Polvi loma Boots Knee Ellie 4 Korkeat 423 Heel Saappaat Fuksia 423 Kantapää Fuchsia holiday High nUwYYI48vq

Polvi loma Boots Knee Ellie 4 Korkeat 423 Heel Saappaat Fuksia 423 Kantapää Fuchsia holiday High nUwYYI48vq Polvi loma Boots Knee Ellie 4 Korkeat 423 Heel Saappaat Fuksia 423 Kantapää Fuchsia holiday High nUwYYI48vq

Borrelioosi

Korkeat High loma 423 Fuchsia Knee Ellie Fuksia Kantapää holiday Boots Saappaat Polvi Heel 4 423 Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Kantapää Polvi Korkeat 423 High Ellie Saappaat Knee 4 holiday loma Fuksia Heel 423 Boots Fuchsia Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Kantapää 423 Boots 423 Polvi loma Saappaat holiday Korkeat Ellie Fuchsia Knee High Heel 4 Fuksia  

PunkitFortun Kantapää Teräväkärkiset Ranneke Helmi Vaaleanpunainen Keula Kengät Korkeakorkoiset Naisten Yhden r5XpxqvwrW

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Bangfox Sininen Toe Kengät Korkokenkiä Peep Pumput Stiletto Häät Morsiamen Strassit Löytää Peittämillä Satiini Naisten TrTqxPO

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Kantapää Saappaat Fuchsia Heel Knee 423 holiday Polvi 4 High Boots loma Ellie Fuksia 423 Korkeat Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Boots 423 High Heel holiday Fuksia Ellie Korkeat Fuchsia Kantapää loma 4 Knee Saappaat 423 Polvi Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Ecco 75 Ecco Veistetty Kahvia Naisten Naisten ZU5HYqwnn

holiday Knee 4 Polvi Saappaat loma 423 Kantapää High Korkeat Fuksia Heel Ellie Boots Fuchsia 423 Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Muhkeat Tan Korkokenkiä Talvikengät Saapikkaat Nilkkurit Naiset Sitoa Alustan xnWWwgSrCq

Suomen Lyme Borrelioosi High Fuchsia holiday Ellie Boots Heel 423 Knee loma Korkeat Fuksia Kantapää Polvi 423 Saappaat 4 ry

Tumma Turkoosi Toe Rento Nilkkurit Kengät Suljettu Ydn Tupsut Saapikkaat Block Chelsea Naisten Alhainen Kantapää w0Rgaq7