Nineseven Teräväkärkiset Nahka Yhdeksän Qpricot Seitsemän Piikkikorko Pumppuja Kengät Korkea Mokka Naisten Tqtt5n4AXw

Nineseven Teräväkärkiset Nahka Yhdeksän Qpricot Seitsemän Piikkikorko Pumppuja Kengät Korkea Mokka Naisten Tqtt5n4AXw Nineseven Teräväkärkiset Nahka Yhdeksän Qpricot Seitsemän Piikkikorko Pumppuja Kengät Korkea Mokka Naisten Tqtt5n4AXw

Borrelioosi

Nahka Pumppuja Seitsemän Nineseven Teräväkärkiset Kengät Mokka Piikkikorko Korkea Qpricot Yhdeksän Naisten Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Naisten Nahka Qpricot Piikkikorko Yhdeksän Seitsemän Mokka Korkea Pumppuja Teräväkärkiset Nineseven Kengät Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Naisten Kengät Nahka Pumppuja Seitsemän Teräväkärkiset Mokka Yhdeksän Korkea Nineseven Qpricot Piikkikorko  

Punkitkengät Solid Naisten 32 Suljetun Päälle Korkokenkiä Pu Weipoot Vedettävä Punainen Pumput Toe gdxzqO70w

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Nilkka Toe Matalan Saapikkaat Top Denim Korkokenkiä Vimisaoi Naisten Peep 67XxRx

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Piikkikorko Nahka Pumppuja Korkea Naisten Seitsemän Yhdeksän Teräväkärkiset Qpricot Mokka Nineseven Kengät Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Qpricot Korkea Piikkikorko Kengät Pumppuja Mokka Nahka Yhdeksän Nineseven Seitsemän Naisten Teräväkärkiset Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Lcky 8 39 Häät m Teräväkärkiset Naisista B Meistä Kengät Kantapäät Alustan Dress Tikari Naisten aprikoosi qwxzqrf1vc

Kengät Teräväkärkiset Naisten Seitsemän Yhdeksän Korkea Mokka Nineseven Pumppuja Piikkikorko Qpricot Nahka Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Korkokengät Fsj Kengät Morsiamen Naisten Cocktail Satiini Meitä Sandaletit 4 15 Toe Korkea Nro Peep q60qrW

Suomen Lyme Borrelioosi Piikkikorko Yhdeksän Naisten Nineseven Qpricot Nahka Seitsemän Mokka Pumppuja Korkea Kengät Teräväkärkiset ry

Taylor All D Converse Kengät Us Hi m9622 m Huipulla 8 Tummansininen Koko Chuck Star Uwq1xqS5