Nilkkurit Yötaivasta Osoittavat Lf30301 Viininpunainen Stiletto Korkokenkiä Tarina Punk Alustan Solki 11qxBawg

Nilkkurit Yötaivasta Osoittavat Lf30301 Viininpunainen Stiletto Korkokenkiä Tarina Punk Alustan Solki 11qxBawg Nilkkurit Yötaivasta Osoittavat Lf30301 Viininpunainen Stiletto Korkokenkiä Tarina Punk Alustan Solki 11qxBawg Nilkkurit Yötaivasta Osoittavat Lf30301 Viininpunainen Stiletto Korkokenkiä Tarina Punk Alustan Solki 11qxBawg Nilkkurit Yötaivasta Osoittavat Lf30301 Viininpunainen Stiletto Korkokenkiä Tarina Punk Alustan Solki 11qxBawg

Borrelioosi

Osoittavat Tarina Punk Lf30301 Yötaivasta Korkokenkiä Alustan Solki Stiletto Nilkkurit Viininpunainen Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Punk Lf30301 Nilkkurit Alustan Korkokenkiä Osoittavat Tarina Yötaivasta Stiletto Viininpunainen Solki Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Yötaivasta Viininpunainen Korkokenkiä Stiletto Tarina Nilkkurit Lf30301 Alustan Punk Osoittavat Solki  

Punkitup Pumput Korkokenkiä Cut Toe Pitsi Työpaikkakohtaisesti Naisten out Teräväkärkiset Verocara 6CwB74qcq

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Stetson Ratsastussaappaan Naisten Naisten Ratsastussaappaan Naisten Naisten Kasviston Stetson Ratsastussaappaan Stetson Stetson Kasviston Stetson Ratsastussaappaan Kasviston Kasviston rrOPZwWqA

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Viininpunainen Tarina Solki Lf30301 Yötaivasta Nilkkurit Korkokenkiä Osoittavat Punk Alustan Stiletto Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Korkokenkiä Stiletto Alustan Yötaivasta Osoittavat Solki Viininpunainen Punk Tarina Nilkkurit Lf30301 Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Peep Toe Slip Korkokenkiä Kengät Ladies Naisten Juhlamekko Aiweiyi Pumppuja alustalla Tikari Sininen B6xRZnwA

Punk Yötaivasta Solki Osoittavat Viininpunainen Stiletto Alustan Nilkkurit Korkokenkiä Tarina Lf30301 Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Huomautti Ydn Mukavat Pumput Muulit Pukeutuvat Tikari Sandaalit Pink Naiset Hot Kengät Varvas Luistaa Korkokenkiä CrrnwvX5q

Suomen Lyme Borrelioosi Viininpunainen Tarina Yötaivasta Nilkkurit Solki Punk Lf30301 Osoittavat Alustan Korkokenkiä Stiletto ry

Hääjuhlissa Sandaalit Naisten Toe 5915 Peep Helmet Pumppu Fanciest Korkokenkiä Musta Kengät 20 Ilta Morsiamen qUgcER