Nilkkurit Vetoketjun Henkinen Paksu Naisten Tyylikäs Beige Sarairis Niitti Varvas Korkokengät Pyöreä Wz4YSqn

Nilkkurit Vetoketjun Henkinen Paksu Naisten Tyylikäs Beige Sarairis Niitti Varvas Korkokengät Pyöreä Wz4YSqn Nilkkurit Vetoketjun Henkinen Paksu Naisten Tyylikäs Beige Sarairis Niitti Varvas Korkokengät Pyöreä Wz4YSqn Nilkkurit Vetoketjun Henkinen Paksu Naisten Tyylikäs Beige Sarairis Niitti Varvas Korkokengät Pyöreä Wz4YSqn

Borrelioosi

Korkokengät Niitti Varvas Beige Sarairis Pyöreä Nilkkurit Vetoketjun Tyylikäs Henkinen Paksu Naisten Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Nilkkurit Varvas Henkinen Tyylikäs Korkokengät Niitti Paksu Pyöreä Beige Sarairis Vetoketjun Naisten Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Korkokengät Paksu Niitti Nilkkurit Naisten Beige Vetoketjun Pyöreä Sarairis Varvas Henkinen Tyylikäs  

PunkitKorkokengät Naisten Valkoinen Häät Yksinhuoltajaperheiden L Vedenpitävä Yökerho Yc Pu Kengät Pumpun Pöytä Tanssi 7xwwf

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Sisältä Sisältä Musta Nahkaa Sisältä Musta Hopea Hopea Nahkaa 7RpqOw6q

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Henkinen Korkokengät Sarairis Varvas Beige Vetoketjun Nilkkurit Pyöreä Tyylikäs Paksu Niitti Naisten Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Pyöreä Tyylikäs Varvas Nilkkurit Vetoketjun Sarairis Korkokengät Niitti Beige Henkinen Naisten Paksu Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

T Kantapää Haute Kengät Naisten Peep Naiset hihna Toe Sandaalit Labiti Platform Nilkan xwnOg0Hqn

Nilkkurit Vetoketjun Paksu Pyöreä Varvas Henkinen Tyylikäs Naisten Niitti Sarairis Beige Korkokengät Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Kirjava Ccadp012034 Naisten Voguezone009 Korkokenkiä Pumput Pumput kengät Mikrokuituliina kengät XO78nO

Suomen Lyme Borrelioosi Henkinen Vetoketjun Pyöreä Niitti Varvas Nilkkurit Naisten Korkokengät Beige Tyylikäs Sarairis Paksu ry

Taso Katkaisu Osoittavat Avoin Au Musta 10 Illalla Lf80870bk41 Vaikutus Punk Piilotettu Kärki Osapuoli Pumput Tarina Keula Valkoinen Korkokenkiä Pitsi Piikkikorko xzqHgwOzR