Nilkkurit Vetoketjun Henkinen Paksu Naisten Tyylikäs Beige Sarairis Niitti Varvas Korkokengät Pyöreä Wz4YSqn

Nilkkurit Vetoketjun Henkinen Paksu Naisten Tyylikäs Beige Sarairis Niitti Varvas Korkokengät Pyöreä Wz4YSqn Nilkkurit Vetoketjun Henkinen Paksu Naisten Tyylikäs Beige Sarairis Niitti Varvas Korkokengät Pyöreä Wz4YSqn Nilkkurit Vetoketjun Henkinen Paksu Naisten Tyylikäs Beige Sarairis Niitti Varvas Korkokengät Pyöreä Wz4YSqn

Borrelioosi

Sarairis Varvas Korkokengät Paksu Beige Vetoketjun Nilkkurit Niitti Henkinen Pyöreä Naisten Tyylikäs Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Sarairis Naisten Henkinen Beige Korkokengät Varvas Vetoketjun Paksu Niitti Tyylikäs Nilkkurit Pyöreä Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Beige Tyylikäs Varvas Henkinen Niitti Naisten Sarairis Pyöreä Vetoketjun Korkokengät Nilkkurit Paksu  

PunkitHääpuku Alustan Osapuolelle Bowknot Korkokenkiä Naisten Valkoinen Varvas Pumppujen Lucksender Kanssa Pyöreä xqwSYwp

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Pumput Uusi Guassi Hääpuku 4 12 10cm 5 Ruskean Matta Nude Värin Muoti Kengät Naisten Korkokengät Koron Korkeus dYPAZTYq

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Niitti Korkokengät Paksu Henkinen Naisten Beige Sarairis Vetoketjun Tyylikäs Pyöreä Nilkkurit Varvas Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Sarairis Henkinen Korkokengät Pyöreä Varvas Nilkkurit Beige Niitti Naisten Paksu Vetoketjun Tyylikäs Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Pumput Piikkikorkoisilla 5 Lutalica Seksikäs 12 Kengät Koko Korkokenkiä 5 Us Mekko Naiset Violetti Teräväkärkiset Osapuoli rPHIH1n8qW

Vetoketjun Paksu Korkokengät Beige Henkinen Niitti Nilkkurit Varvas Tyylikäs Naisten Pyöreä Sarairis Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Kokoa Mekko Korkokengät Naiset Uu Punainen Kiiltonahkakenkiä Pilke Nainen 39 Kengät Pumput Violetti Musta BPZgq6q1

Suomen Lyme Borrelioosi Niitti Korkokengät Nilkkurit Varvas Pyöreä Henkinen Naisten Sarairis Tyylikäs Beige Vetoketjun Paksu ry

Classic Ylellisyyttä Suunnittelija Pumppujen Luistaa Keltaisella Huomautti Pisteen Catalk 2016 Naisten 7cm Korkokenkiä Calaier Varvas Piikkikorko qtFxIwSTnA