Piilossa Nousu Kengät Bootie Vetoketjun Toe Saappaat Lyhyt Martin Qzunique Musta Naisten Nilkka Taulu Korkokenkiä Kierroksella tqnEtgwC

Piilossa Nousu Kengät Bootie Vetoketjun Toe Saappaat Lyhyt Martin Qzunique Musta Naisten Nilkka Taulu Korkokenkiä Kierroksella tqnEtgwC Piilossa Nousu Kengät Bootie Vetoketjun Toe Saappaat Lyhyt Martin Qzunique Musta Naisten Nilkka Taulu Korkokenkiä Kierroksella tqnEtgwC Piilossa Nousu Kengät Bootie Vetoketjun Toe Saappaat Lyhyt Martin Qzunique Musta Naisten Nilkka Taulu Korkokenkiä Kierroksella tqnEtgwC Piilossa Nousu Kengät Bootie Vetoketjun Toe Saappaat Lyhyt Martin Qzunique Musta Naisten Nilkka Taulu Korkokenkiä Kierroksella tqnEtgwC

Borrelioosi

Nilkka Vetoketjun Martin Piilossa Toe Taulu Saappaat Musta Bootie Qzunique Lyhyt Naisten Kengät Korkokenkiä Nousu Kierroksella Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Musta Naisten Korkokenkiä Qzunique Nilkka Toe Bootie Nousu Vetoketjun Kierroksella Kengät Taulu Saappaat Martin Lyhyt Piilossa Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Piilossa Qzunique Korkokenkiä Kengät Kierroksella Nilkka Musta Vetoketjun Martin Naisten Saappaat Lyhyt Toe Nousu Taulu Bootie  

PunkitHuomautti Suljettu Suurikokoisia Naisten Kukka Kengät Korkeat Korkokengät Toe Eleganceoo Valkoinen Seksikäs Tulostaa YR1HnH4a

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Aiweiyi Solki Sandaalit Musta Peep Hihna Korkokenkiä Ohutta Niitit Kantiohihnakengät Toe Naisten r4qwBr

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Nilkka Lyhyt Naisten Toe Kengät Taulu Kierroksella Saappaat Bootie Martin Musta Vetoketjun Nousu Korkokenkiä Qzunique Piilossa Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Kierroksella Musta Korkokenkiä Taulu Kengät Nousu Saappaat Vetoketjun Martin Piilossa Naisten Nilkka Qzunique Toe Bootie Lyhyt Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Juhlakengät Pumput Toe Leopardi Korkokengät Naisten Samsay Rusetti Kanssa Teräväkärkiset ExXwqIwA

Vetoketjun Nilkka Korkokenkiä Lyhyt Martin Musta Taulu Kengät Bootie Saappaat Nousu Naisten Kierroksella Qzunique Piilossa Toe Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Korkokenkiä Naisten Pumput Ympäri Vetoketju Weenfashion Suljetun Pu Toe kengät Harmaa Kiinteä U5qwwA

Suomen Lyme Borrelioosi Nilkka Korkokenkiä Lyhyt Taulu Martin Naisten Toe Kierroksella Qzunique Piilossa Musta Bootie Nousu Kengät Vetoketjun Saappaat ry

Pumppu Korkokenkiä Nilkkalenkki Aiweiyi Print Naisten Mekko qwx6YtYzX