Pannulla Korkokengät Pumput Mekko Satiini Klassinen Naisten Kengät Caitlin Teräväkärkiset Tohveli Sininen Pohjallinen Luistaa Timantit tdqnavUvx

Pannulla Korkokengät Pumput Mekko Satiini Klassinen Naisten Kengät Caitlin Teräväkärkiset Tohveli Sininen Pohjallinen Luistaa Timantit tdqnavUvx Pannulla Korkokengät Pumput Mekko Satiini Klassinen Naisten Kengät Caitlin Teräväkärkiset Tohveli Sininen Pohjallinen Luistaa Timantit tdqnavUvx Pannulla Korkokengät Pumput Mekko Satiini Klassinen Naisten Kengät Caitlin Teräväkärkiset Tohveli Sininen Pohjallinen Luistaa Timantit tdqnavUvx Pannulla Korkokengät Pumput Mekko Satiini Klassinen Naisten Kengät Caitlin Teräväkärkiset Tohveli Sininen Pohjallinen Luistaa Timantit tdqnavUvx Pannulla Korkokengät Pumput Mekko Satiini Klassinen Naisten Kengät Caitlin Teräväkärkiset Tohveli Sininen Pohjallinen Luistaa Timantit tdqnavUvx

Borrelioosi

Sininen Caitlin Teräväkärkiset Mekko Kengät Satiini Korkokengät Pumput Tohveli Pohjallinen Naisten Klassinen Luistaa Timantit Pannulla Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Teräväkärkiset Luistaa Caitlin Tohveli Satiini Timantit Pohjallinen Mekko Klassinen Pumput Sininen Kengät Naisten Korkokengät Pannulla Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Teräväkärkiset Tohveli Klassinen Sininen Pohjallinen Korkokengät Pannulla Mekko Naisten Luistaa Satiini Pumput Caitlin Timantit Kengät  

PunkitLuistaa Pumput Stiletto Naiset Prom Iltapuku Nj Alustan Kengät Musta Korkokengät Teräväkärkiset ZqXX8U

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Korkokengät Musta Ohut Muoti Naisten Nainen Kengät z Nude Gome Teräväkärkiset Makea Värikäs Seksikäs Pumput H4xCvzwO

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Kengät Luistaa Mekko Naisten Satiini Tohveli Korkokengät Klassinen Pannulla Teräväkärkiset Timantit Caitlin Sininen Pumput Pohjallinen Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Pumput Teräväkärkiset Mekko Luistaa Satiini Tohveli Klassinen Kengät Timantit Sininen Korkokengät Caitlin Pannulla Pohjallinen Naisten Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Teräväkärkiset beige Hihna Korkokenkiä Nilkka Juhlakengät 1 Pumppuja Kengät Nulibenna Korkokengät Naisten Soljen wqFTCT

Klassinen Teräväkärkiset Sininen Naisten Caitlin Kengät Pohjallinen Tohveli Mekko Luistaa Satiini Pannulla Pumput Timantit Korkokengät Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Monie Norsunluun Morsiusneito Korkokengät Strappy Naisten Mekko Peep Häät Toe Kengät Morsiamen Alustan qqZpU

Suomen Lyme Borrelioosi Klassinen Korkokengät Satiini Pannulla Naisten Sininen Caitlin Kengät Pohjallinen Tohveli Timantit Luistaa Teräväkärkiset Pumput Mekko ry

Mekko Huomautti 66 No Pumppu Naisten Kaupungin Nilkkalenkki Punainen Sandaali Toe fFfgOZq1