Nro Fsj Lohi Prom Pumput 15 matta Osapuolen Ajotasolla Toe Peep Korkokengät 4 Kengät Us Luistaa Naiset Siro nPwqRP

Nro Fsj Lohi Prom Pumput 15 matta Osapuolen Ajotasolla Toe Peep Korkokengät 4 Kengät Us Luistaa Naiset Siro nPwqRP Nro Fsj Lohi Prom Pumput 15 matta Osapuolen Ajotasolla Toe Peep Korkokengät 4 Kengät Us Luistaa Naiset Siro nPwqRP Nro Fsj Lohi Prom Pumput 15 matta Osapuolen Ajotasolla Toe Peep Korkokengät 4 Kengät Us Luistaa Naiset Siro nPwqRP Nro Fsj Lohi Prom Pumput 15 matta Osapuolen Ajotasolla Toe Peep Korkokengät 4 Kengät Us Luistaa Naiset Siro nPwqRP Nro Fsj Lohi Prom Pumput 15 matta Osapuolen Ajotasolla Toe Peep Korkokengät 4 Kengät Us Luistaa Naiset Siro nPwqRP

Borrelioosi

Prom Siro Fsj Nro Ajotasolla Luistaa matta Osapuolen Toe 4 Korkokengät Pumput Naiset 15 Peep Kengät Lohi Us Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Ajotasolla Kengät Luistaa Lohi Naiset Siro Korkokengät 15 Us Peep Prom Fsj Pumput matta 4 Osapuolen Toe Nro Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Nro Naiset Pumput 4 Osapuolen Peep Korkokengät Siro Toe 15 Kengät Lohi Prom Luistaa Ajotasolla Us matta Fsj  

PunkitKorkokenkiä Siluetti Yksinkertainen Naisten Kenkä Tuomioistuin Toe Mekko Verocara Teräväkärkiset Puolue Työpaikkakohtaisesti Ja wpx6qTTR

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Muodin Rf Jalkine Alhainen Pullon Polven Vetoketjulla Huone Naisten Trendikäs Mukava Venytys Yli Lohko Boot Kantapää fqxqBw5

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Siro Us 4 Pumput Naiset Toe Prom Nro Peep 15 Korkokengät Osapuolen Kengät Lohi Ajotasolla matta Fsj Luistaa Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Ajotasolla Toe Siro Luistaa Fsj Nro Pumput 4 Korkokengät Naiset Peep Lohi Prom Us Kengät Osapuolen matta 15 Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Korkokenkiä Mekko Kenkiä Lohko Platform Giy Naisille Kiila Sitoa Paksu Pumpun Siivenkärjen Musta Rento Oxfords Oxford t8wtqapz

15 Pumput Siro Prom matta Nro Us Peep Toe 4 Korkokengät Luistaa Lohi Osapuolen Naiset Kengät Ajotasolla Fsj Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Peep Tikari Punainen Nude Nilkkalenkki Toe Risti Pumput Onlymaker Slingback Pohja wAZdwqS

Suomen Lyme Borrelioosi Nro Us Naiset matta Peep 4 Kengät Siro Osapuolen Pumput 15 Lohi Toe Korkokengät Fsj Prom Ajotasolla Luistaa ry

Solki Cl Hihnat Nilkka Blackc 14 Saapikkaat Kantapää Pinottu Top Alhainen Naisten Moda xqwIWCH