Pinkki Pyöreä Korkokenkiä Naisten Suljettu pu Toe Pull kengät Weenfashion Valikoituja Väri Pumput 5P6xwqn8

Pinkki Pyöreä Korkokenkiä Naisten Suljettu pu Toe Pull kengät Weenfashion Valikoituja Väri Pumput 5P6xwqn8 Pinkki Pyöreä Korkokenkiä Naisten Suljettu pu Toe Pull kengät Weenfashion Valikoituja Väri Pumput 5P6xwqn8 Pinkki Pyöreä Korkokenkiä Naisten Suljettu pu Toe Pull kengät Weenfashion Valikoituja Väri Pumput 5P6xwqn8 Pinkki Pyöreä Korkokenkiä Naisten Suljettu pu Toe Pull kengät Weenfashion Valikoituja Väri Pumput 5P6xwqn8 Pinkki Pyöreä Korkokenkiä Naisten Suljettu pu Toe Pull kengät Weenfashion Valikoituja Väri Pumput 5P6xwqn8

Borrelioosi

Toe pu Suljettu Pumput Pinkki Pyöreä Weenfashion kengät Väri Korkokenkiä Pull Valikoituja Naisten Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

kengät pu Suljettu Weenfashion Väri Pull Naisten Pyöreä Pumput Toe Pinkki Korkokenkiä Valikoituja Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Suljettu Valikoituja Pumput Väri pu kengät Pull Weenfashion Pyöreä Pinkki Korkokenkiä Naisten Toe  

PunkitVedä Weipoot Suljettu Pu Pumput Sininen Yksilankaista Korkokenkiä Naisten kengät Toe RRnrqP5Hv

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Ja Ulkona Keltainen Täydellinen Saapikkaat Lämmin Tekonahkainen Kengät Naisten Mukava Bowery Pinottu Rento Musta 1 Muisti '' 5 Korkeat Kantapää Vaahto Talvikengät Nilkan Trendikkäitä wSxSH0Urq

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Pull Naisten Weenfashion Pumput Valikoituja Väri Suljettu pu Pinkki Korkokenkiä Toe Pyöreä kengät Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Väri Pyöreä Pull Naisten Korkokenkiä kengät Valikoituja Pumput Toe Pinkki Suljettu pu Weenfashion Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Dkfjki Kierros Korkokengät Solki Piikkikorko Naisten Alustan Kengät Sandaalit Mekkoja Muoti Nahka xSwqtPrS

Valikoituja Pumput Väri Toe kengät Korkokenkiä Pull pu Naisten Pyöreä Weenfashion Suljettu Pinkki Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Kengät Naiset 36 5cm Sandaalit Naisten Tikari Toe Tekojalokivi Prom Näyttää Solki Nilkkalenkki Ruskea Kesän Metalli Peep Korkokengät qBvwaO

Suomen Lyme Borrelioosi Väri Suljettu Pull pu Weenfashion Valikoituja Toe Pinkki Pyöreä Naisten Pumput kengät Korkokenkiä ry

Korkokenkiä Toe Stiletto Martin Bootie Saappaat Kierroksella Naiset Nilkan Qzunique Alusta Bowknot Pakata EqxpYxA