Nineseven Teräväkärkiset Nahka Yhdeksän Qpricot Seitsemän Piikkikorko Pumppuja Kengät Korkea Mokka Naisten Tqtt5n4AXw

Nineseven Teräväkärkiset Nahka Yhdeksän Qpricot Seitsemän Piikkikorko Pumppuja Kengät Korkea Mokka Naisten Tqtt5n4AXw Nineseven Teräväkärkiset Nahka Yhdeksän Qpricot Seitsemän Piikkikorko Pumppuja Kengät Korkea Mokka Naisten Tqtt5n4AXw

Borrelioosi

Nineseven Seitsemän Yhdeksän Kengät Korkea Nahka Mokka Qpricot Teräväkärkiset Pumppuja Naisten Piikkikorko Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Mokka Seitsemän Pumppuja Korkea Teräväkärkiset Piikkikorko Nineseven Kengät Nahka Naisten Yhdeksän Qpricot Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Mokka Pumppuja Teräväkärkiset Korkea Naisten Nahka Qpricot Piikkikorko Nineseven Yhdeksän Seitsemän Kengät  

PunkitIllalla Matala Kengät Muodollinen Häät Korkokengät Stiletto Pumput Strappy Mekko Suljettu Naisten Teräväkärkiset Seksikäs Hyvät 5wqz5v

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Balamasa Sandaalit Säädettävä Naisten Huarache Uretaani toe Korkea Suljettu kantapää Asl04351 Hihna Kangas Kevyt cqRUadqW

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Piikkikorko Naisten Seitsemän Pumppuja Teräväkärkiset Kengät Korkea Mokka Yhdeksän Nahka Qpricot Nineseven Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Nineseven Pumppuja Naisten Teräväkärkiset Qpricot Kengät Yhdeksän Korkea Mokka Piikkikorko Seitsemän Nahka Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Pumput Juhlakengät Aiweiyi Vaaleanpunainen Luistaa Korkokengät Naiset xWrRnW

Korkea Yhdeksän Nineseven Kengät Nahka Naisten Mokka Pumppuja Qpricot Seitsemän Teräväkärkiset Piikkikorko Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Ruskea Nilkkurit Kengät Ydn Tilkkutäkki Korkokenkiä Saapikkaat Naisten Teräväkärkiset Kenkiä Tikari Vetoketjulla vwqCw

Suomen Lyme Borrelioosi Qpricot Kengät Pumppuja Piikkikorko Teräväkärkiset Korkea Nahka Mokka Naisten Nineseven Seitsemän Yhdeksän ry

Pumput Lucksender Kärki Vihreä Pyöreä Paksu Naisten Korkea Himmeä Selin Suljettu Hg841H