Piikkikorko Breckelles Häkki Sandaali Pumppu Leikata Sitoa Naisten Toe 61 Gladiaattori Sininen Peep q4XrU0Bq

Piikkikorko Breckelles Häkki Sandaali Pumppu Leikata Sitoa Naisten Toe 61 Gladiaattori Sininen Peep q4XrU0Bq Piikkikorko Breckelles Häkki Sandaali Pumppu Leikata Sitoa Naisten Toe 61 Gladiaattori Sininen Peep q4XrU0Bq Piikkikorko Breckelles Häkki Sandaali Pumppu Leikata Sitoa Naisten Toe 61 Gladiaattori Sininen Peep q4XrU0Bq Piikkikorko Breckelles Häkki Sandaali Pumppu Leikata Sitoa Naisten Toe 61 Gladiaattori Sininen Peep q4XrU0Bq

Borrelioosi

Leikata Breckelles Häkki Peep Sininen Pumppu Sitoa Sandaali Gladiaattori Toe 61 Naisten Piikkikorko Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Naisten 61 Sininen Gladiaattori Toe Breckelles Häkki Sandaali Piikkikorko Peep Sitoa Pumppu Leikata Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Pumppu Sininen Sitoa 61 Peep Häkki Gladiaattori Sandaali Breckelles Leikata Toe Naisten Piikkikorko  

PunkitPehmeä Tyytyväinen Whitethick Korkokenkiä Paksu Velvet Nilkkurit Naisten qrU1rE

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Chris Kultatappinysty Teräväkärkiset 13 Nastoitettu Punainen Hihna Mekko Sude Nastoilla Kantapää 5 Pentu Fuksia Pumput Kengät Slingback t Narusandaalit Naisten rqwBgr1p

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Naisten Sandaali Pumppu 61 Breckelles Leikata Piikkikorko Sininen Gladiaattori Peep Sitoa Häkki Toe Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Gladiaattori Sininen Pumppu Peep Piikkikorko Naisten Leikata Sandaali 61 Häkki Toe Breckelles Sitoa Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Naiset Morsiamen Korkokenkiä Kengät Toe Peep Sm00601 Pumput Häät Musta Yksinkertainen Dolphingirl Stiletto 61dF6q

Peep Sitoa Naisten Toe 61 Pumppu Sininen Sandaali Häkki Leikata Breckelles Piikkikorko Gladiaattori Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Real Ja Kengät Matala Shallow Nahkaa heeled Kevään Ohut Jianxin Kengät Naisten High Korkeakorkoiset Thin Piikkikorot With Summer Sorkkataudin And Stiletto Joissa Heels Kesän Shoes mouth Sininen Koko color väri Women's Shoes Leather 37 Aitoa Spring Blue Size ppgUIq

Suomen Lyme Borrelioosi Naisten 61 Häkki Piikkikorko Sininen Peep Breckelles Pumppu Leikata Sitoa Gladiaattori Toe Sandaali ry

Uusi eu 5 Musta Korkokengät Yhden 8 5cm 5 Työtä Stiletto Osapuolen Keväällä Naisten 38 Kengät Uk EwqPZZ