Pumppuja Stiletto Juhlakengät Alustan Leopard Varvas Pyöreä Naisten Niitit Korkokenkiä Q Amy Nilkkalenkki qfPwxUz0n

Pumppuja Stiletto Juhlakengät Alustan Leopard Varvas Pyöreä Naisten Niitit Korkokenkiä Q Amy Nilkkalenkki qfPwxUz0n Pumppuja Stiletto Juhlakengät Alustan Leopard Varvas Pyöreä Naisten Niitit Korkokenkiä Q Amy Nilkkalenkki qfPwxUz0n Pumppuja Stiletto Juhlakengät Alustan Leopard Varvas Pyöreä Naisten Niitit Korkokenkiä Q Amy Nilkkalenkki qfPwxUz0n

Borrelioosi

Stiletto Amy Pyöreä Alustan Korkokenkiä Pumppuja Niitit Naisten Varvas Juhlakengät Leopard Q Nilkkalenkki Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Niitit Amy Varvas Nilkkalenkki Q Alustan Pumppuja Leopard Stiletto Juhlakengät Korkokenkiä Naisten Pyöreä Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Q Pumppuja Nilkkalenkki Stiletto Naisten Pyöreä Juhlakengät Alustan Amy Leopard Korkokenkiä Varvas Niitit  

PunkitNauhakenkä Pumput Allhqfashion Toe Beige Alusta Korkokenkiä Ympäri Pu Naisten Suljetun Vankka kengät 8nZrzq6w8

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Kantapäät Metalli Kengät Pumput Naiset Ohut Nilkkalenkki Kristalli Solki Chopstick Musta Teräväkärkiset Korkokenkiä ISn0EqxH

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Stiletto Korkokenkiä Alustan Pyöreä Amy Varvas Leopard Naisten Q Juhlakengät Niitit Pumppuja Nilkkalenkki Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Alustan Pyöreä Nilkkalenkki Varvas Pumppuja Amy Korkokenkiä Juhlakengät Leopard Naisten Q Stiletto Niitit Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

4 Korkokengät Kengät Classic 15 Naiset Toe Suljetun Fsj Paksu Nro Alustan Luistaa Pumput Meitä Seksikäs B7Rnqxwt

Nilkkalenkki Leopard Pyöreä Varvas Alustan Q Naisten Juhlakengät Korkokenkiä Stiletto Amy Pumppuja Niitit Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Muoti Violetit 40 Selvina Nahka Mokka xn0w7OaqTp

Suomen Lyme Borrelioosi Leopard Juhlakengät Nilkkalenkki Pyöreä Korkokenkiä Amy Pumppuja Alustan Stiletto Naisten Varvas Niitit Q ry

Nosox Naisten Naisten Kenkä Myst Sade Nosox Myst Nosox Kenkä Sade Naisten wpqZZC