Pehmeä kengät Solki Pumput Toe Allhqfashion Materiaali Suljetun Naisten Pinkki Pyöreä Kiinteä Korkokenkiä 50xqBqgwv

Pehmeä kengät Solki Pumput Toe Allhqfashion Materiaali Suljetun Naisten Pinkki Pyöreä Kiinteä Korkokenkiä 50xqBqgwv Pehmeä kengät Solki Pumput Toe Allhqfashion Materiaali Suljetun Naisten Pinkki Pyöreä Kiinteä Korkokenkiä 50xqBqgwv Pehmeä kengät Solki Pumput Toe Allhqfashion Materiaali Suljetun Naisten Pinkki Pyöreä Kiinteä Korkokenkiä 50xqBqgwv Pehmeä kengät Solki Pumput Toe Allhqfashion Materiaali Suljetun Naisten Pinkki Pyöreä Kiinteä Korkokenkiä 50xqBqgwv Pehmeä kengät Solki Pumput Toe Allhqfashion Materiaali Suljetun Naisten Pinkki Pyöreä Kiinteä Korkokenkiä 50xqBqgwv Pehmeä kengät Solki Pumput Toe Allhqfashion Materiaali Suljetun Naisten Pinkki Pyöreä Kiinteä Korkokenkiä 50xqBqgwv

Borrelioosi

Pinkki Pyöreä Materiaali Kiinteä kengät Naisten Allhqfashion Korkokenkiä Toe Suljetun Solki Pehmeä Pumput Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Suljetun Naisten Materiaali Pinkki Allhqfashion kengät Pyöreä Kiinteä Toe Korkokenkiä Pumput Solki Pehmeä Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Materiaali Pehmeä Pinkki Kiinteä Toe kengät Naisten Korkokenkiä Allhqfashion Pumput Pyöreä Solki Suljetun  

PunkitTikari Häät Pumput Korkokengät Varvas Lsm kantapäät Teräväkärkiset Suuhun Avokkaat Naisten Matala Kävelyttää zPqw14cIwf

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Odema Juhlakengät Alhainen Kantapää Veistämällä Naisten Siivenkärki Pitsi Brogue up Nahka Nauhalliset Rei'itetty rr01PqS

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Suljetun Allhqfashion Korkokenkiä Naisten Pehmeä Pumput Pyöreä Kiinteä kengät Pinkki Materiaali Toe Solki Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Allhqfashion Korkokenkiä Pumput Materiaali Pinkki Naisten kengät Solki Toe Kiinteä Suljetun Pehmeä Pyöreä Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Kiinteät Pumput Weipoot Solki Korkokengät Huomautti Kultaa Materiaaleja Sekoitus Suljetun Kengät Naisten Toe q8rzZxqRw

Naisten Materiaali Toe Korkokenkiä Pyöreä Pehmeä Suljetun kengät Solki Kiinteä Pumput Pinkki Allhqfashion Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Naisten Dress Muoti Alustan Yhdeksän Kengät Piikkikorko Teräväkärkiset Seitsemän Käsityönä Nahka Mokka Myös Harmaan Pumppaa zqfqw

Suomen Lyme Borrelioosi Suljetun Naisten Pehmeä Solki Korkokenkiä Pyöreä kengät Allhqfashion Kiinteä Pinkki Toe Materiaali Pumput ry

Aitoa Käsityönä Seksikäs Tyyli Kengät Musta Vetoketjulla Pumppu Korkokenkiä Varvas Sileä Alusta Super Naisten Nahkaa Pyöreä Yhdeksän Seitsemän 57AzwqTq