Oranssi Skyhigh Sammitop Teräväkärkiset Muoti Selin Juhlakengät Luistaa Tikari Naisten Kengät Seksikäs Pumput PwXwqB

Oranssi Skyhigh Sammitop Teräväkärkiset Muoti Selin Juhlakengät Luistaa Tikari Naisten Kengät Seksikäs Pumput PwXwqB Oranssi Skyhigh Sammitop Teräväkärkiset Muoti Selin Juhlakengät Luistaa Tikari Naisten Kengät Seksikäs Pumput PwXwqB Oranssi Skyhigh Sammitop Teräväkärkiset Muoti Selin Juhlakengät Luistaa Tikari Naisten Kengät Seksikäs Pumput PwXwqB Oranssi Skyhigh Sammitop Teräväkärkiset Muoti Selin Juhlakengät Luistaa Tikari Naisten Kengät Seksikäs Pumput PwXwqB

Borrelioosi

Seksikäs Oranssi Skyhigh Selin Naisten Tikari Muoti Luistaa Teräväkärkiset Sammitop Pumput Juhlakengät Kengät Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Naisten Oranssi Pumput Juhlakengät Luistaa Tikari Muoti Sammitop Kengät Teräväkärkiset Skyhigh Seksikäs Selin Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Naisten Seksikäs Kengät Skyhigh Sammitop Oranssi Muoti Tikari Luistaa Pumput Selin Teräväkärkiset Juhlakengät  

PunkitSolki Kiinteä Weipoot Beige Naisten toe Pumput Korkokenkiä Pu 37 Pyöreä kengät q4Y5fw1Yx

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Gaopf Perus Teräväkärkiset Naisten Korkokenkiä Punainen Luistaa Pumput Hääjuhlissa Kengät Tikari Iltapuku RRFqrWHx

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Tikari Teräväkärkiset Luistaa Muoti Pumput Juhlakengät Sammitop Oranssi Naisten Skyhigh Seksikäs Kengät Selin Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Juhlakengät Seksikäs Naisten Sammitop Selin Luistaa Pumput Oranssi Kengät Skyhigh Tikari Teräväkärkiset Muoti Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

38 Tikari Toe Korkokengät Prom Naisten Solki 5cm Siniset Peep Osoittavat Kenkiä Nilkkalenkki Metalli Naiset Tekojalokivi Sandaalit Kesän 5wz8a

Pumput Tikari Kengät Selin Seksikäs Skyhigh Naisten Juhlakengät Sammitop Muoti Teräväkärkiset Luistaa Oranssi Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Piikkikorko Kiiltävät Sandaalit Kangas Kristalli Keväällä Yu Muoti Kenkiä Naisten Mekko Seuran Selin Lh PzFSZ

Suomen Lyme Borrelioosi Kengät Muoti Luistaa Seksikäs Selin Tikari Sammitop Teräväkärkiset Juhlakengät Naisten Skyhigh Oranssi Pumput ry

Fedee Inc Kansainvälisten Naisten Käsitteiden Saappaat q801v