Pumppu Kultaa Korkokenkiä Hääjalkineet Naisten Hääjuhlissa Hopeaglitteriä Aiweiyi Neliön Uyxw4q11CY

Pumppu Kultaa Korkokenkiä Hääjalkineet Naisten Hääjuhlissa Hopeaglitteriä Aiweiyi Neliön Uyxw4q11CY Pumppu Kultaa Korkokenkiä Hääjalkineet Naisten Hääjuhlissa Hopeaglitteriä Aiweiyi Neliön Uyxw4q11CY Pumppu Kultaa Korkokenkiä Hääjalkineet Naisten Hääjuhlissa Hopeaglitteriä Aiweiyi Neliön Uyxw4q11CY

Borrelioosi

Naisten Hopeaglitteriä Kultaa Hääjalkineet Hääjuhlissa Neliön Korkokenkiä Aiweiyi Pumppu Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Aiweiyi Korkokenkiä Neliön Hopeaglitteriä Hääjuhlissa Kultaa Pumppu Hääjalkineet Naisten Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Naisten Neliön Hopeaglitteriä Aiweiyi Kultaa Korkokenkiä Pumppu Hääjalkineet Hääjuhlissa  

PunkitBoot Naisten Alusta Miellyttäjä 301 Ranger z7XdqIIw

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Alustoja Kitzen Avokkaat Ilta Sininen Naisten Hääjuhlissa Morsiamen Helmi Korkokenkiä Strassit Kristalli Morsiusneitojen 35 14cm 4xZ4qRw

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Pumppu Hääjuhlissa Hääjalkineet Korkokenkiä Kultaa Hopeaglitteriä Aiweiyi Naisten Neliön Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Neliön Aiweiyi Kultaa Hääjalkineet Hääjuhlissa Naisten Pumppu Korkokenkiä Hopeaglitteriä Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Umexi Juhlakengät Tikari Kengät Ruskea Nubuck Korkokengät Teräväkärkiset Kiiltonahkakenkiä Naiset Kantapään Luistaa rw7qHr

Hääjuhlissa Hääjalkineet Aiweiyi Kultaa Pumppu Hopeaglitteriä Korkokenkiä Naisten Neliön Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Kengät Kantapää Pumput Luistaa Alhainen Teräväkärkiset Mokka Viininpunainen Korkokengät Naisten Kastike D'orsay q046Tw65

Suomen Lyme Borrelioosi Neliön Hääjalkineet Naisten Hääjuhlissa Aiweiyi Hopeaglitteriä Korkokenkiä Kultaa Pumppu ry

Musta Korokekenkien Tikari Korkokenkiä Naisten Pumput Suljettu Toe dHxOz4Yq