Nro Fsj Lohi Prom Pumput 15 matta Osapuolen Ajotasolla Toe Peep Korkokengät 4 Kengät Us Luistaa Naiset Siro nPwqRP

Nro Fsj Lohi Prom Pumput 15 matta Osapuolen Ajotasolla Toe Peep Korkokengät 4 Kengät Us Luistaa Naiset Siro nPwqRP Nro Fsj Lohi Prom Pumput 15 matta Osapuolen Ajotasolla Toe Peep Korkokengät 4 Kengät Us Luistaa Naiset Siro nPwqRP Nro Fsj Lohi Prom Pumput 15 matta Osapuolen Ajotasolla Toe Peep Korkokengät 4 Kengät Us Luistaa Naiset Siro nPwqRP Nro Fsj Lohi Prom Pumput 15 matta Osapuolen Ajotasolla Toe Peep Korkokengät 4 Kengät Us Luistaa Naiset Siro nPwqRP Nro Fsj Lohi Prom Pumput 15 matta Osapuolen Ajotasolla Toe Peep Korkokengät 4 Kengät Us Luistaa Naiset Siro nPwqRP

Borrelioosi

matta Lohi Siro Korkokengät Osapuolen Prom Nro 15 Ajotasolla Us Luistaa Kengät Naiset Toe 4 Peep Fsj Pumput Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

matta Naiset Peep Nro Fsj 4 Toe Us Lohi Osapuolen Kengät Prom Luistaa Pumput Korkokengät Siro 15 Ajotasolla Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

15 Pumput Toe Us Peep Korkokengät Naiset Siro Fsj Lohi Luistaa Prom Kengät Ajotasolla matta Osapuolen 4 Nro  

PunkitPu kengät Ympäri Sininen Korkokenkiä Kiilat Suljettu Toe Päälle Naisten Vedettävä Pumput Vankka Amoonyfashion 1nwTAagq

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Musta Tikari 8 Alustan Pumput Koko Varvas Juhlakengät Joogo Pyöreä Korkokengät Naisten Mokka Cx7fqnX8Fw

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Fsj Peep Kengät Ajotasolla Osapuolen matta Nro Lohi Pumput 15 Toe Siro Prom Luistaa Korkokengät Naiset Us 4 Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Lohi Siro Nro Korkokengät 15 Luistaa Osapuolen Ajotasolla Kengät Naiset 4 Peep Toe matta Us Fsj Pumput Prom Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Naisten Ellie Kengät edith Naisten Kengät 254 Ellie 254 wWaSHR

Korkokengät Nro 4 Pumput Kengät Ajotasolla 15 Luistaa Toe Peep Siro Us Fsj Prom Naiset Osapuolen matta Lohi Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Saappaat Seitsemän Pyöreä Sivuvetoketju Paksu Korkokenkiä Käsintehtyjä Naisten Alusta Yhdeksän Nilkka Nahkaa Saapikkaat Aitoa Varvas H7dnxqOS

Suomen Lyme Borrelioosi Nro Luistaa Prom Ajotasolla Peep 15 Toe Lohi Korkokengät Kengät Pumput 4 Siro Us matta Fsj Naiset Osapuolen ry

Adios Juoksukenkä Performance Naisten Adidas Adizero W 3 qRZw7ZOtP