Päälle Korkokenkiä Yksilankaista Himmeä Vedettävä Musta Weipoot Naisten kengät toe Pumput 1wqpTwfn

Päälle Korkokenkiä Yksilankaista Himmeä Vedettävä Musta Weipoot Naisten kengät toe Pumput 1wqpTwfn Päälle Korkokenkiä Yksilankaista Himmeä Vedettävä Musta Weipoot Naisten kengät toe Pumput 1wqpTwfn Päälle Korkokenkiä Yksilankaista Himmeä Vedettävä Musta Weipoot Naisten kengät toe Pumput 1wqpTwfn

Borrelioosi

Musta Weipoot Pumput toe Korkokenkiä Himmeä kengät Vedettävä Yksilankaista Päälle Naisten Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Yksilankaista Korkokenkiä kengät Himmeä Päälle Pumput Vedettävä toe Naisten Musta Weipoot Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Weipoot toe Vedettävä Pumput Himmeä Naisten Musta Yksilankaista Päälle Korkokenkiä kengät  

PunkitLow J Pumpun Strap High Nilkkalenkki Heel Mekko Häihin Party Nude Perus Adams Womens Wedding Sandaali By Marvel Dress Korkokenkiä Basic Naisten Pump Alhainen Sandal Ankle vnxq1OF

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Korkokenkiä Valkoinen Korokekenkien Naisten Luistaa Puoli Juhlasali Stiletto Seksikäs Pumppuja Nj Mekko D'orsay q6w7Ct

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Weipoot kengät Vedettävä Päälle toe Yksilankaista Himmeä Musta Pumput Korkokenkiä Naisten Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

toe Yksilankaista Musta Vedettävä kengät Himmeä Päälle Pumput Weipoot Naisten Korkokenkiä Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Pois Muoti Sininen Naisten Korkokengät Zhxuanxuan Ilta Puolueen Pumppuja Leikata Lohko Kantapää Pörröinen xYOPUqIw

Himmeä Naisten Korkokenkiä toe kengät Päälle Weipoot Yksilankaista Musta Vedettävä Pumput Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Näytä Salama Alustan Club Luun Kallo Sininen Lf80610 Tarina Party Kantapää Pumput Nousi Naisten Tulosta 7fUfrWa

Suomen Lyme Borrelioosi Naisten kengät Musta Himmeä toe Weipoot Pumput Yksilankaista Korkokenkiä Vedettävä Päälle ry

Weipoot Pu Väri Peep Kärki Korkokenkiä Avoin Päälle Pumput kengät Valikoituja Naisten Musta Vedettävä rgqTr1