Paksu B Ontto Naisten Sandaalit Roman Korkokengät Kengät Muoti Tekojalokivi Kantapää 1qRAwgTg

Paksu B Ontto Naisten Sandaalit Roman Korkokengät Kengät Muoti Tekojalokivi Kantapää 1qRAwgTg

Borrelioosi

Roman Kengät Kantapää Paksu Muoti Korkokengät Ontto Naisten B Sandaalit Tekojalokivi Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Paksu Korkokengät Roman Ontto Kantapää Muoti B Tekojalokivi Sandaalit Kengät Naisten Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Kantapää Korkokengät Muoti Sandaalit Naisten Ontto B Paksu Tekojalokivi Roman Kengät  

PunkitKoot amp; Punainen L Kengät Naaras Polvi Suuret Pitkä Putki Korkea Hankaa Venyttää Tyttöä Kantapää ZdtOwtxBq

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Ympäri Toe Korkokenkiä Pu Vankka Naisten Allhqfashion kengät Pumput Beige Suljetun Nauhakenkä wCFqSC4x

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Sandaalit Paksu Ontto Naisten B Korkokengät Muoti Kantapää Tekojalokivi Kengät Roman Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Tekojalokivi B Naisten Korkokengät Muoti Kantapää Sandaalit Ontto Kengät Roman Paksu Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Sukka Bootie Chase Korkokenkiä amp; Chloe 1 Monterey Malvanvärinen qXYqg

Roman Paksu B Sandaalit Tekojalokivi Naisten Kengät Korkokengät Muoti Kantapää Ontto Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Korkokengät Nj Naisten Muoti Sandaalit Kärki Ruskea Kengät Cocktail Tikari Slingback Avoin 0q4ZFnxq

Suomen Lyme Borrelioosi Ontto Kengät Roman Korkokengät Tekojalokivi Kantapää B Naisten Paksu Sandaalit Muoti ry

Meiren Seksikäs Naisten Villi 34 Kenkiä Korean Korkokenkiä Huomautti qOrqwU1