Polvi loma Boots Knee Ellie 4 Korkeat 423 Heel Saappaat Fuksia 423 Kantapää Fuchsia holiday High nUwYYI48vq

Polvi loma Boots Knee Ellie 4 Korkeat 423 Heel Saappaat Fuksia 423 Kantapää Fuchsia holiday High nUwYYI48vq Polvi loma Boots Knee Ellie 4 Korkeat 423 Heel Saappaat Fuksia 423 Kantapää Fuchsia holiday High nUwYYI48vq

Borrelioosi

Saappaat Polvi Heel Kantapää Korkeat Knee High Fuksia Ellie 423 Fuchsia 423 Boots holiday loma 4 Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Fuksia Korkeat 423 Polvi 423 Ellie Kantapää Fuchsia Boots Heel Knee loma holiday Saappaat 4 High Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Heel Kantapää Fuchsia Ellie Polvi 423 loma Korkeat High Fuksia Boots 423 holiday Knee 4 Saappaat  

PunkitNilkkuri Näytä Musta Tarina Valkoinen Lf30307 Alustan Kaksisävyiset Nastoilla Korkokenkiä Tikari 8qCZvx8

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Punainen Kengät Ja Korin Naisten Syksyllä Vedenpitävä Keväällä Strassit Korkokengät Muoti Ycmdm Yhden Häät Uusi xOX4p7wq

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

High Fuksia 423 Knee 423 Ellie 4 Polvi Kantapää Korkeat loma Boots Saappaat Heel holiday Fuchsia Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Saappaat Fuksia holiday Heel loma High Korkeat Knee Polvi 423 Ellie Kantapää 4 423 Fuchsia Boots Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Eri Pumput toe Amoonyfashion Naisten Sininen Korkokenkiä kengät Värejä Pyöreä wtqwFIxYT

High Fuksia Knee Polvi 4 423 Saappaat Heel Ellie Boots holiday Korkeat Kantapää Fuchsia loma 423 Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Sandaalit Paksu Naisten Jalka korkeus Asettaa Pohja Kengät Vedenpitävä Malli Super Korkokengät 15cm Alusta Yökerho Llp CtqwU1w

Suomen Lyme Borrelioosi Ellie Korkeat 4 423 Saappaat Polvi Heel Knee High Boots Kantapää Fuchsia loma holiday 423 Fuksia ry

Luistaa Teräväkärkiset Hääjuhlissa Oranssi Ybeauty Patenttia Pumput Kengät Naisten Perus Tikari Korkokenkiä Suurikokoisia qxSYt