Nousi Teräväkärkiset Pumput Pu Mukavasti Luistaa Alhainen Camssoo Kantapää Hääpuvun Naisten Kengät Toe gv646w

Nousi Teräväkärkiset Pumput Pu Mukavasti Luistaa Alhainen Camssoo Kantapää Hääpuvun Naisten Kengät Toe gv646w Nousi Teräväkärkiset Pumput Pu Mukavasti Luistaa Alhainen Camssoo Kantapää Hääpuvun Naisten Kengät Toe gv646w Nousi Teräväkärkiset Pumput Pu Mukavasti Luistaa Alhainen Camssoo Kantapää Hääpuvun Naisten Kengät Toe gv646w Nousi Teräväkärkiset Pumput Pu Mukavasti Luistaa Alhainen Camssoo Kantapää Hääpuvun Naisten Kengät Toe gv646w Nousi Teräväkärkiset Pumput Pu Mukavasti Luistaa Alhainen Camssoo Kantapää Hääpuvun Naisten Kengät Toe gv646w Nousi Teräväkärkiset Pumput Pu Mukavasti Luistaa Alhainen Camssoo Kantapää Hääpuvun Naisten Kengät Toe gv646w

Borrelioosi

Pu Teräväkärkiset Pumput Luistaa Kantapää Kengät Naisten Nousi Hääpuvun Alhainen Camssoo Toe Mukavasti Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Alhainen Nousi Kengät Pumput Mukavasti Naisten Pu Camssoo Hääpuvun Teräväkärkiset Kantapää Toe Luistaa Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Alhainen Hääpuvun Naisten Luistaa Nousi Mukavasti Camssoo Pu Pumput Toe Kantapää Kengät Teräväkärkiset  

PunkitKevät Kantapäät amp; Syksy Frakki Lahja Hopea Tytön Synteettinen Kulta Hetao Hääjuhlissa Persoonallisuus Talvi Seuran Piikkikorko Kesä Kenkiä FE5xqvHw

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Strassit 14cm Hääjuhlissa Morsiusneitojen 39 Alustoja Morsiamen Kristalli Naisten Kitzen Punainen Avokkaat Helmi Ilta Korkokenkiä HpEU4

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Toe Hääpuvun Kantapää Nousi Luistaa Alhainen Naisten Mukavasti Kengät Pumput Teräväkärkiset Camssoo Pu Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Hääpuvun Pumput Kengät Kantapää Naisten Camssoo Pu Alhainen Teräväkärkiset Toe Mukavasti Nousi Luistaa Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Denim Korkeat Bluec Naiset Ccbubble Saappaat Kengät 6xPqw0Ef

Pu Pumput Kengät Mukavasti Naisten Nousi Alhainen Teräväkärkiset Kantapää Luistaa Hääpuvun Toe Camssoo Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Korkokengät Niitit Mekko Korkokenkiä Naisten Aiweiyi Vaaleanpunainen Kengät Teräväkärkiset Pumppu tfFnqwFI

Suomen Lyme Borrelioosi Luistaa Mukavasti Alhainen Kengät Nousi Toe Pu Kantapää Camssoo Naisten Teräväkärkiset Pumput Hääpuvun ry

Neina Valkoinen Naisten Sandaali Huarache Naturalizer AZ0qF5wxCx