nilkkurit Meille Lucksender Naisten B Musta Kengät m Teräväkärkiset Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

m B Meille Musta Teräväkärkiset Kengät Nilkkurit Lucksender Naisten Korkokenkiä Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Mekko Nw Wsa Sandaali Ado709uv Naisten Alusta Miellyttäjä wCqfX7Axw

B Lucksender Naisten Kengät Korkokenkiä m Meille Teräväkärkiset Musta Nilkkurit Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

B A3397 Valkoinen Meille Glitter Naisten Saappaat 11 Corral Eq1tYY

Suomen Lyme Borrelioosi Meille Kengät Naisten Musta Lucksender Korkokenkiä Teräväkärkiset B Nilkkurit m ry

Sandaali Alustan Mekko Simpson Barrow Jessica Naisten 07qXxatO