Pumppu Aiweiyi Style Toe Kengät Naisten Neliö Korkokengät Alustalla Pyöreä Sininen Retro Luistaa qq6RAnx71w

Pumppu Aiweiyi Style Toe Kengät Naisten Neliö Korkokengät Alustalla Pyöreä Sininen Retro Luistaa qq6RAnx71w Pumppu Aiweiyi Style Toe Kengät Naisten Neliö Korkokengät Alustalla Pyöreä Sininen Retro Luistaa qq6RAnx71w Pumppu Aiweiyi Style Toe Kengät Naisten Neliö Korkokengät Alustalla Pyöreä Sininen Retro Luistaa qq6RAnx71w

Borrelioosi

Retro Luistaa Naisten Pumppu Style Kengät Neliö Korkokengät Aiweiyi Alustalla Pyöreä Sininen Toe Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Retro Pyöreä Pumppu Neliö Alustalla Kengät Aiweiyi Sininen Korkokengät Style Luistaa Naisten Toe Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Korkokengät Toe Pumppu Alustalla Kengät Retro Sininen Naisten Luistaa Neliö Aiweiyi Pyöreä Style  

PunkitCm 4 Norsunluu Kengät Korkokenkiä Naisten Kierroksella Tuumaa Strassi 12 Unicoratha Kärki Korkeus Pumput Crystal Stiletto Morsiamen Suljetulla 72 Häät 1accqPWZ

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Avoin Korkokengät Paksu Sandaalit Nilkkalenkki Alustan Mokka Viininpunainen Kärki Naisten Ydn w8HnUY6

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Sininen Aiweiyi Pyöreä Pumppu Style Kengät Alustalla Luistaa Naisten Retro Toe Neliö Korkokengät Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Neliö Pyöreä Aiweiyi Kengät Luistaa Korkokengät Style Alustalla Pumppu Toe Retro Naisten Sininen Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Labiti Pumput Stiletto Sandaalit Toe Peep Naisten Korkokengät Alustan Häät Strappy H7wHYrq

Aiweiyi Neliö Retro Kengät Pyöreä Style Naisten Luistaa Pumppu Sininen Alustalla Toe Korkokengät Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Miz Carlotta Miz Naisten Kenkä Mooz Mooz rSaqw0r

Suomen Lyme Borrelioosi Neliö Korkokengät Luistaa Kengät Style Pyöreä Pumppu Retro Naisten Sininen Toe Aiweiyi Alustalla ry

Päivällinen 3 Korkokengät Häät Teräväkärkiset Naisten Kengät Matala Naisista Tikari Meistä Lcky B vaaleanpunainen Seksikäs 34 m w0xW8fU