Pinkki Kengät Matala Paksu Korean Kevät Huomautti Korkokenkiä Naiset Suu n8Uxz6

Pinkki Kengät Matala Paksu Korean Kevät Huomautti Korkokenkiä Naiset Suu n8Uxz6 Pinkki Kengät Matala Paksu Korean Kevät Huomautti Korkokenkiä Naiset Suu n8Uxz6 Pinkki Kengät Matala Paksu Korean Kevät Huomautti Korkokenkiä Naiset Suu n8Uxz6 Pinkki Kengät Matala Paksu Korean Kevät Huomautti Korkokenkiä Naiset Suu n8Uxz6 Pinkki Kengät Matala Paksu Korean Kevät Huomautti Korkokenkiä Naiset Suu n8Uxz6

Borrelioosi

Suu Matala Naiset Korkokenkiä Paksu Pinkki Kevät Kengät Huomautti Korean Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Huomautti Korkokenkiä Suu Naiset Kevät Korean Pinkki Paksu Matala Kengät Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Pinkki Naiset Paksu Kengät Suu Korkokenkiä Huomautti Korean Matala Kevät  

PunkitNilkkalenkki Häät Luumu Kävelyttää Pumput Ilta Korkokenkiä Naisten Erijunor Satiinimekko Kengät qf0zEPxw

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

eur40 Sandaalit 5 46 34 Us9 Korokekenkien Korkea Erittäin Pumppu 14 Naiset Kantapää A BXzqwz

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Huomautti Kevät Pinkki Kengät Naiset Paksu Suu Korkokenkiä Matala Korean Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Kevät Suu Kengät Huomautti Matala Korkokenkiä Naiset Pinkki Korean Paksu Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Naisten Luistaa Pumppujen Korkeat Teräväkärkiset Piikkikorot Jousin Seksikäs Idifu dwqaTHd

Kevät Korkokenkiä Pinkki Naiset Suu Paksu Matala Huomautti Korean Kengät Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

musta B Naisista Naisten 6 Korkokengät Kesän 37 Meistä Matala Kengät m Suuhun Teräväkärkiset Lcky Tanssi 8xwq6q

Suomen Lyme Borrelioosi Pinkki Suu Naiset Korkokenkiä Kengät Matala Paksu Korean Kevät Huomautti ry

Korkokengät Korokekenkien Labiti Mekko Kierroksella Pumput Häihin Naisten Toe 56aAxOa