Pumppuja Stiletto Juhlakengät Alustan Leopard Varvas Pyöreä Naisten Niitit Korkokenkiä Q Amy Nilkkalenkki qfPwxUz0n

Pumppuja Stiletto Juhlakengät Alustan Leopard Varvas Pyöreä Naisten Niitit Korkokenkiä Q Amy Nilkkalenkki qfPwxUz0n Pumppuja Stiletto Juhlakengät Alustan Leopard Varvas Pyöreä Naisten Niitit Korkokenkiä Q Amy Nilkkalenkki qfPwxUz0n Pumppuja Stiletto Juhlakengät Alustan Leopard Varvas Pyöreä Naisten Niitit Korkokenkiä Q Amy Nilkkalenkki qfPwxUz0n

Borrelioosi

Naisten Pyöreä Amy Korkokenkiä Leopard Varvas Nilkkalenkki Niitit Q Alustan Pumppuja Juhlakengät Stiletto Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Varvas Juhlakengät Pumppuja Stiletto Korkokenkiä Leopard Pyöreä Amy Niitit Naisten Nilkkalenkki Alustan Q Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Naisten Alustan Nilkkalenkki Pyöreä Amy Leopard Juhlakengät Korkokenkiä Niitit Pumppuja Varvas Q Stiletto  

PunkitNilkkuri Lucky Naisten Basel Indigo Brand nF6fTan4

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Nilkan Viininpunainen Mekko Neliö Kantapää Käsityönä Yhdeksän Kärki Lohko Saapikkaat Naisten Klassinen Seitsemän Korkea Kiiltonahkaa x8wqwaOv

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Alustan Stiletto Korkokenkiä Varvas Q Naisten Nilkkalenkki Leopard Pumppuja Pyöreä Niitit Juhlakengät Amy Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Amy Korkokenkiä Nilkkalenkki Juhlakengät Pumppuja Niitit Stiletto Naisten Leopard Pyöreä Alustan Q Varvas Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Naisten Alustan Sandaali Stiletto T Kärki Labiti Avoin Korkokenkiä hihna aXdqnA8z

Q Pumppuja Pyöreä Amy Juhlakengät Stiletto Nilkkalenkki Korkokenkiä Leopard Niitit Varvas Naisten Alustan Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Osoittavat Tarina Piikkikorko Avoin Au 5 Keula Pitsi Osapuoli Punk Musta Lf80870bk36 Pumput Valkoinen Kärki Piilotettu Korkokenkiä Vaikutus Katkaisu Illalla Taso BBdr1wq

Suomen Lyme Borrelioosi Pyöreä Pumppuja Nilkkalenkki Niitit Korkokenkiä Alustan Stiletto Varvas Leopard Juhlakengät Amy Q Naisten ry

m Lcky Naisista Kengät harmaa B Naisten Meistä Suuhun Kesän Tanssi 7 Teräväkärkiset Matala 38 Korkokengät qqUgwa7