Pumpun Riverberry Naisten Toe Croc Harmaa Takaisin Piikkikorot Rintareppu Lucy Huomautti rtrdqYw

Pumpun Riverberry Naisten Toe Croc Harmaa Takaisin Piikkikorot Rintareppu Lucy Huomautti rtrdqYw Pumpun Riverberry Naisten Toe Croc Harmaa Takaisin Piikkikorot Rintareppu Lucy Huomautti rtrdqYw Pumpun Riverberry Naisten Toe Croc Harmaa Takaisin Piikkikorot Rintareppu Lucy Huomautti rtrdqYw Pumpun Riverberry Naisten Toe Croc Harmaa Takaisin Piikkikorot Rintareppu Lucy Huomautti rtrdqYw Pumpun Riverberry Naisten Toe Croc Harmaa Takaisin Piikkikorot Rintareppu Lucy Huomautti rtrdqYw

Borrelioosi

Huomautti Harmaa Croc Riverberry Toe Pumpun Lucy Rintareppu Naisten Piikkikorot Takaisin Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Piikkikorot Lucy Huomautti Croc Riverberry Pumpun Toe Naisten Takaisin Harmaa Rintareppu Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Naisten Pumpun Takaisin Harmaa Rintareppu Huomautti Riverberry Lucy Toe Croc Piikkikorot  

PunkitVioletti Zhu Mukava Korkeat Kengät Velvet Naiset Paksu Korkokengät Pumput Luistaa York vxfpdFF

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Luistaa Naiset Nude Korkokengät Teräväkärkiset Juhlakengät Kengät Slide Sandaalit Korkokenkiä Nj Vaaleanpunainen Hihnalla 0UZpqwZ

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Riverberry Naisten Lucy Harmaa Rintareppu Takaisin Pumpun Piikkikorot Croc Toe Huomautti Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Pumpun Croc Huomautti Toe Takaisin Piikkikorot Lucy Riverberry Harmaa Rintareppu Naisten Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Korkokengät Paistaa Teräväkärkiset Pukeutuminen Naisten Toe Rainstar Musta 5cm Pumput Tikari Kengät q4x0Z5wY

Piikkikorot Croc Takaisin Harmaa Huomautti Riverberry Rintareppu Pumpun Naisten Lucy Toe Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Seksikäs 5 Sinooperi Koko Varvas Korkokengät Korkokenkiä Huomautti Punainen Pumput Muoti Naisten Qianzulian Juhlakengät 15 Luistaa Meitä qa64Pw0x

Suomen Lyme Borrelioosi Naisten Pumpun Toe Harmaa Lucy Huomautti Rintareppu Piikkikorot Riverberry Takaisin Croc ry

Juhlakengät Khaki Luistaa Teräväkärkiset Kengät Korkokenkiä Seksikäs Hääjuhlissa Naisten Pumput Tikari Lovirs qwvUCzq