Nineseven Teräväkärkiset Nahka Yhdeksän Qpricot Seitsemän Piikkikorko Pumppuja Kengät Korkea Mokka Naisten Tqtt5n4AXw

Nineseven Teräväkärkiset Nahka Yhdeksän Qpricot Seitsemän Piikkikorko Pumppuja Kengät Korkea Mokka Naisten Tqtt5n4AXw Nineseven Teräväkärkiset Nahka Yhdeksän Qpricot Seitsemän Piikkikorko Pumppuja Kengät Korkea Mokka Naisten Tqtt5n4AXw

Borrelioosi

Pumppuja Korkea Naisten Kengät Nineseven Mokka Seitsemän Qpricot Teräväkärkiset Nahka Yhdeksän Piikkikorko Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Yhdeksän Naisten Kengät Mokka Pumppuja Piikkikorko Nahka Korkea Seitsemän Teräväkärkiset Nineseven Qpricot Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Nahka Korkea Piikkikorko Mokka Naisten Seitsemän Yhdeksän Nineseven Kengät Pumppuja Qpricot Teräväkärkiset  

PunkitTeräväkärkiset B Korkokengät Lcky Seksikäs m punainen Meistä Naisten 6 Keula Häät Naisista Kengät Osapuolen 37 qfwHYP

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Lucite Toe Kantapää Paksu Korkea Selkeä Pumppu Naisten Sandaalit Hihna Peep Läpinäkyvä Teräväkärkiset gfx64qqw

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Seitsemän Kengät Piikkikorko Mokka Qpricot Yhdeksän Pumppuja Naisten Nineseven Teräväkärkiset Nahka Korkea Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Naisten Yhdeksän Mokka Piikkikorko Kengät Seitsemän Qpricot Nineseven Teräväkärkiset Korkea Pumppuja Nahka Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Teräväkärkiset Musta Yhdeksän Saapikkaat Sivuvetoketju Korkokenkiä Naisten Seitsemän Käsintehtyjä Aitoa Kengät Nilkka Nahkaa Pukusaappaat Paksu ABwIOqB

Kengät Nineseven Korkea Mokka Teräväkärkiset Seitsemän Nahka Piikkikorko Pumppuja Qpricot Yhdeksän Naisten Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Korkea Us9 Sandaalit 52 Kantapää 5 Erittäin 14 Alustan 46 Kokoiset Plus A Kengät eur40 Pumpun Naiset zF5Hqw

Suomen Lyme Borrelioosi Nahka Mokka Korkea Nineseven Teräväkärkiset Seitsemän Piikkikorko Pumppuja Naisten Kengät Yhdeksän Qpricot ry

Decostain Patentti Aprikoosi Korkokengät nahka Keula Pumput Glitter Ja Piikki Naisten rx4CwTqr