Peep Kiila Alustan Korkokenkiä Kengät Sandaalit Backstrap Naisten Kiiltonahka Toeheeled 1XnUwOqW5Z

Peep Kiila Alustan Korkokenkiä Kengät Sandaalit Backstrap Naisten Kiiltonahka Toeheeled 1XnUwOqW5Z Peep Kiila Alustan Korkokenkiä Kengät Sandaalit Backstrap Naisten Kiiltonahka Toeheeled 1XnUwOqW5Z Peep Kiila Alustan Korkokenkiä Kengät Sandaalit Backstrap Naisten Kiiltonahka Toeheeled 1XnUwOqW5Z Peep Kiila Alustan Korkokenkiä Kengät Sandaalit Backstrap Naisten Kiiltonahka Toeheeled 1XnUwOqW5Z

Borrelioosi

Kengät Kiiltonahka Sandaalit Backstrap Alustan Peep Naisten Kiila Toeheeled Korkokenkiä Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Kiiltonahka Kiila Toeheeled Sandaalit Peep Kengät Korkokenkiä Alustan Backstrap Naisten Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Toeheeled Backstrap Naisten Korkokenkiä Kiila Alustan Peep Kiiltonahka Sandaalit Kengät  

PunkitToe kierroksella Punainen Kiinteä Pull Suljetun Korkokenkiä kengät Pumput Himmeä Allhqfashion Naisten Xx0qRR

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Alhainen Mukavasti Mustaa Camssoo Kantapää Kiiltonahkaa Naisten Pumput Teräväkärkiset Kengät Toe Hääpuvun Luistaa 5xUTgq1wU

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Sandaalit Peep Backstrap Kiiltonahka Kengät Naisten Alustan Korkokenkiä Toeheeled Kiila Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Alustan Kiila Peep Korkokenkiä Naisten Kiiltonahka Toeheeled Backstrap Sandaalit Kengät Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

7 Saappaat Kiila Riippulukkojen Wonderheel Polvi Mattamusta Sitoa Tanssitossut Fetissi Korkeat PCd1dqw

Kengät Backstrap Korkokenkiä Toeheeled Alustan Naisten Kiila Kiiltonahka Peep Sandaalit Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Korkokenkiä Peep Sitoa Tie Takaisin Sandalit Paksu Pinottu Mokka Paikkaansa Toe Naiset wqTICn

Suomen Lyme Borrelioosi Sandaalit Peep Kiiltonahka Alustan Korkokenkiä Kengät Backstrap Toeheeled Kiila Naisten ry

Korkokengät Dyyni Moira Avoin Naisten Kärki W6wnIXqTX