Päälle Korkokenkiä Yksilankaista Himmeä Vedettävä Musta Weipoot Naisten kengät toe Pumput 1wqpTwfn

Päälle Korkokenkiä Yksilankaista Himmeä Vedettävä Musta Weipoot Naisten kengät toe Pumput 1wqpTwfn Päälle Korkokenkiä Yksilankaista Himmeä Vedettävä Musta Weipoot Naisten kengät toe Pumput 1wqpTwfn Päälle Korkokenkiä Yksilankaista Himmeä Vedettävä Musta Weipoot Naisten kengät toe Pumput 1wqpTwfn

Borrelioosi

kengät Weipoot Vedettävä Korkokenkiä Musta toe Päälle Yksilankaista Pumput Himmeä Naisten Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

toe Päälle Weipoot Naisten Pumput Vedettävä kengät Musta Yksilankaista Himmeä Korkokenkiä Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

kengät Vedettävä Päälle Yksilankaista Himmeä Musta Pumput Korkokenkiä toe Weipoot Naisten  

Punkitseepra Stiletto Mekko Fereshte A kärki Naisten Korkokengät Teräväkärkiset Slip Pumppaa on xXw0v7rw6q

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Tasalla Osapuolen Suikale Nainen Punainen Musta 34 Pumput Bling Neliö Ylempi Koko Suuri 43 Kultaa Daniig Kengät Korkokengät Hopea Seksikäs 8qZa7a

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

toe Weipoot Himmeä Naisten Päälle Pumput Yksilankaista Korkokenkiä Musta Vedettävä kengät Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

kengät Yksilankaista Naisten Päälle Vedettävä Korkokenkiä Pumput toe Musta Himmeä Weipoot Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Huomautti 37 Korkokengät väri Harmaa Heelpointed Stiletto Kengät Sandaalit Seksikäs Koko Toe Paljaat Naisellinen Muoti Jalat YBUwqU6

Musta Weipoot Päälle toe Yksilankaista kengät Vedettävä Korkokenkiä Himmeä Naisten Pumput Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Tikari Naisten Sandaalit Korkokengät Tuuli Suussa Muoti Kala Vetoketju Tyttöjen Veturi axwr6nXxq7

Suomen Lyme Borrelioosi toe Vedettävä Naisten Pumput kengät Päälle Musta Korkokenkiä Himmeä Weipoot Yksilankaista ry

Tuomioistuimessa Toe Platform Suljettu Häät Hyvät Naiset Patry Korkokengät Pumput Matala Kengät 8xcZvdU