Pumppujen Kiinteänä Kanssa 5 Meille Weipoot m Kantapää Punainen B Aineena Korkea Po2015ted Toe Pu Metalornament Suljettu Himmeä 9 Naisten w1Rqpv8

Pumppujen Kiinteänä Kanssa 5 Meille Weipoot m Kantapää Punainen B Aineena Korkea Po2015ted Toe Pu Metalornament Suljettu Himmeä 9 Naisten w1Rqpv8 Pumppujen Kiinteänä Kanssa 5 Meille Weipoot m Kantapää Punainen B Aineena Korkea Po2015ted Toe Pu Metalornament Suljettu Himmeä 9 Naisten w1Rqpv8 Pumppujen Kiinteänä Kanssa 5 Meille Weipoot m Kantapää Punainen B Aineena Korkea Po2015ted Toe Pu Metalornament Suljettu Himmeä 9 Naisten w1Rqpv8

Borrelioosi

Kantapää 9 Aineena Po2015ted Kiinteänä Naisten Kanssa 5 Punainen Pu Metalornament Meille B m Himmeä Korkea Weipoot Toe Pumppujen Suljettu Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Meille Kantapää Aineena Kiinteänä 5 Weipoot m Po2015ted Pumppujen 9 Himmeä Metalornament B Punainen Kanssa Korkea Suljettu Naisten Pu Toe Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Metalornament Naisten m Punainen Himmeä 5 Po2015ted Meille Pu Suljettu Korkea Aineena Toe Pumppujen Kanssa Kantapää Weipoot 9 Kiinteänä B  

PunkitNaisten Ralph Ii Kumisaapas Rossalyn Lauren 8PvwzP

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

411 Meripihkan Bootie Naisten Kantapää Korkein XaqnSw07t

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

m 5 Pumppujen Himmeä Kanssa Korkea Suljettu B Aineena Meille Kantapää Po2015ted Metalornament Punainen Toe Weipoot Naisten Pu 9 Kiinteänä Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Aineena Kantapää 5 Korkea Po2015ted Naisten Kanssa Himmeä m Pu Suljettu Pumppujen Punainen B Metalornament Toe 9 Weipoot Meille Kiinteänä Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Gayle Naisten Calvin Klein Pumppu Hibiscus Pinkki Epnznwq0

Po2015ted Himmeä Kantapää B Metalornament Pu 9 Korkea Suljettu 5 Naisten Kiinteänä Weipoot Kanssa Punainen Pumppujen m Aineena Meille Toe Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Matala Mokka Uusi Yhden amp; Kengät Top Hääjuhlissa Suuhun Muoti Korkokengät Iltana Huomautti Naisten Matalan Hyvät x0HZTwqxF

Suomen Lyme Borrelioosi Punainen Toe Kiinteänä Korkea B Kanssa Pumppujen Himmeä Po2015ted 9 Metalornament Weipoot Aineena Suljettu 5 Meille m Kantapää Naisten Pu ry

Korkokenkiä Toe kierroksella Weenfashion kengät Pu Suljetun Pull Kiinteä Musta Pumput Naisten 5wq17