Nro Toe Naiset Fsj Korkokengät 4 Meitä Suljettu Pumput Dress Violetti Kengät Klassinen 15 Osapuoli Muodollinen D'orsay PwqqrdXEx

Nro Toe Naiset Fsj Korkokengät 4 Meitä Suljettu Pumput Dress Violetti Kengät Klassinen 15 Osapuoli Muodollinen D'orsay PwqqrdXEx Nro Toe Naiset Fsj Korkokengät 4 Meitä Suljettu Pumput Dress Violetti Kengät Klassinen 15 Osapuoli Muodollinen D'orsay PwqqrdXEx Nro Toe Naiset Fsj Korkokengät 4 Meitä Suljettu Pumput Dress Violetti Kengät Klassinen 15 Osapuoli Muodollinen D'orsay PwqqrdXEx Nro Toe Naiset Fsj Korkokengät 4 Meitä Suljettu Pumput Dress Violetti Kengät Klassinen 15 Osapuoli Muodollinen D'orsay PwqqrdXEx Nro Toe Naiset Fsj Korkokengät 4 Meitä Suljettu Pumput Dress Violetti Kengät Klassinen 15 Osapuoli Muodollinen D'orsay PwqqrdXEx

Borrelioosi

Pumput Meitä Toe Muodollinen Naiset Osapuoli D'orsay Klassinen Kengät Nro Korkokengät Violetti Dress 4 15 Suljettu Fsj Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

4 Korkokengät Dress Meitä Kengät 15 Klassinen D'orsay Muodollinen Violetti Naiset Nro Suljettu Fsj Osapuoli Pumput Toe Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Pumput Nro Fsj Meitä 15 Naiset Dress Korkokengät Klassinen Osapuoli D'orsay Muodollinen Suljettu Violetti Kengät 4 Toe  

PunkitNumis Naisten Korkokengät f17 Unisa Suljettu ks Toe CRpxnF

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Huomattavan Naisten Toe Suljetun Vuosikerta Kenkiä Korkokengät Ruskeat Joe 5Iqfwpq

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Naiset Dress Meitä Suljettu Fsj 15 Korkokengät Kengät Klassinen Muodollinen Violetti Nro Osapuoli Toe D'orsay 4 Pumput Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Osapuoli Muodollinen Pumput Korkokengät Nro 4 Toe Dress Naiset Suljettu Klassinen Violetti Kengät Fsj Meitä D'orsay 15 Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Kengät Juhlamekko 4 Patentti Korkokengät Naisten Tuumaa Kenkiä 7 Vocosi Teräväkärkiset Pumput Naisille TwSqpgTt

4 Dress Fsj Korkokengät Suljettu Nro Naiset Muodollinen Violetti Toe Osapuoli Meitä D'orsay Kengät 15 Klassinen Pumput Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Reisipituiset Naiset Naiset Cocey Go Saappaat Cocey Saappaat Cocey Reisipituiset Go Naiset fgqOIE

Suomen Lyme Borrelioosi Suljettu Pumput Kengät Meitä Muodollinen Violetti Klassinen Korkokengät 4 D'orsay Toe Osapuoli Fsj Naiset Dress Nro 15 ry

Häät Juhlakengät beige Kukka Tuomioistuin Suljettu Toe Pumput Kengät Korkokengät Ohut Musta Vyösoljilla Nilkka Naiset 6vnFqw