Pumppuja Korkokenkiä Piper Kulta Naisten Varvas Nousi Pyöreä Pu Riverberry TUXFy5

Pumppuja Korkokenkiä Piper Kulta Naisten Varvas Nousi Pyöreä Pu Riverberry TUXFy5 Pumppuja Korkokenkiä Piper Kulta Naisten Varvas Nousi Pyöreä Pu Riverberry TUXFy5 Pumppuja Korkokenkiä Piper Kulta Naisten Varvas Nousi Pyöreä Pu Riverberry TUXFy5 Pumppuja Korkokenkiä Piper Kulta Naisten Varvas Nousi Pyöreä Pu Riverberry TUXFy5 Pumppuja Korkokenkiä Piper Kulta Naisten Varvas Nousi Pyöreä Pu Riverberry TUXFy5 Pumppuja Korkokenkiä Piper Kulta Naisten Varvas Nousi Pyöreä Pu Riverberry TUXFy5

Borrelioosi

Korkokenkiä Varvas Nousi Riverberry Piper Pumppuja Kulta Pu Pyöreä Naisten Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Riverberry Pu Piper Naisten Korkokenkiä Kulta Pyöreä Pumppuja Nousi Varvas Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Korkokenkiä Pyöreä Pu Naisten Riverberry Kulta Varvas Nousi Piper Pumppuja  

PunkitKengät Paksu Puolue Musta Naisten Seksikäs Solki Nilkkurit Korkokengät Hihna Alustan Odetina wUzq5afnIf

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Toe Saapikkaat Musta Tikari Pumput Korkokenkiä Nj Slingback Tupsut Peep Luistaa Naiset Kengät 6FIxq4PwET

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Pu Pyöreä Piper Riverberry Kulta Naisten Varvas Nousi Pumppuja Korkokenkiä Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Piper Riverberry Pumppuja Pyöreä Pu Nousi Korkokenkiä Varvas Naisten Kulta Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Metalli 7 Kengät Super Naiset Sitoa Häät Korkokengät Kukka Vaaleanvihreä Hyvät Alustan Sandaalit 15cm gRwIOnnq

Piper Naisten Riverberry Korkokenkiä Varvas Pumppuja Pyöreä Kulta Nousi Pu Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Naisten Miellyttäjä 08 R Miellyttäjä Naisten Cutiepie Cutiepie R Naisten Miellyttäjä 08 Efwngqx5

Suomen Lyme Borrelioosi Pu Nousi Varvas Pyöreä Naisten Kulta Pumppuja Riverberry Korkokenkiä Piper ry

Naisille Strassi Strappy Tikari Peep Osapuolen Kengät Pumput Kesällä Toe Korkokengät Nilkkalenkki Sandaalit Kävelyttää Naisten Seksikäs gBqXq