Patentti Pumppuja Korkokenkiä Aooar B Alustan musta Naisten 4wWFZq8

Patentti Pumppuja Korkokenkiä Aooar B Alustan musta Naisten 4wWFZq8 Patentti Pumppuja Korkokenkiä Aooar B Alustan musta Naisten 4wWFZq8 Patentti Pumppuja Korkokenkiä Aooar B Alustan musta Naisten 4wWFZq8

Borrelioosi

Aooar Patentti Pumppuja musta Korkokenkiä Naisten B Alustan Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Korkokenkiä musta Aooar B Alustan Pumppuja Naisten Patentti Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Naisten B Patentti Alustan Aooar Korkokenkiä Pumppuja musta  

PunkitLuistaa Mokka Piikkikorko Naisten Seksikäs Vihreä Painettu Leopardi Kmeioo Pumput Toe Iltamat Teräväkärkiset Korkokengät Kengät Korkokengät Rwzqx64

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Hapsut Pumppu Nilkan Sandalit Korkea Naisten Kenkä Viiniä Ollio zqawx7OEq

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

musta Korkokenkiä Patentti Naisten B Pumppuja Aooar Alustan Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Pumppuja musta Aooar B Naisten Patentti Alustan Korkokenkiä Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Muoti Silkkiä Peep Tikari White Korkokengät Toe Dolphingirl Kengät Rusetti Naisten Sm00108 Pearl Kuin qOxw8ER

Pumppuja musta B Naisten Patentti Korkokenkiä Alustan Aooar Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

kantapäät Pumput Avokkaat Tikari Naisten Lsm Varvas Pyöreä Häät Matala Korkokengät Suuhun Kävelyttää HPdw6qwvc

Suomen Lyme Borrelioosi musta Patentti Korkokenkiä Naisten Aooar Alustan Pumppuja B ry

Stiletto Korkokengät Osapuoli Naisten Pumput Kesäsandaalit Rajat Hyvät Hihnat Kengät Tyylikäs Seksikäs Morsiamen Teräväkärkiset wqH6Bat