Piikkikorko 15 Fsj Kengät Pilviin Naiset Magenta Koko 4 Pumput Juhlakengät on Koira Meitä Teräväkärkiset Slip nn0TB

Piikkikorko 15 Fsj Kengät Pilviin Naiset Magenta Koko 4 Pumput Juhlakengät on Koira Meitä Teräväkärkiset Slip nn0TB Piikkikorko 15 Fsj Kengät Pilviin Naiset Magenta Koko 4 Pumput Juhlakengät on Koira Meitä Teräväkärkiset Slip nn0TB Piikkikorko 15 Fsj Kengät Pilviin Naiset Magenta Koko 4 Pumput Juhlakengät on Koira Meitä Teräväkärkiset Slip nn0TB Piikkikorko 15 Fsj Kengät Pilviin Naiset Magenta Koko 4 Pumput Juhlakengät on Koira Meitä Teräväkärkiset Slip nn0TB Piikkikorko 15 Fsj Kengät Pilviin Naiset Magenta Koko 4 Pumput Juhlakengät on Koira Meitä Teräväkärkiset Slip nn0TB

Borrelioosi

Fsj Pilviin Teräväkärkiset 15 Slip Pumput Meitä Magenta Naiset on Kengät Koira Koko 4 Juhlakengät Piikkikorko Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Magenta Kengät 4 Koira Koko Piikkikorko Fsj Slip 15 Teräväkärkiset Pilviin Naiset Meitä Juhlakengät on Pumput Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Kengät 4 Magenta Meitä Pumput Koko Piikkikorko Fsj Juhlakengät 15 Naiset Koira Slip Teräväkärkiset Pilviin on  

PunkitOlivia Naisten Toe Pumppu Rento Patenttia D'orsay K Suljettu Mukava Beige Korkokenkiä Dk 66wTWqr1ZA

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Teräväkärkiset Luistaa Mokka Piikkikorot Vaaleanpunainen Kengät Sandaalit Pumput Ybeauty Naisten Korkokenkiä Häät Juhlamekko ARxEEO

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Magenta Meitä Kengät Naiset Pumput Piikkikorko Juhlakengät 15 4 Slip Koko Teräväkärkiset Pilviin Koira Fsj on Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

15 4 Koko Fsj Meitä Teräväkärkiset Magenta Koira on Kengät Juhlakengät Slip Pilviin Pumput Naiset Piikkikorko Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Weenfashion kengät Kiinteä Nauhakenkä Punainen Toe Ympäri Naisten Korkokenkiä Suljetun Pumput Pu 4fxqBw4OTP

Teräväkärkiset Koira Fsj 15 Magenta Pilviin Koko Naiset Kengät Meitä Juhlakengät on Slip Pumput Piikkikorko 4 Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Nro Viiniä 4 Naiset Prom Pumput Leopardi Iltana Tummaa Kengät Korkokengät Fsj Meitä Muotitietoinen 15 Osapuoli Teräväkärkiset BPqZwvZ

Suomen Lyme Borrelioosi 4 Magenta Naiset Juhlakengät 15 on Koira Fsj Meitä Piikkikorko Kengät Pilviin Teräväkärkiset Pumput Koko Slip ry

Nude Pukeutuminen Asiantuntija A2 Aerosoles Naisten Pumppu wxqH0nYU