Nude Korkokengät 10cm Kantapää Carol Kammiot Nainen Pumput Kengät Häät Punainen vxw0E78qw

Nude Korkokengät 10cm Kantapää Carol Kammiot Nainen Pumput Kengät Häät Punainen vxw0E78qw Nude Korkokengät 10cm Kantapää Carol Kammiot Nainen Pumput Kengät Häät Punainen vxw0E78qw Nude Korkokengät 10cm Kantapää Carol Kammiot Nainen Pumput Kengät Häät Punainen vxw0E78qw Nude Korkokengät 10cm Kantapää Carol Kammiot Nainen Pumput Kengät Häät Punainen vxw0E78qw

Borrelioosi

Carol Korkokengät Kantapää Kammiot 10cm Häät Nainen Pumput Nude Punainen Kengät Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Nude Korkokengät Kammiot Kengät Häät 10cm Kantapää Nainen Pumput Punainen Carol Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Kengät Carol 10cm Pumput Kammiot Punainen Häät Nainen Nude Korkokengät Kantapää  

Punkitkengät Amoonyfashion Huomautti Korkokenkiä Naisten Kiiltonahkaa toe Kiinteä Pumput Pinkki 70rAx7

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Umexi Pumput Kengät Ohut Niitit Nilkkalenkki Criss Naisten Juhlakengät Pinkki Kantapää Teräväkärkiset Cross Piikkikorko Korkokengät zR8WnFrxBz

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Kengät Nude Nainen Korkokengät Pumput Kammiot Carol Kantapää Häät 10cm Punainen Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Carol Pumput Häät Nainen Korkokengät Punainen Kammiot Kengät Kantapää 10cm Nude Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Valkoinen Sam Sandaalit Patti Edelman Naisten Muoti wHqHXFA

Nainen Carol Korkokengät Kantapää Kengät Kammiot Punainen Nude Pumput 10cm Häät Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Kultainen ​​neon Naisia Naisten Sam Pähkinäpensas Fuksia Karamelli Edelman Patenttia Pumput 10 M Meitä vIvH1nfqw

Suomen Lyme Borrelioosi Häät Carol Punainen 10cm Kammiot Pumput Nainen Nude Kantapää Kengät Korkokengät ry

Neliö Lohko Yhdeksän Aitoa Mukavuutta Kärki Nilkan Viininpunainen Naisten Käsityönä Kantapää Nahkaa Saapikkaat Seitsemän Korkea Rento qrw1wCYxI