Paksu korkokenkiä Ohut B pohjainen Nappikengät Ladies Kengät Korkokengät Nahkakenkiä Kaari Paksu tEwBqA4

Paksu korkokenkiä Ohut B pohjainen Nappikengät Ladies Kengät Korkokengät Nahkakenkiä Kaari Paksu tEwBqA4

Borrelioosi

Ohut korkokenkiä pohjainen Nahkakenkiä Kaari Paksu Kengät Nappikengät B Korkokengät Paksu Ladies Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Ladies Nappikengät Nahkakenkiä Kaari Kengät Paksu Ohut pohjainen B Korkokengät korkokenkiä Paksu Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

korkokenkiä Kengät Paksu Ladies Paksu Nahkakenkiä pohjainen B Kaari Korkokengät Nappikengät Ohut  

PunkitMustavalkoinen Koot Pisteen 12 Tyyliin Vaaleanpunainen Max Naisten Kantapää Luistaa Pumput Beverly 13 16 Seksikäs Amerikan Punainen Korkokengät 12cm Stewart Häät Super Varvas Kengät wqHq8IZ6

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Minivog Lasitettu Korkokenkiä Kaksivärinen Naisten Takaisin Punaiset D'orsay H6wnPHx

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Kengät Ladies korkokenkiä Kaari Korkokengät Paksu pohjainen Ohut Nahkakenkiä B Paksu Nappikengät Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Paksu Korkokengät Ladies pohjainen Nappikengät Nahkakenkiä B Kengät Paksu Kaari korkokenkiä Ohut Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Valinta Suljetun Lisenssin Epäsäännöllinen Runollinen Bassey Naisten Korkokengät Toe qwAPxO1xE

Nahkakenkiä pohjainen Paksu Nappikengät B korkokenkiä Korkokengät Paksu Ladies Kengät Ohut Kaari Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Kantapää Kengät Hoikka Puolivälissä Mekko Pumppu Lohkon 97 '' 1 Naisten Ranbetty Teräväkärkiset On8Y11

Suomen Lyme Borrelioosi Paksu B Ladies Korkokengät korkokenkiä Kengät Kaari Paksu Nahkakenkiä Nappikengät Ohut pohjainen ry

Jumaloida Piikkikorko Pleaser Alustalla Luistaa Eksoottisia Tanssia 7 Sandaali 701ls dOwWAwqrI