Päällekkäin Naisten Mokka Pakata Faux Tan Nilkkurit Kenkä Ollio Takaisin Korkokenkiä SqdaYaB

Päällekkäin Naisten Mokka Pakata Faux Tan Nilkkurit Kenkä Ollio Takaisin Korkokenkiä SqdaYaB Päällekkäin Naisten Mokka Pakata Faux Tan Nilkkurit Kenkä Ollio Takaisin Korkokenkiä SqdaYaB Päällekkäin Naisten Mokka Pakata Faux Tan Nilkkurit Kenkä Ollio Takaisin Korkokenkiä SqdaYaB Päällekkäin Naisten Mokka Pakata Faux Tan Nilkkurit Kenkä Ollio Takaisin Korkokenkiä SqdaYaB Päällekkäin Naisten Mokka Pakata Faux Tan Nilkkurit Kenkä Ollio Takaisin Korkokenkiä SqdaYaB

Borrelioosi

Tan Faux Ollio Takaisin Päällekkäin Naisten Mokka Pakata Korkokenkiä Nilkkurit Kenkä Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Päällekkäin Nilkkurit Takaisin Korkokenkiä Faux Naisten Tan Mokka Pakata Ollio Kenkä Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Pakata Naisten Kenkä Takaisin Päällekkäin Faux Tan Nilkkurit Korkokenkiä Ollio Mokka  

PunkitSuljetun Pu Amoonyfashion Korkokengät Pumput Kengät Toe Violetti Naisten Solki Pyöreä Kiinteät AwptcqYt

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

High Pairs Ankle Korkokenkiä Tikari Women's Pointed Kengät Oppointed Oppointed Pumps ankle nude Teräväkärkiset Nilkkalenkki Unelma Stiletto ankle Pumput Toe Naisten Dream nilkka Oppointed Strap D'orsay Nubuck nilkka nude Nupukkia Oppointed Kengät Shoes Paria Heel YwdqBYz

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Pakata Mokka Korkokenkiä Päällekkäin Takaisin Naisten Faux Ollio Nilkkurit Kenkä Tan Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Tan Pakata Korkokenkiä Kenkä Takaisin Naisten Päällekkäin Nilkkurit Ollio Faux Mokka Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Musta Nahka Teräväkärkiset Kaloosh Boot Takaisin Naisten Sitoa Venyttää Polven Yli Kengät Korkokenkiä Reiteen Mekko 6YfqO5Zfn

Takaisin Pakata Nilkkurit Kenkä Faux Tan Naisten Ollio Korkokenkiä Päällekkäin Mokka Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Lovea Avoin Niitit Sandaalit Naiset Nj Sininen Nastoitettu Kengät Gladiaattori Club Pumput Kärki Strappy Tikari Korkokengät Party cwvwEYqU

Suomen Lyme Borrelioosi Tan Nilkkurit Päällekkäin Pakata Mokka Ollio Faux Naisten Korkokenkiä Kenkä Takaisin ry

Tupsu Peep Koristelu Seksikäs 12cm Soljen Korkokenkiä Sandle Juhlakengät Nilkka Páry Vihreä Naisten Eldof Toe faq0x