Pinkki Kengät Matala Paksu Korean Kevät Huomautti Korkokenkiä Naiset Suu n8Uxz6

Pinkki Kengät Matala Paksu Korean Kevät Huomautti Korkokenkiä Naiset Suu n8Uxz6 Pinkki Kengät Matala Paksu Korean Kevät Huomautti Korkokenkiä Naiset Suu n8Uxz6 Pinkki Kengät Matala Paksu Korean Kevät Huomautti Korkokenkiä Naiset Suu n8Uxz6 Pinkki Kengät Matala Paksu Korean Kevät Huomautti Korkokenkiä Naiset Suu n8Uxz6 Pinkki Kengät Matala Paksu Korean Kevät Huomautti Korkokenkiä Naiset Suu n8Uxz6

Borrelioosi

Kengät Paksu Suu Korkokenkiä Kevät Huomautti Naiset Pinkki Korean Matala Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Korean Korkokenkiä Paksu Huomautti Matala Pinkki Suu Kengät Naiset Kevät Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Naiset Paksu Korkokenkiä Korean Suu Kengät Huomautti Kevät Pinkki Matala  

PunkitVäri Kertaa Korkokengät Naisen 12cm Kengät Hyun Huomautti Hienosti Yksinhuoltajaperheiden Nude qEXHwxdZ

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Valkoinen Ylellinen Naisten Tyttöjen Kukka Häät Hääjalkineet Sogala Korkokengät Matalalattiaisten t0dwc7

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Naiset Kevät Paksu Korkokenkiä Kengät Huomautti Pinkki Matala Suu Korean Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Paksu Korean Matala Korkokenkiä Kevät Naiset Suu Kengät Huomautti Pinkki Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Alustan Muoti Äärimmäinen Korkokenkiä Illalla Mekko Nilkkurit Naisten Häät Puolue Pakata Lutalica PYw1qn

Korkokenkiä Paksu Korean Huomautti Matala Naiset Pinkki Suu Kevät Kengät Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Kengät Polven Naisten 15 Korkokengät Meitä Pitkät Stretch Yli Fsj Nro 4 Paksu Vetoketjulla Reiteen Saappaat wvEFRq

Suomen Lyme Borrelioosi Huomautti Korean Kengät Suu Pinkki Korkokenkiä Kevät Matala Naiset Paksu ry

Peep Sandaalit Tekojalokivi Nilkkalenkki Korkokengät Naiset Prom Toe Kesän 39 Kengät Näyttää Musta Solki 8cm Tikari Metalli Naisten pqWExCn0zW