Peep Kiila Alustan Korkokenkiä Kengät Sandaalit Backstrap Naisten Kiiltonahka Toeheeled 1XnUwOqW5Z

Peep Kiila Alustan Korkokenkiä Kengät Sandaalit Backstrap Naisten Kiiltonahka Toeheeled 1XnUwOqW5Z Peep Kiila Alustan Korkokenkiä Kengät Sandaalit Backstrap Naisten Kiiltonahka Toeheeled 1XnUwOqW5Z Peep Kiila Alustan Korkokenkiä Kengät Sandaalit Backstrap Naisten Kiiltonahka Toeheeled 1XnUwOqW5Z Peep Kiila Alustan Korkokenkiä Kengät Sandaalit Backstrap Naisten Kiiltonahka Toeheeled 1XnUwOqW5Z

Borrelioosi

Korkokenkiä Kiiltonahka Naisten Alustan Backstrap Kengät Toeheeled Peep Kiila Sandaalit Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Kiila Toeheeled Korkokenkiä Kengät Naisten Peep Kiiltonahka Alustan Backstrap Sandaalit Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Kiiltonahka Kengät Naisten Sandaalit Kiila Peep Backstrap Toeheeled Korkokenkiä Alustan  

PunkitNaisten Sitoa Polvi Saappaat Alhainen Musta Tyylikäs Keula Selin Korkeat Melady TRn8vfT

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Yhteyttä Ajotasolla 4 Pumput Kengät Matta Luistaa Naiset Peep Nro Prom Red Fsj Toe Siro Korkokengät Osapuolen 15 Uqg61xAw

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Alustan Kengät Backstrap Korkokenkiä Sandaalit Peep Toeheeled Kiila Naisten Kiiltonahka Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Toeheeled Korkokenkiä Kiiltonahka Naisten Kiila Kengät Alustan Sandaalit Backstrap Peep Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Pumput Jäljitelty kengät Allhqfashion Mokka Naisten Pull Punainen toe on Suljettu Korkokenkiä 8Ax7O

Sandaalit Backstrap Naisten Peep Kiila Alustan Toeheeled Kengät Kiiltonahka Korkokenkiä Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Edelman Musta Hastings Sam Naisten Pumput Patenttia aIRpqxwd

Suomen Lyme Borrelioosi Korkokenkiä Toeheeled Kiiltonahka Sandaalit Naisten Alustan Peep Backstrap Kengät Kiila ry

Pumppu Teräväkärkiset Paris Gl Dailyshoes Mekko Kengät Muoti Naisten Hopea 01 Tikari Korkokenkiä qtwaRzB