Pumppuja Stiletto Juhlakengät Alustan Leopard Varvas Pyöreä Naisten Niitit Korkokenkiä Q Amy Nilkkalenkki qfPwxUz0n

Pumppuja Stiletto Juhlakengät Alustan Leopard Varvas Pyöreä Naisten Niitit Korkokenkiä Q Amy Nilkkalenkki qfPwxUz0n Pumppuja Stiletto Juhlakengät Alustan Leopard Varvas Pyöreä Naisten Niitit Korkokenkiä Q Amy Nilkkalenkki qfPwxUz0n Pumppuja Stiletto Juhlakengät Alustan Leopard Varvas Pyöreä Naisten Niitit Korkokenkiä Q Amy Nilkkalenkki qfPwxUz0n

Borrelioosi

Varvas Q Alustan Pyöreä Leopard Niitit Nilkkalenkki Juhlakengät Amy Korkokenkiä Naisten Stiletto Pumppuja Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Stiletto Leopard Niitit Juhlakengät Korkokenkiä Pumppuja Nilkkalenkki Amy Q Varvas Naisten Alustan Pyöreä Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Leopard Pumppuja Niitit Pyöreä Korkokenkiä Nilkkalenkki Stiletto Varvas Naisten Alustan Q Amy Juhlakengät  

PunkitPumppu Hei A 5 Sandaalit Us9 Punainen Super Naisten Korokekenkien eur40 18 50 Mey korkokenkiä 49 Si zrwxOrXq

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Fly Musta Nahkasaappaat Naisten London Yust Mousse g1Srgqw

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Amy Nilkkalenkki Korkokenkiä Alustan Varvas Stiletto Naisten Q Juhlakengät Pumppuja Pyöreä Leopard Niitit Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Alustan Amy Q Nilkkalenkki Korkokenkiä Pumppuja Pyöreä Juhlakengät Niitit Leopard Varvas Stiletto Naisten Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Sandaletit Avoin Kärki Juhlamekko Nilkkalenkki Kengät Alustan Valkoinen Naisten Korkokengät Rongzhi 708Stqq

Alustan Amy Juhlakengät Korkokenkiä Niitit Stiletto Leopard Naisten Pyöreä Q Pumppuja Varvas Nilkkalenkki Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Cdvintu on Korkokengät Pumput Seksikäs Teräväkärkiset Slip Harmaa Kengät 85mm Valkoiseen Osapuolen Naiset Pantteri 1qA6r1

Suomen Lyme Borrelioosi Nilkkalenkki Pumppuja Leopard Q Amy Alustan Varvas Naisten Stiletto Pyöreä Korkokenkiä Niitit Juhlakengät ry

Glam Mix Chesca Bernie Mev Pumput Naisten vfwFqnPUax