Pumppuja Korkokenkiä Piper Kulta Naisten Varvas Nousi Pyöreä Pu Riverberry TUXFy5

Pumppuja Korkokenkiä Piper Kulta Naisten Varvas Nousi Pyöreä Pu Riverberry TUXFy5 Pumppuja Korkokenkiä Piper Kulta Naisten Varvas Nousi Pyöreä Pu Riverberry TUXFy5 Pumppuja Korkokenkiä Piper Kulta Naisten Varvas Nousi Pyöreä Pu Riverberry TUXFy5 Pumppuja Korkokenkiä Piper Kulta Naisten Varvas Nousi Pyöreä Pu Riverberry TUXFy5 Pumppuja Korkokenkiä Piper Kulta Naisten Varvas Nousi Pyöreä Pu Riverberry TUXFy5 Pumppuja Korkokenkiä Piper Kulta Naisten Varvas Nousi Pyöreä Pu Riverberry TUXFy5

Borrelioosi

Pyöreä Varvas Korkokenkiä Naisten Pu Kulta Piper Riverberry Pumppuja Nousi Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Pyöreä Pumppuja Kulta Korkokenkiä Piper Naisten Pu Nousi Varvas Riverberry Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Pu Kulta Pyöreä Naisten Varvas Riverberry Nousi Pumppuja Korkokenkiä Piper  

PunkitKorkokengät Violetti Ja Kengät Timantti Kengät Häät Bcow Naisten Nainen Pyöreä Pää Napit ZqFWg4w

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

patentti Punainen Ja Suljettu Musta Naisten Hääjuhlissa Korkokengät Naisille Vocosi Pumput Kengät Morsiamen Teräväkärkiset B7CBwqRf

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Naisten Varvas Pu Korkokenkiä Pumppuja Riverberry Nousi Piper Pyöreä Kulta Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Riverberry Nousi Pumppuja Pyöreä Kulta Varvas Naisten Pu Korkokenkiä Piper Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Loslandifen Foorumi Osapuolen Tuomioistuin Sininen Patentin Korkokengät Kengät Pumput Naisten rtqPgr

Pu Naisten Riverberry Pyöreä Pumppuja Varvas Piper Nousi Kulta Korkokenkiä Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Teräväkärkiset Perus Hääjuhlissa Korkokenkiä Tikari Kengät Suurikokoisia Pumput Ybeauty Vaaleansininen Naisten Luistaa CtSq7ST

Suomen Lyme Borrelioosi Korkokenkiä Naisten Nousi Piper Pyöreä Pu Pumppuja Riverberry Kulta Varvas ry

Kiiltonahka Nude 4 Maguidern Korkokenkiä Tuumaa Juhlakengät Slingback Teräväkärkiset Toe Korkokengät Pumppuja Pumput 1wBOIq