Pumppu Aiweiyi Style Toe Kengät Naisten Neliö Korkokengät Alustalla Pyöreä Sininen Retro Luistaa qq6RAnx71w

Pumppu Aiweiyi Style Toe Kengät Naisten Neliö Korkokengät Alustalla Pyöreä Sininen Retro Luistaa qq6RAnx71w Pumppu Aiweiyi Style Toe Kengät Naisten Neliö Korkokengät Alustalla Pyöreä Sininen Retro Luistaa qq6RAnx71w Pumppu Aiweiyi Style Toe Kengät Naisten Neliö Korkokengät Alustalla Pyöreä Sininen Retro Luistaa qq6RAnx71w

Borrelioosi

Naisten Pumppu Style Kengät Retro Pyöreä Sininen Neliö Korkokengät Luistaa Aiweiyi Alustalla Toe Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Neliö Kengät Korkokengät Pumppu Naisten Sininen Luistaa Toe Pyöreä Aiweiyi Retro Alustalla Style Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Retro Sininen Kengät Luistaa Pumppu Neliö Naisten Pyöreä Style Alustalla Korkokengät Aiweiyi Toe  

PunkitAiweiyi Korkokengät Kengät Pumput Naisten 3black Juhlakengät Teräväkärkiset Tikari Metallinen Kantapää rWrwHS0Fq

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Vedettävä Naisten Päälle Toe Pumput kengät Jäljitelty Korkokenkiä Kiinteä Sininen Weipoot Suljetun Mokka gOExfdgqw

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Kengät Neliö Pumppu Sininen Luistaa Korkokengät Aiweiyi Naisten Alustalla Style Retro Toe Pyöreä Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Sininen Retro Pyöreä Korkokengät Toe Aiweiyi Pumppu Kengät Naisten Alustalla Neliö Luistaa Style Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Sandaalit Ontto Yksinkertainen Yökerho Metalli Muodin Seksikäs Imayson Länsimaisen Kantapää Naisten qzwTx1C

Naisten Aiweiyi Neliö Alustalla Korkokengät Retro Toe Sininen Pumppu Pyöreä Style Luistaa Kengät Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

kengät Pu Toe Naisten Ccadp009563 Solid Korkokenkiä Solki Voguezone009 Pumput Suljetun 58wRZqpI

Suomen Lyme Borrelioosi Kengät Retro Luistaa Style Pumppu Aiweiyi Sininen Alustalla Korkokengät Neliö Pyöreä Naisten Toe ry

Graafinen Koko Naisten Kiila Crocs Musta Lina W qpwETBH