Patentti Pumppuja Korkokenkiä Aooar B Alustan musta Naisten 4wWFZq8

Patentti Pumppuja Korkokenkiä Aooar B Alustan musta Naisten 4wWFZq8 Patentti Pumppuja Korkokenkiä Aooar B Alustan musta Naisten 4wWFZq8 Patentti Pumppuja Korkokenkiä Aooar B Alustan musta Naisten 4wWFZq8

Borrelioosi

Alustan Pumppuja musta Patentti Aooar B Naisten Korkokenkiä Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Patentti Aooar Pumppuja B musta Naisten Alustan Korkokenkiä Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Patentti B musta Aooar Naisten Korkokenkiä Alustan Pumppuja  

PunkitTeräväkärkiset Pitsi Häät Puolivälissä Naisten Pumput Tikari Seksikäs Selin Persikka Kengät Ybeauty Tekojalokivi Luistaa YwtqSSP

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Pumppu Naisten Sorkat Dea Tikattu Laivasto 06nTWn

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

B musta Alustan Aooar Pumppuja Korkokenkiä Patentti Naisten Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Naisten Aooar Pumppuja Patentti Alustan B Korkokenkiä musta Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Miyoopark Pumppuja Erikoinen Satiini Applique Ohut Naisten Korkokenkiä rqwS8r

Korkokenkiä musta Pumppuja Patentti Naisten Alustan B Aooar Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

4 Moto Lf80875bk35 Au Viileä Solki Korkokenkiä Retro Sirkkoja Piikkikorko Musta Taso Strappy Tarina Osoittavat Pumput Osapuoli Piilotettu 6qRx4ZR

Suomen Lyme Borrelioosi Aooar B Alustan Naisten musta Pumppuja Patentti Korkokenkiä ry

Mokka Anne Punainen Naisten 25031081 Rosalie Klein Koko qITwgnrqXB