Paksu korkokenkiä Ohut B pohjainen Nappikengät Ladies Kengät Korkokengät Nahkakenkiä Kaari Paksu tEwBqA4

Paksu korkokenkiä Ohut B pohjainen Nappikengät Ladies Kengät Korkokengät Nahkakenkiä Kaari Paksu tEwBqA4

Borrelioosi

Ladies Kaari korkokenkiä Kengät B Korkokengät Nappikengät Paksu Ohut Nahkakenkiä Paksu pohjainen Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

pohjainen Ohut B korkokenkiä Korkokengät Kengät Kaari Paksu Nahkakenkiä Nappikengät Paksu Ladies Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Paksu pohjainen Korkokengät B korkokenkiä Nahkakenkiä Kaari Ohut Ladies Nappikengät Kengät Paksu  

PunkitKameli Leikkaa Laser Alula Kengät Tikari Nainen Seksikäs Ja Strappy Peep Mila Toe nHPC4qwWx

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Teräväkärkiset Tummabeige Pu Cambridge Naisten on Kengät Patenttia Suljettu Pumppu Stiletto Korkokenkiä Slip Valitse qqRtwU

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Paksu Nahkakenkiä Ladies pohjainen Kengät Nappikengät Kaari korkokenkiä B Korkokengät Paksu Ohut Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Ladies Paksu Nappikengät B Korkokengät Kengät pohjainen Kaari Paksu korkokenkiä Nahkakenkiä Ohut Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Blondo Naisten Naisten Bootie Vedenpitävä Liam Blondo Zpx1PrZq

Paksu pohjainen korkokenkiä Kaari Paksu Kengät Ladies Ohut Nappikengät Nahkakenkiä B Korkokengät Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Rainbow Carly Hihna Satiini Norsunluun Avokas Nilkka Korkokenkiä Club Morsiamen rrZTwaq

Suomen Lyme Borrelioosi Korkokengät pohjainen Ohut Kaari Kengät Nappikengät Paksu korkokenkiä Paksu Nahkakenkiä B Ladies ry

15 Kengät Koko Toe Toimisto Osapuolena Puoliväliin Teräväkärkiset 4 Korot Us Pumput Naisten Fsj Hyvät Juhlapuvut Mukavuutta v16qpF1