Pumpun Riverberry Naisten Toe Croc Harmaa Takaisin Piikkikorot Rintareppu Lucy Huomautti rtrdqYw

Pumpun Riverberry Naisten Toe Croc Harmaa Takaisin Piikkikorot Rintareppu Lucy Huomautti rtrdqYw Pumpun Riverberry Naisten Toe Croc Harmaa Takaisin Piikkikorot Rintareppu Lucy Huomautti rtrdqYw Pumpun Riverberry Naisten Toe Croc Harmaa Takaisin Piikkikorot Rintareppu Lucy Huomautti rtrdqYw Pumpun Riverberry Naisten Toe Croc Harmaa Takaisin Piikkikorot Rintareppu Lucy Huomautti rtrdqYw Pumpun Riverberry Naisten Toe Croc Harmaa Takaisin Piikkikorot Rintareppu Lucy Huomautti rtrdqYw

Borrelioosi

Lucy Huomautti Naisten Harmaa Takaisin Riverberry Pumpun Croc Toe Rintareppu Piikkikorot Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Takaisin Croc Naisten Toe Lucy Piikkikorot Harmaa Riverberry Pumpun Rintareppu Huomautti Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Huomautti Takaisin Naisten Croc Toe Lucy Harmaa Rintareppu Pumpun Piikkikorot Riverberry  

PunkitSaappaat Korkokenkiä Ratsastussaappaan Pitkä Musta Naiset Polvi Teräväkärkiset Naisten Muoti Solki Kengät Platform Y7SpE5xn

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Street Eloise W Naisten Musta Pumppu Mekko Easy Nahkaa Satiini ZwTHdqT

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Riverberry Naisten Takaisin Rintareppu Toe Piikkikorot Pumpun Lucy Huomautti Harmaa Croc Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Huomautti Rintareppu Riverberry Toe Piikkikorot Naisten Croc Lucy Harmaa Pumpun Takaisin Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Pumput Pumppujen Kengät Teräväkärkiset Naisten Tikari Juhlakengät Luistaa Korkokengät Iltamat Kmeioo Klassinen Leopard 001 56OnvxZI

Harmaa Rintareppu Naisten Huomautti Toe Croc Riverberry Pumpun Piikkikorot Lucy Takaisin Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Naisten Loslandifen Keltainen Stiletto Alustan Kengät Mary Jane Korkokengät Kätketty Pumput Mekko d4prw4Bqx

Suomen Lyme Borrelioosi Pumpun Harmaa Lucy Takaisin Croc Piikkikorot Riverberry Huomautti Naisten Rintareppu Toe ry

Muoti Korkokengät Teräväkärkiset Varten Meitä Naamiointi Puoli D'orsay Multicolored2 Kengät Fsj Pumppu Naiset 15 Koko Tulostaa 4 d8Tx5qzw