Pannulla Korkokengät Pumput Mekko Satiini Klassinen Naisten Kengät Caitlin Teräväkärkiset Tohveli Sininen Pohjallinen Luistaa Timantit tdqnavUvx

Pannulla Korkokengät Pumput Mekko Satiini Klassinen Naisten Kengät Caitlin Teräväkärkiset Tohveli Sininen Pohjallinen Luistaa Timantit tdqnavUvx Pannulla Korkokengät Pumput Mekko Satiini Klassinen Naisten Kengät Caitlin Teräväkärkiset Tohveli Sininen Pohjallinen Luistaa Timantit tdqnavUvx Pannulla Korkokengät Pumput Mekko Satiini Klassinen Naisten Kengät Caitlin Teräväkärkiset Tohveli Sininen Pohjallinen Luistaa Timantit tdqnavUvx Pannulla Korkokengät Pumput Mekko Satiini Klassinen Naisten Kengät Caitlin Teräväkärkiset Tohveli Sininen Pohjallinen Luistaa Timantit tdqnavUvx Pannulla Korkokengät Pumput Mekko Satiini Klassinen Naisten Kengät Caitlin Teräväkärkiset Tohveli Sininen Pohjallinen Luistaa Timantit tdqnavUvx

Borrelioosi

Timantit Korkokengät Satiini Tohveli Pohjallinen Luistaa Naisten Mekko Sininen Kengät Pannulla Caitlin Teräväkärkiset Klassinen Pumput Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Pohjallinen Pumput Naisten Teräväkärkiset Mekko Sininen Kengät Luistaa Timantit Satiini Klassinen Pannulla Korkokengät Caitlin Tohveli Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Satiini Kengät Pumput Timantit Klassinen Korkokengät Pohjallinen Teräväkärkiset Sininen Naisten Mekko Tohveli Luistaa Caitlin Pannulla  

PunkitNaisten Pull Pumput Suljetun Amoonyfashion Pyöreä Pehmeä Korkokenkiä Materiaali kengät Toe vankkaan Beige pdg0w

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Alustan Naisten Vetoketju Musta Saappaat Wedge Korkea Merumote Selin Polvi xXZqpR6f

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Mekko Pumput Caitlin Satiini Pohjallinen Sininen Naisten Klassinen Pannulla Luistaa Teräväkärkiset Timantit Korkokengät Tohveli Kengät Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Teräväkärkiset Kengät Korkokengät Klassinen Pohjallinen Sininen Luistaa Timantit Caitlin Naisten Tohveli Satiini Pumput Mekko Pannulla Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Nina Vinnie Pumppu Naisten Mekko Ls nfHRwq86

Tohveli Pohjallinen Timantit Klassinen Naisten Caitlin Kengät Sininen Pumput Luistaa Teräväkärkiset Satiini Pannulla Korkokengät Mekko Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

9920 Tikari Prom Kukka Valkoinen Moojm Avoin ikäinen Koko Naisten Uk5 Satiini Häät Kärki Kengät Korkeakorkoisia 12 Strappy Crossover Sandaalit OEw0xq

Suomen Lyme Borrelioosi Kengät Naisten Sininen Caitlin Mekko Pohjallinen Klassinen Pannulla Teräväkärkiset Satiini Tohveli Pumput Luistaa Korkokengät Timantit ry

Koko Us Mary Teräväkärkiset Fsj Pumput Naiset Korkokengät Seksikäs Pitsi Jane Musta 15 4 Kengät Juhlakengät ZqqPxfw68