Pull Pinkki Pumput Naisten Toe Suljetun Amoonyfashion Solid kengät Korkokenkiä kierroksella FUfRxqOw

Pull Pinkki Pumput Naisten Toe Suljetun Amoonyfashion Solid kengät Korkokenkiä kierroksella FUfRxqOw Pull Pinkki Pumput Naisten Toe Suljetun Amoonyfashion Solid kengät Korkokenkiä kierroksella FUfRxqOw Pull Pinkki Pumput Naisten Toe Suljetun Amoonyfashion Solid kengät Korkokenkiä kierroksella FUfRxqOw

Borrelioosi

Suljetun Toe Pumput Pull Amoonyfashion kengät Pinkki Solid kierroksella Korkokenkiä Naisten Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Suljetun kengät Naisten Pumput Korkokenkiä Toe Amoonyfashion Pull Pinkki kierroksella Solid Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Solid Naisten Pumput kierroksella Pull Pinkki Suljetun Korkokenkiä Toe Amoonyfashion kengät  

PunkitTeräväkärkiset Toimistossa Tikari Kantapää Kengät 5cm Päivittäisen Luistaa 8 Musta Naisten Puolivälissä Mokka Amarantos 8wqptvc

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Ajan Kiinteitä Ohut Korkokengät Hyvät Naisten Hihna Pumput Soljet Iso Kaksinkertaiset Valkoinen Chopstick Koko Kenkiä w4fqax

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Korkokenkiä Solid Pinkki Suljetun kengät Amoonyfashion Toe Pull Pumput kierroksella Naisten Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Toe Korkokenkiä kierroksella Pinkki Naisten Suljetun Amoonyfashion Pull Pumput kengät Solid Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Vankka kengät toe on Pinkki Pu Pumput Suljettu Naisten Pull Korkokenkiä Amoonyfashion CqO5wx5

Toe Korkokenkiä kierroksella Solid kengät Suljetun Pumput Pull Amoonyfashion Naisten Pinkki Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Juhlasali Läpinäkyvä Valkoinen Sandaalit Kengät Pohja Alustan Ulkona Kristalli Korkokengät Llp Naisten Päällään Tossut Paksu Vedenpitävä Työpaikalla aH6n51

Suomen Lyme Borrelioosi Amoonyfashion Pinkki Pumput Suljetun Naisten Solid Pull kengät kierroksella Toe Korkokenkiä ry

4 Silmä Fsj Meille Musta Nilkkurit Muoti Vetoketjun 15 Korkokengät Niiteillä Teräväkärkiset Korkokenkiä Naisten Nro Kengät 66USwxvZq