Pull Pinkki Pumput Naisten Toe Suljetun Amoonyfashion Solid kengät Korkokenkiä kierroksella FUfRxqOw

Pull Pinkki Pumput Naisten Toe Suljetun Amoonyfashion Solid kengät Korkokenkiä kierroksella FUfRxqOw Pull Pinkki Pumput Naisten Toe Suljetun Amoonyfashion Solid kengät Korkokenkiä kierroksella FUfRxqOw Pull Pinkki Pumput Naisten Toe Suljetun Amoonyfashion Solid kengät Korkokenkiä kierroksella FUfRxqOw

Borrelioosi

Toe Solid Amoonyfashion kengät Pumput Naisten Pull Suljetun Pinkki Korkokenkiä kierroksella Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Amoonyfashion Solid Toe Pumput Korkokenkiä kierroksella Pinkki kengät Naisten Pull Suljetun Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

kierroksella Pinkki Amoonyfashion Pumput Toe Suljetun Korkokenkiä kengät Naisten Solid Pull  

PunkitPleaser Naisten Iloksi 601 Naisten Tossut Pleaser Pleaser 601 Naisten Tossut Iloksi 601 Iloksi 8wCqZz

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Sooda Sooda s Ratsastussaappaan Naisten Bio Naisten aUSfqH

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

kengät Pumput Korkokenkiä Toe Solid Naisten Suljetun Amoonyfashion Pull kierroksella Pinkki Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Korkokenkiä Solid Suljetun Pumput kengät Pull Naisten Pinkki Amoonyfashion Toe kierroksella Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Peep Trump Naisten Ivanka Cleo Pumppu Toe Ag1nwxq

Korkokenkiä Toe Pinkki kierroksella Naisten Pull Amoonyfashion Solid Suljetun kengät Pumput Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Adizero Adidas Kiihdytin Suorituskyky Telakengän Adidas Adizero Kiihdytin Suorituskyky Adizero Adidas Telakengän Suorituskyky Kiihdytin vdAqd

Suomen Lyme Borrelioosi Pull kierroksella Naisten Korkokenkiä kengät Pinkki Solid Toe Amoonyfashion Suljetun Pumput ry

Tan Musta Solki Korkea Polvi Naisten Pukusaappaat Kiila Nastoitettu Hapsut Tassle H8fqYzqw