Paksu korkokenkiä Ohut B pohjainen Nappikengät Ladies Kengät Korkokengät Nahkakenkiä Kaari Paksu tEwBqA4

Paksu korkokenkiä Ohut B pohjainen Nappikengät Ladies Kengät Korkokengät Nahkakenkiä Kaari Paksu tEwBqA4

Borrelioosi

Korkokengät B Nahkakenkiä Paksu Nappikengät Ladies Kaari korkokenkiä Paksu pohjainen Ohut Kengät Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Ohut Paksu pohjainen Nappikengät Kaari Nahkakenkiä B Paksu Kengät Korkokengät korkokenkiä Ladies Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Nahkakenkiä B Paksu pohjainen Ohut Ladies Kaari Nappikengät korkokenkiä Korkokengät Kengät Paksu  

PunkitPu Toe Suljetun Korkokengät Solki kengät Pinkki Naisten Pumput Allhqfashion Yksilankaista q6nYPtq1

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Dea Goldwash Sorkat Musta Pumppu Naisten COp8nqxnwg

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Nahkakenkiä Nappikengät korkokenkiä pohjainen Paksu Ladies Kaari Paksu Kengät Ohut Korkokengät B Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

pohjainen Nahkakenkiä Ladies Paksu Paksu Nappikengät B korkokenkiä Kengät Kaari Korkokengät Ohut Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Huulet Glitter Puku on Sneaker Tyhjäntoimittaja Muoti Söpö Ajan Jalkineet Naisten Slip Cosplay Kenkiä Dolphinbanana qwUE11

Nahkakenkiä Kengät Kaari Korkokengät Ladies korkokenkiä Ohut Paksu pohjainen B Paksu Nappikengät Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Pensaikkoa Korkokengät Seksikäs Kaunis Osapuolen Kengät Naisten Teräväkärkiset Klassinen Morsiamen Sandaalit Kesällä Hyvät Stiletto Pumput atSdXqw

Suomen Lyme Borrelioosi Nappikengät Kengät Paksu Paksu pohjainen Nahkakenkiä B Kaari Korkokengät Ohut Ladies korkokenkiä ry

Sandaalit Avokärkinen Maxine Valmentaja Rento Nilkkalenkki Naisten qpREX