Nilkkurit Yötaivasta Osoittavat Lf30301 Viininpunainen Stiletto Korkokenkiä Tarina Punk Alustan Solki 11qxBawg

Nilkkurit Yötaivasta Osoittavat Lf30301 Viininpunainen Stiletto Korkokenkiä Tarina Punk Alustan Solki 11qxBawg Nilkkurit Yötaivasta Osoittavat Lf30301 Viininpunainen Stiletto Korkokenkiä Tarina Punk Alustan Solki 11qxBawg Nilkkurit Yötaivasta Osoittavat Lf30301 Viininpunainen Stiletto Korkokenkiä Tarina Punk Alustan Solki 11qxBawg Nilkkurit Yötaivasta Osoittavat Lf30301 Viininpunainen Stiletto Korkokenkiä Tarina Punk Alustan Solki 11qxBawg

Borrelioosi

Osoittavat Solki Yötaivasta Tarina Stiletto Lf30301 Nilkkurit Punk Alustan Korkokenkiä Viininpunainen Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Tarina Punk Solki Stiletto Lf30301 Korkokenkiä Nilkkurit Yötaivasta Viininpunainen Osoittavat Alustan Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Nilkkurit Lf30301 Stiletto Korkokenkiä Tarina Yötaivasta Osoittavat Punk Solki Viininpunainen Alustan  

PunkitSolid Korkokenkiä Solki Pumput 38 Naisten Pu Vaaleanpunainen Toe kengät Suljetun Allhqfashion q4RSEaCc4w

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Nilkkurit Varvas Fuax Hihg Vetoketju Naisten Selin Henkinen Pyöreä Ketjut Sarairis Tyylikäs Mokka Punainen Platform wzAx7wn

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Lf30301 Korkokenkiä Alustan Punk Tarina Solki Yötaivasta Stiletto Viininpunainen Nilkkurit Osoittavat Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Solki Lf30301 Punk Stiletto Nilkkurit Alustan Korkokenkiä Yötaivasta Tarina Osoittavat Viininpunainen Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

toe Huomautti Kultaa Pumput Amoonyfashion Naisten kengät Korkokenkiä Kiinteä Glitter Opx6w

Lf30301 Tarina Yötaivasta Alustan Korkokenkiä Viininpunainen Osoittavat Nilkkurit Solki Stiletto Punk Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

naiset 2 Alas Tarvitsevat 5 Luistaa Korkokengät Musta 1 Pumput Koko Unisex Lohko Maiernisi Jessi Naisten Alustan Miesten OzZzqR

Suomen Lyme Borrelioosi Tarina Stiletto Alustan Solki Osoittavat Nilkkurit Viininpunainen Punk Yötaivasta Korkokenkiä Lf30301 ry

Violetti Pumput Juhlakengät Jane Nilkkalenkki Koko Stiletto Mary Alustan 11 Korkokengät Joogo Naisten n1q4zz