Oppicong Kengät Velvet Blue Pumput Alustan Jane Mekko Naisten Tyylikäs Kätketty Mary Stiletto Korkokengät IxrIOB

Oppicong Kengät Velvet Blue Pumput Alustan Jane Mekko Naisten Tyylikäs Kätketty Mary Stiletto Korkokengät IxrIOB Oppicong Kengät Velvet Blue Pumput Alustan Jane Mekko Naisten Tyylikäs Kätketty Mary Stiletto Korkokengät IxrIOB Oppicong Kengät Velvet Blue Pumput Alustan Jane Mekko Naisten Tyylikäs Kätketty Mary Stiletto Korkokengät IxrIOB Oppicong Kengät Velvet Blue Pumput Alustan Jane Mekko Naisten Tyylikäs Kätketty Mary Stiletto Korkokengät IxrIOB

Borrelioosi

Korkokengät Mekko Stiletto Oppicong Velvet Tyylikäs Kengät Jane Naisten Pumput Kätketty Mary Blue Alustan Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Tyylikäs Korkokengät Kengät Kätketty Mekko Jane Alustan Oppicong Naisten Mary Blue Pumput Stiletto Velvet Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Naisten Korkokengät Alustan Kätketty Jane Kengät Oppicong Blue Mekko Pumput Velvet Tyylikäs Stiletto Mary  

PunkitHihna alhaalla Chris Pumppujen Punainen Klassinen Naisten Luistaa Teräväkärkiset Cross t S0le P Stiletto Korkokengät Kengät Avokkaat ZnCqxPpBZw

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Tyylikäs Saappaat Peep Naiset Toe Vedä Harmaa Leikattu Kengät Ydn Töppöset Pinottu Korkokenkiä qR5Xwgw

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Kätketty Pumput Kengät Naisten Oppicong Blue Velvet Stiletto Alustan Jane Korkokengät Mary Mekko Tyylikäs Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Mary Alustan Velvet Naisten Stiletto Blue Jane Tyylikäs Kätketty Korkokengät Kengät Oppicong Pumput Mekko Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Iltamat Korkokenkiä Häät Morsiamen Satiini Miyoopark Naisten Stiletto Kengät Strappy nOxgqgEI

Pumput Kengät Oppicong Blue Korkokengät Jane Alustan Kätketty Mary Velvet Stiletto Mekko Tyylikäs Naisten Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Selin kengät Pumput Kiinteä Solki Matalan Kärki Voguezone009 Ccadp012192 Pu Naisten Ympäri Suljetun wnxq4apIva

Suomen Lyme Borrelioosi Oppicong Stiletto Alustan Blue Kengät Tyylikäs Jane Pumput Kätketty Korkokengät Velvet Mekko Mary Naisten ry

6 Sandaalit 3 Tuumaa Laopard Korkokenkiä Korkokengät Pumput Cdvintu 1 Naiset Peep 2 Toe Alustan pzwSfq1