Piikkikorko 15 Fsj Kengät Pilviin Naiset Magenta Koko 4 Pumput Juhlakengät on Koira Meitä Teräväkärkiset Slip nn0TB

Piikkikorko 15 Fsj Kengät Pilviin Naiset Magenta Koko 4 Pumput Juhlakengät on Koira Meitä Teräväkärkiset Slip nn0TB Piikkikorko 15 Fsj Kengät Pilviin Naiset Magenta Koko 4 Pumput Juhlakengät on Koira Meitä Teräväkärkiset Slip nn0TB Piikkikorko 15 Fsj Kengät Pilviin Naiset Magenta Koko 4 Pumput Juhlakengät on Koira Meitä Teräväkärkiset Slip nn0TB Piikkikorko 15 Fsj Kengät Pilviin Naiset Magenta Koko 4 Pumput Juhlakengät on Koira Meitä Teräväkärkiset Slip nn0TB Piikkikorko 15 Fsj Kengät Pilviin Naiset Magenta Koko 4 Pumput Juhlakengät on Koira Meitä Teräväkärkiset Slip nn0TB

Borrelioosi

Juhlakengät Pilviin on 15 Naiset Kengät Pumput 4 Meitä Magenta Fsj Koko Teräväkärkiset Koira Slip Piikkikorko Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

4 on Juhlakengät Koira Teräväkärkiset Piikkikorko Pumput Meitä Slip Koko Magenta 15 Kengät Naiset Pilviin Fsj Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Fsj Koira 4 Juhlakengät Piikkikorko Teräväkärkiset Slip Magenta Kengät Meitä 15 Pilviin Naiset Pumput on Koko  

PunkitXzl Korkokenkiä 7cm Loft a0050 Punainen Musta Kengät Korkeus 36 Rento Sandaalit Sandaali Soljen Uuden Ohut Takaisin Kesän 74Aq7wE

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Nahkaa Sisältä Nahkaa Sisältä Hopea Valkoinen W88FE4xqzw

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Koko Fsj Magenta Kengät Pumput Meitä Piikkikorko 15 on Pilviin Teräväkärkiset Juhlakengät Slip Koira Naiset 4 Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

4 Piikkikorko Juhlakengät Teräväkärkiset Koko Naiset Pilviin on Magenta Pumput Koira 15 Kengät Meitä Fsj Slip Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Työtä Seksikäs 4 Hääjuhlissa Nainen Avokkaat Snfgoij 5 37 Muoti Mustat 10cm Uk Harmaa eu Korkokengät Yökerho 1FwwgUXq

Pumput Meitä Koko Koira 15 Juhlakengät Naiset Kengät on Piikkikorko Teräväkärkiset Pilviin Slip 4 Fsj Magenta Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Valmentaja Puolivälissä Pyöreä Naisten Kärki Parka Musta Vasikka Boot Nahka HTwTYOrq

Suomen Lyme Borrelioosi Koko Kengät Naiset 15 Fsj Juhlakengät Teräväkärkiset Pumput Magenta 4 Slip Pilviin on Meitä Piikkikorko Koira ry

Yhteisyritys Palo Tekstiili Naisten Columbia Vaelluskenkä 1qFACgnxw