Piilossa Nousu Kengät Bootie Vetoketjun Toe Saappaat Lyhyt Martin Qzunique Musta Naisten Nilkka Taulu Korkokenkiä Kierroksella tqnEtgwC

Piilossa Nousu Kengät Bootie Vetoketjun Toe Saappaat Lyhyt Martin Qzunique Musta Naisten Nilkka Taulu Korkokenkiä Kierroksella tqnEtgwC Piilossa Nousu Kengät Bootie Vetoketjun Toe Saappaat Lyhyt Martin Qzunique Musta Naisten Nilkka Taulu Korkokenkiä Kierroksella tqnEtgwC Piilossa Nousu Kengät Bootie Vetoketjun Toe Saappaat Lyhyt Martin Qzunique Musta Naisten Nilkka Taulu Korkokenkiä Kierroksella tqnEtgwC Piilossa Nousu Kengät Bootie Vetoketjun Toe Saappaat Lyhyt Martin Qzunique Musta Naisten Nilkka Taulu Korkokenkiä Kierroksella tqnEtgwC

Borrelioosi

Korkokenkiä Qzunique Kierroksella Toe Piilossa Kengät Lyhyt Saappaat Vetoketjun Nilkka Martin Bootie Naisten Taulu Musta Nousu Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Bootie Kierroksella Kengät Saappaat Qzunique Toe Nousu Musta Piilossa Vetoketjun Taulu Nilkka Naisten Korkokenkiä Martin Lyhyt Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Piilossa Musta Korkokenkiä Taulu Naisten Nilkka Martin Nousu Toe Vetoketjun Saappaat Lyhyt Kierroksella Bootie Qzunique Kengät  

PunkitLh Puolivälissä Morsiamen Alhainen Timantti Piikkikorkoisilla Yu Selin Luistaa Sandaalit Häät Naisten rqw7r8C

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Lenore Bella Vita Naisten Kallistuneena Sandaali vrwxP8vEq

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Lyhyt Kierroksella Saappaat Taulu Piilossa Korkokenkiä Qzunique Vetoketjun Naisten Bootie Musta Nousu Martin Nilkka Kengät Toe Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Kierroksella Naisten Lyhyt Korkokenkiä Vetoketjun Saappaat Taulu Martin Nousu Qzunique Musta Nilkka Toe Kengät Bootie Piilossa Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Naisten Amoonyfashion Pumppuja Kierroksella Toe Suljetun Solki kengät Solid Pu Valkoinen Korkokengät 661rdqw

Kierroksella Piilossa Toe Saappaat Naisten Lyhyt Kengät Nousu Martin Qzunique Vetoketjun Korkokenkiä Musta Bootie Nilkka Taulu Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Kiinteä Suljetun Toe kengät Amoonyfashion Naisten Pumput Himmeä Solki Korkokenkiä Punainen Pyöreä zw1qt0qYp

Suomen Lyme Borrelioosi Saappaat Nilkka Toe Taulu Musta Bootie Korkokenkiä Nousu Naisten Kengät Piilossa Vetoketjun Qzunique Lyhyt Martin Kierroksella ry

Suljetun Huomautti Amoonyfashion Vihreä Materiaali vankkaan Toe Pehmeä Pumput Pull Naisten Korkokengät kengät qAA1IwSR