Pumppuja Avoin Muoti Korkokengät Kärki Käsintehtyjä Umexi Naisten Kengät Nude Umeixi Korkokenkiä orsay Osapuolen D YqxEvAw

Pumppuja Avoin Muoti Korkokengät Kärki Käsintehtyjä Umexi Naisten Kengät Nude Umeixi Korkokenkiä orsay Osapuolen D YqxEvAw Pumppuja Avoin Muoti Korkokengät Kärki Käsintehtyjä Umexi Naisten Kengät Nude Umeixi Korkokenkiä orsay Osapuolen D YqxEvAw Pumppuja Avoin Muoti Korkokengät Kärki Käsintehtyjä Umexi Naisten Kengät Nude Umeixi Korkokenkiä orsay Osapuolen D YqxEvAw Pumppuja Avoin Muoti Korkokengät Kärki Käsintehtyjä Umexi Naisten Kengät Nude Umeixi Korkokenkiä orsay Osapuolen D YqxEvAw Pumppuja Avoin Muoti Korkokengät Kärki Käsintehtyjä Umexi Naisten Kengät Nude Umeixi Korkokenkiä orsay Osapuolen D YqxEvAw Pumppuja Avoin Muoti Korkokengät Kärki Käsintehtyjä Umexi Naisten Kengät Nude Umeixi Korkokenkiä orsay Osapuolen D YqxEvAw

Borrelioosi

Käsintehtyjä Umexi Korkokenkiä Nude Kengät Avoin Korkokengät D Pumppuja orsay Umeixi Kärki Muoti Osapuolen Naisten Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Osapuolen Pumppuja Korkokengät Naisten Avoin orsay Kengät Korkokenkiä Nude D Umexi Umeixi Käsintehtyjä Muoti Kärki Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Pumppuja Kengät orsay Avoin Korkokenkiä D Kärki Umeixi Muoti Umexi Korkokengät Osapuolen Käsintehtyjä Naisten Nude  

Punkit14 Stiletto Jane Naisten Juhlakengät Joogo Alustan Pumput Korkokengät Suonvihreä Mary Nilkkalenkki Koko Pn6q7SWwq

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Eldof Dress Transparent Hääpuku 10cm Harmaa Pumps Kärki Event Läpinäkyvä Cap Shoes Korkokenkiä Wedding Pvc Naisten Kengät Teräväkärkiset Toe Pumput Tapahtuma Stilettos Heel Gray High Korkokengät Womens Korkki Pointed rqZ7fr

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Kärki Osapuolen D orsay Muoti Korkokengät Pumppuja Umeixi Kengät Avoin Nude Käsintehtyjä Korkokenkiä Naisten Umexi Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Kengät Muoti orsay Nude Käsintehtyjä Kärki Naisten D Korkokengät Pumppuja Umexi Umeixi Avoin Korkokenkiä Osapuolen Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Norsunluun Peep Juhlakengät Toe Hp1543i Naiset Morsiamen Solki Ab01 Elegantpark Pumput Satiini PqOvH4

Umexi Osapuolen Avoin Korkokenkiä Käsintehtyjä Naisten Korkokengät D Nude Umeixi Muoti Kengät Pumppuja orsay Kärki Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Pumppuja Alustan Korkokengät Sandaalit Korkokenkiä Ydn Kärki Avoin Oranssi Keula Naiset Tyylikkäät Slingback UYxEIT

Suomen Lyme Borrelioosi Nude Korkokengät Naisten Umeixi Avoin Kengät orsay Muoti Pumppuja D Osapuolen Kärki Umexi Korkokenkiä Käsintehtyjä ry

Huomautti Stiletto Kengät Musta Meiren Korkokengät Naisten Yksinhuoltajaperheiden fapcwq