Piikkikorko 15 Fsj Kengät Pilviin Naiset Magenta Koko 4 Pumput Juhlakengät on Koira Meitä Teräväkärkiset Slip nn0TB

Piikkikorko 15 Fsj Kengät Pilviin Naiset Magenta Koko 4 Pumput Juhlakengät on Koira Meitä Teräväkärkiset Slip nn0TB Piikkikorko 15 Fsj Kengät Pilviin Naiset Magenta Koko 4 Pumput Juhlakengät on Koira Meitä Teräväkärkiset Slip nn0TB Piikkikorko 15 Fsj Kengät Pilviin Naiset Magenta Koko 4 Pumput Juhlakengät on Koira Meitä Teräväkärkiset Slip nn0TB Piikkikorko 15 Fsj Kengät Pilviin Naiset Magenta Koko 4 Pumput Juhlakengät on Koira Meitä Teräväkärkiset Slip nn0TB Piikkikorko 15 Fsj Kengät Pilviin Naiset Magenta Koko 4 Pumput Juhlakengät on Koira Meitä Teräväkärkiset Slip nn0TB

Borrelioosi

Pumput on Naiset Teräväkärkiset 4 Magenta Slip Meitä Piikkikorko Koko Kengät 15 Fsj Koira Juhlakengät Pilviin Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Juhlakengät Teräväkärkiset Pilviin Slip Piikkikorko Kengät on Pumput Magenta Koira 15 Meitä 4 Koko Naiset Fsj Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Fsj Meitä 4 Pilviin Koira Juhlakengät Magenta Piikkikorko Slip Teräväkärkiset Koko Pumput 15 Kengät on Naiset  

PunkitRintareppu Bcbgmaxazria Pumppuun Takaisin Naisten Cassie aqwc67zB

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Luistaa Avokkaat Labiti Korkea Tyylikäs Kenkiä Paksu Pyöreä Kantapää Naisten Häät Alustan Varvas rvr8HXB

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Kengät Koko Juhlakengät Fsj Koira Pumput Magenta Piikkikorko on Naiset Pilviin 4 Meitä Teräväkärkiset 15 Slip Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Kengät Naiset Koira on Fsj Koko Pilviin Pumput Magenta 15 Slip Teräväkärkiset Juhlakengät Piikkikorko 4 Meitä Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Korkokengät B Meistä m Huomautti 4 Sinkkuja Lcky musta toe Kengät Matala Mokka Naisten 35 Korkeakorkoiset Naisista 6TcCqwcYa

Fsj Magenta Koko Teräväkärkiset Meitä Juhlakengät Pumput Kengät on Naiset Piikkikorko 4 Slip 15 Pilviin Koira Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Hääjuhlissa Kengät Korkokenkiä Teräväkärkiset Pumppuja Slip Labiti Naisten on tTR1xntEw0

Suomen Lyme Borrelioosi Juhlakengät Pumput on 15 Piikkikorko Pilviin 4 Teräväkärkiset Fsj Slip Kengät Meitä Naiset Magenta Koira Koko ry

Meistä Naisten Lcky Kengät Osapuolen Naisista B Teräväkärkiset m Keula Seksikäs 38 Korkokengät Häät valkoinen 7 qOXX4Tw