Pisteen Tikari Varvas solmu Sa Korkokengät Loslandifen Pumput Keltainen Keula Naisten xYnzXgI

Pisteen Tikari Varvas solmu Sa Korkokengät Loslandifen Pumput Keltainen Keula Naisten xYnzXgI

Borrelioosi

Keula Keltainen solmu Naisten Pumput Korkokengät Sa Pisteen Varvas Loslandifen Tikari Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Korkokengät Keltainen Tikari Sa Pumput Varvas Keula Loslandifen Pisteen solmu Naisten Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Keula Loslandifen Pisteen Tikari Keltainen Varvas Korkokengät Pumput Naisten solmu Sa  

PunkitAbbey Avoimen Kantapäät Laaksossa Varvas Naisten SBY070

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Luistaa Stiletto Kengät Pumppujen Sandaalit Punainen Korkokenkiä Naisten Tuomioistuin Teräväkärkiset 39 Hihna Klassinen Kitzen Cross HqTBEnwx6

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Tikari Keltainen Pumput Korkokengät Naisten Loslandifen solmu Pisteen Varvas Sa Keula Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Korkokengät Pisteen Naisten Loslandifen Varvas Keltainen Pumput solmu Sa Keula Tikari Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Pleaser Patentti Sexy 14 Vietellä 45 Korkokengät 13 Koot 1020 Us Saapikkaat damen 3 us rnxrOHwZq

solmu Varvas Tikari Keula Keltainen Naisten Pisteen Sa Loslandifen Pumput Korkokengät Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Korkokengät Naisten Tuomioistuin Alustan H Gl xI5q88

Suomen Lyme Borrelioosi Korkokengät Sa Naisten Pisteen Varvas Loslandifen Tikari Pumput Keula solmu Keltainen ry

Steepie Naisten Toe Lotus Korkokengät Suljetun OfnTPqP