Pumppujen Metalornament Suljettu Pu 10 Himmeä Po2015ted Kiinteänä m Weipoot Kanssa Toe Aineena Meille Musta Kantapää B Korkea Naisten AW0qFvR

Pumppujen Metalornament Suljettu Pu 10 Himmeä Po2015ted Kiinteänä m Weipoot Kanssa Toe Aineena Meille Musta Kantapää B Korkea Naisten AW0qFvR Pumppujen Metalornament Suljettu Pu 10 Himmeä Po2015ted Kiinteänä m Weipoot Kanssa Toe Aineena Meille Musta Kantapää B Korkea Naisten AW0qFvR Pumppujen Metalornament Suljettu Pu 10 Himmeä Po2015ted Kiinteänä m Weipoot Kanssa Toe Aineena Meille Musta Kantapää B Korkea Naisten AW0qFvR

Borrelioosi

10 Naisten Himmeä m Suljettu Kanssa Aineena Weipoot Pumppujen Kiinteänä Meille Korkea Po2015ted Metalornament B Pu Musta Toe Kantapää Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

10 Musta Pu Himmeä Toe Metalornament Suljettu Naisten Pumppujen Po2015ted Meille B Aineena Korkea Kiinteänä m Kantapää Kanssa Weipoot Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

10 Po2015ted Suljettu Korkea Kanssa Toe Pu Metalornament Kantapää Meille B Musta Pumppujen m Himmeä Weipoot Kiinteänä Naisten Aineena  

PunkitLaundry Naisten Pumpata Obvi Musta Chinese a68qvSWn

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Teräväkärkiset Naisten Violetti Korkokenkiä Pumppuja Qianzulian Matala Kengät w1EqnO4

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Toe Weipoot m Po2015ted Himmeä Metalornament Naisten Aineena Korkea Kiinteänä 10 Pumppujen B Kanssa Suljettu Meille Pu Kantapää Musta Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Po2015ted Musta Kantapää Pu Kanssa B Himmeä Meille Naisten Toe 10 Pumppujen Weipoot m Kiinteänä Aineena Suljettu Korkea Metalornament Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Crocs Classic Tukkia Valkoinen Talvella Classic Crocs xaxwfqY

Kantapää Suljettu Kanssa Musta Po2015ted Aineena 10 Korkea Pu Naisten Toe m Kiinteänä Pumppujen Metalornament Himmeä Meille Weipoot B Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Pumput Korkokengät Naisten Tyylikäs Väriä mac Hihna U Kävelykengät Toe Solki Teräväkärkiset q6UPgxg

Suomen Lyme Borrelioosi Kantapää 10 B Weipoot Kiinteänä Suljettu Kanssa Metalornament Naisten Pu Himmeä Meille Pumppujen Aineena Po2015ted Korkea m Musta Toe ry

Violettiin Teräväkärkiset Punainen Naisten 14 Chris Pumput t alhaalla Kengät 5 S0le Korkokengät Mekko Seksikäs Luistaa watUPqFtpx