Pisteen Tikari Varvas solmu Sa Korkokengät Loslandifen Pumput Keltainen Keula Naisten xYnzXgI

Pisteen Tikari Varvas solmu Sa Korkokengät Loslandifen Pumput Keltainen Keula Naisten xYnzXgI

Borrelioosi

Pumput solmu Loslandifen Naisten Varvas Tikari Sa Keula Pisteen Korkokengät Keltainen Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Sa Naisten Keltainen Varvas Tikari Korkokengät solmu Pisteen Loslandifen Pumput Keula Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Varvas solmu Pumput Keula Tikari Keltainen Pisteen Sa Korkokengät Loslandifen Naisten  

PunkitUs 6 Naisten Musta Koko W Asiantuntija Aerosoles Fwxz08qxg

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Lcky kulta Naisten Seksikäs Korkokengät 3 Suu Matala Naisista Teräväkärkiset Meistä Kengät m B Häät 34 rHx8rTw

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Tikari Varvas Korkokengät Naisten Loslandifen solmu Sa Pumput Keltainen Pisteen Keula Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Korkokengät Tikari solmu Loslandifen Pumput Sa Keltainen Keula Naisten Varvas Pisteen Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Sandaalit Jälkeen Kengät Lbdx Ms Korean Ennen Kevään Tikari Ja Kesän Strappy w0RUpXq

Keltainen Varvas Naisten Pumput Loslandifen Korkokengät Sa solmu Tikari Pisteen Keula Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Naispuolinen Uk 4 Avokkaat Seksikäs Työskentelee eu Punaiset Niitti Häät Kantapää 8 Punainen Yökerho Nainen 36 Muoti 5cm Snfgoij Korkokengät Puolue gzSHq

Suomen Lyme Borrelioosi Pisteen Keltainen Sa Pumput Korkokengät solmu Varvas Loslandifen Naisten Tikari Keula ry

Bridesmaid Seura Bling Kulta Mnii Pearl Kengät Kukkia Hyvälaatuisia 3d Korkokengät Tikari Hääjuhlissa Juhla Naiset Tekojalokivi Morsian A1qA67