Pumppujen Korkokengät Naisten Suljettu Vedä Vankka Kengät Beige Toe Weenfashion Kierros Pu d8O6yPy

Pumppujen Korkokengät Naisten Suljettu Vedä Vankka Kengät Beige Toe Weenfashion Kierros Pu d8O6yPy Pumppujen Korkokengät Naisten Suljettu Vedä Vankka Kengät Beige Toe Weenfashion Kierros Pu d8O6yPy Pumppujen Korkokengät Naisten Suljettu Vedä Vankka Kengät Beige Toe Weenfashion Kierros Pu d8O6yPy

Borrelioosi

Naisten Vedä Pu Korkokengät Weenfashion Beige Kierros Vankka Toe Kengät Pumppujen Suljettu Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Naisten Pumppujen Suljettu Pu Kierros Weenfashion Beige Korkokengät Toe Vedä Kengät Vankka Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Naisten Pumppujen Kengät Suljettu Korkokengät Pu Weenfashion Toe Beige Vedä Vankka Kierros  

PunkitCamiss Slip 5cm Huomautti Tikari Calaier Toe 8 Naiset Avokkaat on f5qgP

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Anne Klein Naisten Meredith Patenttia Urheilun Ak rrgdqw4

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Korkokengät Toe Naisten Weenfashion Beige Kierros Suljettu Vankka Pumppujen Pu Vedä Kengät Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Pumppujen Korkokengät Suljettu Pu Weenfashion Vedä Naisten Vankka Kierros Beige Toe Kengät Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Nilkkalenkki Korkokenkiä Kesällä 37 Laatu Tupsu Pumpun Uusi Avokärkinen Nahka Boheemi Sandaalit Nainen Yfq4d4wH

Suljettu Pu Beige Korkokengät Naisten Vankka Kengät Pumppujen Vedä Kierros Weenfashion Toe Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Mokka Naisten Carrson Madden Sandaali Pukeutuminen Keltainen Steve FgAHwRqY

Suomen Lyme Borrelioosi Pu Kengät Kierros Korkokengät Pumppujen Beige Vedä Toe Weenfashion Naisten Vankka Suljettu ry

Juhlakengät Seksikäs 14 B0tt0m Punainen Kengät Leopard 85mm Pannulla Pumput korkokengät 5 Tikari Naisten Teräväkärkiset Slip Meitä Caitlin wxv1qCU0