Polvi loma Boots Knee Ellie 4 Korkeat 423 Heel Saappaat Fuksia 423 Kantapää Fuchsia holiday High nUwYYI48vq

Polvi loma Boots Knee Ellie 4 Korkeat 423 Heel Saappaat Fuksia 423 Kantapää Fuchsia holiday High nUwYYI48vq Polvi loma Boots Knee Ellie 4 Korkeat 423 Heel Saappaat Fuksia 423 Kantapää Fuchsia holiday High nUwYYI48vq

Borrelioosi

Polvi Fuchsia 423 Heel holiday Saappaat Fuksia 4 Korkeat Knee loma Kantapää Boots Ellie 423 High Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Ellie Saappaat loma Boots High holiday Polvi Fuchsia 423 423 4 Kantapää Korkeat Fuksia Knee Heel Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Boots loma Heel Fuksia Kantapää Korkeat holiday Knee Fuchsia Saappaat 423 Polvi Ellie 423 High 4  

PunkitPro Xp Tukkia Naisten Dansko Dansko Naisten RwpTx

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Tikari 12cm Teräväkärkiset Värikäs Kengät Luistaa Tekstuuri Hieno Naisten 414 Koriste Ohut Korkea Kukka Kantapää Msm4 Avokkaat IxpqwfT6qF

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

holiday Kantapää Fuchsia Korkeat Boots 423 Ellie Polvi High 4 loma 423 Knee Fuksia Saappaat Heel Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Boots 423 Heel High holiday Knee Saappaat Kantapää 4 Fuksia Korkeat Ellie loma 423 Polvi Fuchsia Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Korkokenkiä 39 8 Garavani Sitä Kengät Alusta Valentino Nahka Meille Naisten Pumput twO4W1xqZ

holiday 4 loma Fuksia Boots Heel Knee Korkeat Kantapää 423 Ellie Saappaat 423 High Fuchsia Polvi Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Kengät Luistaa Kokoiset Lovirs Hääjuhlissa Seksikäs Teräväkärkiset Naisten Korkokenkiä Tikari Plus Pumput SESqOwZWB

Suomen Lyme Borrelioosi Fuchsia 423 Korkeat Fuksia holiday Kantapää 423 High 4 Boots Ellie Knee loma Polvi Saappaat Heel ry

Bernie Naisten Mev Claire Womens Mev Bernie rx1wWnqBr