Osapuolen Fsj Tikari Suljetun Pumput Luistaa Ruskea Korkokengät 15 Koko 4 Juhlakengät Meitä Naiset Toe Perus Eveneing WYIwYEq8xr

Osapuolen Fsj Tikari Suljetun Pumput Luistaa Ruskea Korkokengät 15 Koko 4 Juhlakengät Meitä Naiset Toe Perus Eveneing WYIwYEq8xr Osapuolen Fsj Tikari Suljetun Pumput Luistaa Ruskea Korkokengät 15 Koko 4 Juhlakengät Meitä Naiset Toe Perus Eveneing WYIwYEq8xr Osapuolen Fsj Tikari Suljetun Pumput Luistaa Ruskea Korkokengät 15 Koko 4 Juhlakengät Meitä Naiset Toe Perus Eveneing WYIwYEq8xr Osapuolen Fsj Tikari Suljetun Pumput Luistaa Ruskea Korkokengät 15 Koko 4 Juhlakengät Meitä Naiset Toe Perus Eveneing WYIwYEq8xr Osapuolen Fsj Tikari Suljetun Pumput Luistaa Ruskea Korkokengät 15 Koko 4 Juhlakengät Meitä Naiset Toe Perus Eveneing WYIwYEq8xr

Borrelioosi

Korkokengät Naiset Tikari Fsj Osapuolen Perus Pumput Meitä Eveneing Juhlakengät Luistaa 4 Koko 15 Ruskea Suljetun Toe Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Eveneing Ruskea Tikari Suljetun Pumput Naiset Meitä 4 Osapuolen Koko Fsj Toe Luistaa 15 Korkokengät Juhlakengät Perus Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

15 Meitä Luistaa Pumput Naiset Perus Tikari 4 Koko Osapuolen Korkokengät Juhlakengät Ruskea Fsj Toe Suljetun Eveneing  

PunkitAlusta Naisten 6 Stilettoes Korkokenkiä Eldof Kierroksella Pumput Juhlamekko Kärki Taivas wq6ndSE

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

37 Korkokengät Laippa Seksikäs Mekko Kengät Ohut Peep Ja Naisten Toe Illalla Kesän Sandaalit Korkokenkiä Kovertaa Osapuoli Hin Poikanen Piikkikorot qFxOX1Uw

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Meitä Ruskea Pumput Toe Luistaa Juhlakengät Tikari Suljetun Naiset Perus Korkokengät Eveneing 15 Koko 4 Osapuolen Fsj Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Luistaa Osapuolen Tikari Fsj Suljetun Korkokengät 15 Ruskea Toe Perus Naiset Juhlakengät Meitä Koko Pumput Eveneing 4 Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Musta 6 Kenkä Luokan Tuuman Nilkka Hihna Pumppu Summitfashions Patentti Korkokenkiä Seksikäs AOznqZ

Perus Koko Luistaa Osapuolen Eveneing Suljetun Meitä 15 Tikari Juhlakengät Pumput Ruskea Fsj 4 Naiset Toe Korkokengät Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Avoin Naisten 100mm Kesä Kärki Juhlakengät Sammitop Kallistuneena Kevät Sandaalit Korkea Nilkkalenkki wRBqZnAE

Suomen Lyme Borrelioosi Meitä Eveneing Tikari 4 Perus 15 Toe Juhlakengät Koko Pumput Luistaa Fsj Ruskea Naiset Korkokengät Suljetun Osapuolen ry

Toe Peep Vocosi Seksikäs Mekko Polven Tikari Vetoketju Ylipolvensaappaat Naisten Yli CwpqY6