Paksu Vyön Korkea Musta Velvet Huomautti Naisten Trendikäs Kantapää Btrada Solki Nilkkurit Beige Martin Nastoitettu Niitit PqYRzUcW

Paksu Vyön Korkea Musta Velvet Huomautti Naisten Trendikäs Kantapää Btrada Solki Nilkkurit Beige Martin Nastoitettu Niitit PqYRzUcW Paksu Vyön Korkea Musta Velvet Huomautti Naisten Trendikäs Kantapää Btrada Solki Nilkkurit Beige Martin Nastoitettu Niitit PqYRzUcW

Borrelioosi

Musta Paksu Solki Btrada Naisten Martin Vyön Huomautti Korkea Trendikäs Nilkkurit Kantapää Niitit Velvet Nastoitettu Beige Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Solki Niitit Kantapää Beige Nastoitettu Paksu Naisten Btrada Velvet Nilkkurit Korkea Musta Trendikäs Huomautti Martin Vyön Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Nastoitettu Nilkkurit Martin Niitit Beige Huomautti Velvet Btrada Korkea Vyön Naisten Musta Paksu Trendikäs Solki Kantapää  

PunkitMusta Pyöreä kengät Pumput Vetoketju toe Pu Korkokenkiä Weipoot Naisten Solid qn8TwtxHPz

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Naisten Punainen Iso Korkokengät Kengät Korkokenkiä Matala Pumput Qianzulian Mukavuutta Teräväkärkiset Toimisto Koko Yksinkertainen SBqp7dw

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Korkea Nastoitettu Nilkkurit Velvet Beige Btrada Niitit Trendikäs Paksu Solki Vyön Huomautti Martin Kantapää Naisten Musta Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Solki Btrada Naisten Beige Velvet Martin Nastoitettu Trendikäs Korkea Musta Kantapää Vyön Paksu Nilkkurit Niitit Huomautti Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Alustan Violetti Piikkikorko Osoittavat Tarina Sexy Lf80838 Korkokenkiä Pumput Monivärisiä Osapuoli qqwRPMtx6z

Musta Vyön Niitit Nastoitettu Korkea Huomautti Martin Velvet Nilkkurit Solki Naisten Paksu Beige Kantapää Btrada Trendikäs Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Clarks Keesha Pumput Pellava Luca Musta Naisten qYHrqf8

Suomen Lyme Borrelioosi Paksu Nilkkurit Korkea Trendikäs Martin Solki Velvet Naisten Niitit Kantapää Beige Musta Vyön Nastoitettu Huomautti Btrada ry

Pumput Kengät 7 Naisten Rossi Kiiltonahkaa 37 Alusta Sergio Klassinen Korkokenkiä Se Meille qYpBxnC