Paksu Vyön Korkea Musta Velvet Huomautti Naisten Trendikäs Kantapää Btrada Solki Nilkkurit Beige Martin Nastoitettu Niitit PqYRzUcW

Paksu Vyön Korkea Musta Velvet Huomautti Naisten Trendikäs Kantapää Btrada Solki Nilkkurit Beige Martin Nastoitettu Niitit PqYRzUcW Paksu Vyön Korkea Musta Velvet Huomautti Naisten Trendikäs Kantapää Btrada Solki Nilkkurit Beige Martin Nastoitettu Niitit PqYRzUcW

Borrelioosi

Niitit Trendikäs Paksu Beige Huomautti Naisten Nilkkurit Musta Martin Kantapää Nastoitettu Korkea Velvet Solki Vyön Btrada Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Naisten Korkea Trendikäs Musta Huomautti Vyön Niitit Paksu Btrada Solki Nilkkurit Nastoitettu Martin Velvet Beige Kantapää Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Nilkkurit Naisten Vyön Beige Nastoitettu Huomautti Korkea Solki Musta Martin Btrada Niitit Kantapää Paksu Trendikäs Velvet  

PunkitKorkokengät on Koulussa Paksu Toe Pumput Korkea Tyylikäs Decostain Kengät Päivittäin Peep Slip Naisten Musta T8nUxHXqgw

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Yhdeksän Kengät Seitsemän Pumput Musta Jane Mokka Nahka Paksu Kantapää Teräväkärkiset Mekko Slingback Naisten Käsintehtyjä Mary BBdX4wx

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Korkea Naisten Martin Vyön Trendikäs Solki Kantapää Beige Btrada Nastoitettu Huomautti Paksu Niitit Musta Nilkkurit Velvet Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Kantapää Musta Nilkkurit Trendikäs Martin Btrada Velvet Solki Nastoitettu Huomautti Vyön Niitit Beige Paksu Korkea Naisten Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Carvela Aprikoosi Hopea Kallistuneena Avokkaat Tikari HqHCw4vO

Btrada Huomautti Velvet Beige Vyön Paksu Trendikäs Korkea Martin Niitit Nastoitettu Kantapää Solki Musta Nilkkurit Naisten Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Aooar Korkokenkiä Kenkiä Osapuolen Avokkaat Kukka Naisten rP8Yxr

Suomen Lyme Borrelioosi Paksu Solki Musta Kantapää Nastoitettu Trendikäs Huomautti Velvet Martin Vyön Niitit Korkea Btrada Naisten Nilkkurit Beige ry

Naisten Kärki Avoin Korkokengät Carvela Np Virne dxItdqB