Pitsi Vetoketju Korosti Naisten Bootie Korkokenkiä Mukava Martin Btrada Talvi Nilkkurit Vihreä Vilisevä ZqHnFO4f

Pitsi Vetoketju Korosti Naisten Bootie Korkokenkiä Mukava Martin Btrada Talvi Nilkkurit Vihreä Vilisevä ZqHnFO4f Pitsi Vetoketju Korosti Naisten Bootie Korkokenkiä Mukava Martin Btrada Talvi Nilkkurit Vihreä Vilisevä ZqHnFO4f Pitsi Vetoketju Korosti Naisten Bootie Korkokenkiä Mukava Martin Btrada Talvi Nilkkurit Vihreä Vilisevä ZqHnFO4f Pitsi Vetoketju Korosti Naisten Bootie Korkokenkiä Mukava Martin Btrada Talvi Nilkkurit Vihreä Vilisevä ZqHnFO4f

Borrelioosi

Naisten Nilkkurit Korosti Mukava Bootie Pitsi Martin Talvi Korkokenkiä Vihreä Vetoketju Vilisevä Btrada Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Pitsi Btrada Vihreä Martin Talvi Korosti Naisten Nilkkurit Bootie Korkokenkiä Mukava Vetoketju Vilisevä Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Bootie Vilisevä Talvi Korkokenkiä Pitsi Vihreä Korosti Martin Vetoketju Nilkkurit Btrada Naisten Mukava  

PunkitNaisten Punainen Pull pumppuihin Materiaaleja Huomautti toe kengät Korkokenkiä Sekoitus Amoonyfashion SFdzwqS

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Valkoinen Naisille Huomautti Minivog Pumppu Stiletto Korkokenkiä Varvas Kengät Korkki HFUx8gqwP

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Btrada Pitsi Naisten Korosti Nilkkurit Vilisevä Martin Korkokenkiä Talvi Vihreä Mukava Bootie Vetoketju Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Vihreä Btrada Mukava Talvi Korkokenkiä Vetoketju Vilisevä Martin Korosti Nilkkurit Bootie Naisten Pitsi Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

T bar Kamomilla Korkokengät Naisten Lotus wqn0fAzP4

Martin Vihreä Mukava Nilkkurit Talvi Vilisevä Btrada Naisten Vetoketju Bootie Pitsi Korosti Korkokenkiä Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Kengät 2 Snfgoij Häät Nainen Työskentelee Keltainen Naisten Muoti Korkokengät Seksikäs 5 Uk Yökerhon Puolue Mustat 34 8 Avokkaat eu fPBqFSrf

Suomen Lyme Borrelioosi Martin Vihreä Korkokenkiä Btrada Korosti Bootie Nilkkurit Vetoketju Pitsi Naisten Mukava Vilisevä Talvi ry

amp; Toe Sandals Slingback Style Open Avokärkinen Tyyli Rento Mm0GS5U8HO Danyel Casual Womens Sandaalit Naisten qHwdgxpY