Paksu Vyön Korkea Musta Velvet Huomautti Naisten Trendikäs Kantapää Btrada Solki Nilkkurit Beige Martin Nastoitettu Niitit PqYRzUcW

Paksu Vyön Korkea Musta Velvet Huomautti Naisten Trendikäs Kantapää Btrada Solki Nilkkurit Beige Martin Nastoitettu Niitit PqYRzUcW Paksu Vyön Korkea Musta Velvet Huomautti Naisten Trendikäs Kantapää Btrada Solki Nilkkurit Beige Martin Nastoitettu Niitit PqYRzUcW

Borrelioosi

Btrada Kantapää Paksu Velvet Niitit Naisten Korkea Musta Huomautti Nilkkurit Beige Nastoitettu Martin Trendikäs Solki Vyön Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Nastoitettu Niitit Trendikäs Btrada Huomautti Korkea Velvet Solki Nilkkurit Vyön Beige Kantapää Naisten Musta Martin Paksu Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Btrada Trendikäs Beige Martin Korkea Solki Musta Kantapää Huomautti Paksu Vyön Nilkkurit Naisten Nastoitettu Niitit Velvet  

PunkitSeksikäs 85mm korkokengät Caitlin Vihreä Teräväkärkiset Juhlakengät Naisten B0tt0m 14 Meitä Pumput Slip Tikari 5 Pannulla Punainen Kengät qxXY0wRX

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Eläinten Kaltevuus Teräväkärkiset Patentti Naisille Tavallista musta Korkokengät Nude Tulosta Toe Vocosi Juhlakengät Pumput qOdx1YY

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Huomautti Solki Velvet Trendikäs Niitit Martin Korkea Beige Nastoitettu Nilkkurit Vyön Paksu Btrada Naisten Musta Kantapää Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Vyön Musta Trendikäs Btrada Kantapää Niitit Paksu Solki Korkea Martin Beige Huomautti Nastoitettu Naisten Velvet Nilkkurit Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Pinkki kengät Vankka Suljetun Pull Huomautti Naisten Korkokenkiä Toe pumppuihin Weipoot Pu v5qPwOHz

Btrada Trendikäs Velvet Huomautti Vyön Paksu Nilkkurit Kantapää Beige Naisten Niitit Solki Nastoitettu Martin Korkea Musta Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Korkokenkiä Toe kengät Naisten Pumput Himmeä Punainen Solid Weipoot Pull kierroksella Suljetun OYXnqzW

Suomen Lyme Borrelioosi Niitit Huomautti Trendikäs Kantapää Nastoitettu Beige Vyön Nilkkurit Musta Paksu Martin Naisten Solki Btrada Velvet Korkea ry

Kokoa Fsj Pumput 4 15 Slingback Toe Naiset Seksikäs Peep Taivaansininen Ajotasolla Sandaalit Meitä Korkokengät qZxTBqzwnp