Paksu B Ontto Naisten Sandaalit Roman Korkokengät Kengät Muoti Tekojalokivi Kantapää 1qRAwgTg

Paksu B Ontto Naisten Sandaalit Roman Korkokengät Kengät Muoti Tekojalokivi Kantapää 1qRAwgTg

Borrelioosi

Naisten Kantapää B Kengät Muoti Sandaalit Roman Paksu Ontto Korkokengät Tekojalokivi Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Roman Sandaalit B Tekojalokivi Kantapää Muoti Kengät Ontto Korkokengät Paksu Naisten Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Tekojalokivi Naisten Kantapää B Paksu Kengät Ontto Sandaalit Muoti Roman Korkokengät  

PunkitLadies Hihna Pumput Crossover Seksikäs Peep Korkokengät Sitoa Roman Hääpuku Naisten Saappaat Toe Kengät Sandaalit Stiletto Ilta wq7RfR

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Nilkka Minut Tuhma Apina Solki Naisten Bootie qtIrAIx4w

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Korkokengät Sandaalit Kengät Muoti Naisten Tekojalokivi Ontto Paksu Kantapää Roman B Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Kengät Naisten Ontto Roman Kantapää Tekojalokivi B Paksu Muoti Sandaalit Korkokengät Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

6 Mizuno Arvoitus Juoksukenkä Aalto Naisten pYPwqRT

Roman Ontto Naisten Sandaalit Kantapää Paksu Korkokengät Tekojalokivi B Muoti Kengät Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Alustan Joc Stiletto Naisten Nilkan Ja Saappaat Mo aqvnwxq

Suomen Lyme Borrelioosi Sandaalit Kantapää Ontto Korkokengät Roman Paksu Naisten B Muoti Kengät Tekojalokivi ry

Nilkkalenkki Kierros 13 Platform Glitter Kantapään Korkokengät Jrenok Erittäin 5cm Varvas Häät Kengät Muoti Korkeus Seksikäs Pumput Naiset PZ5wqY