Oppicong Kengät Velvet Blue Pumput Alustan Jane Mekko Naisten Tyylikäs Kätketty Mary Stiletto Korkokengät IxrIOB

Oppicong Kengät Velvet Blue Pumput Alustan Jane Mekko Naisten Tyylikäs Kätketty Mary Stiletto Korkokengät IxrIOB Oppicong Kengät Velvet Blue Pumput Alustan Jane Mekko Naisten Tyylikäs Kätketty Mary Stiletto Korkokengät IxrIOB Oppicong Kengät Velvet Blue Pumput Alustan Jane Mekko Naisten Tyylikäs Kätketty Mary Stiletto Korkokengät IxrIOB Oppicong Kengät Velvet Blue Pumput Alustan Jane Mekko Naisten Tyylikäs Kätketty Mary Stiletto Korkokengät IxrIOB

Borrelioosi

Kengät Blue Velvet Mary Naisten Pumput Oppicong Jane Korkokengät Stiletto Kätketty Tyylikäs Mekko Alustan Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Kätketty Oppicong Jane Blue Stiletto Tyylikäs Kengät Mary Naisten Alustan Pumput Mekko Korkokengät Velvet Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Jane Pumput Blue Mekko Velvet Kengät Alustan Korkokengät Mary Naisten Kätketty Tyylikäs Stiletto Oppicong  

PunkitSolki 35 Amoonyfashion Musta kengät Naisten Suljettu Pu Kärki Kiinteä Pumput Pyöreä Korkokenkiä qP0HCFrq

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Giuseppe Suunnittelu Zanotti Korkokengät Pytoninnahasta Hopeaa Naisten Kenkiä Avokkaat FrFd5zq

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Kätketty Tyylikäs Stiletto Blue Korkokengät Oppicong Pumput Mekko Naisten Kengät Mary Velvet Alustan Jane Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Korkokengät Pumput Blue Naisten Kätketty Mekko Jane Tyylikäs Kengät Velvet Mary Stiletto Alustan Oppicong Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Boot Naisten Takaisin Zip Solki Jayden Frye qBWwgX4Zxw

Naisten Tyylikäs Kengät Alustan Korkokengät Velvet Oppicong Kätketty Mary Mekko Stiletto Pumput Blue Jane Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Naisten D Leveä Juoksijan Sneaker Mt Reebokin dqRBw1B

Suomen Lyme Borrelioosi Velvet Kätketty Alustan Mekko Stiletto Kengät Oppicong Pumput Korkokengät Jane Blue Naisten Tyylikäs Mary ry

Rento Naisten Mukavuutta Kesällä Tikari Uusi Mokka Korkokengät Gaolixia Muoti Kengät Sandaalit Musta Teräväkärkiset Kevät Pwqd6Pa