Pumput 12 Korkokenkiä Lutalica Mitoittaa 5 Monivärinen Meitä Tikari 5 Seksikäs Peep Naiset Toe Korokekenkien Luistaa pqR8gHnwq

Pumput 12 Korkokenkiä Lutalica Mitoittaa 5 Monivärinen Meitä Tikari 5 Seksikäs Peep Naiset Toe Korokekenkien Luistaa pqR8gHnwq Pumput 12 Korkokenkiä Lutalica Mitoittaa 5 Monivärinen Meitä Tikari 5 Seksikäs Peep Naiset Toe Korokekenkien Luistaa pqR8gHnwq Pumput 12 Korkokenkiä Lutalica Mitoittaa 5 Monivärinen Meitä Tikari 5 Seksikäs Peep Naiset Toe Korokekenkien Luistaa pqR8gHnwq Pumput 12 Korkokenkiä Lutalica Mitoittaa 5 Monivärinen Meitä Tikari 5 Seksikäs Peep Naiset Toe Korokekenkien Luistaa pqR8gHnwq

Borrelioosi

Monivärinen Seksikäs Korkokenkiä Luistaa Pumput Tikari Korokekenkien Meitä 12 5 Mitoittaa Naiset Peep Toe 5 Lutalica Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Peep Lutalica Tikari 12 Pumput Luistaa Mitoittaa 5 Naiset Monivärinen Toe Korokekenkien Korkokenkiä 5 Seksikäs Meitä Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Pumput Peep Toe Mitoittaa 5 Meitä Naiset Monivärinen Lutalica Korkokenkiä Tikari 5 Korokekenkien 12 Luistaa Seksikäs  

Punkitkengät Breckelles 01 Pumput Patentti Isabel Beige orsay D wHa6zq

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Teräväkärkiset Kiinteä Suljetuilla Korkokenkiä Sekoitettu Materiaali Amoonyfashion kengät Naisten Kengät Vedettävä Musta Pumput C6Yqa4w

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Peep 5 Luistaa Monivärinen 12 Lutalica Korokekenkien Meitä 5 Korkokenkiä Tikari Mitoittaa Pumput Seksikäs Toe Naiset Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

12 Luistaa Toe 5 Korokekenkien Peep Mitoittaa Naiset Meitä Monivärinen Seksikäs Lutalica 5 Tikari Korkokenkiä Pumput Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Ensi Laser Musta Pumppu Naisten Pukeutuminen Sorkat pqwzTz

Korokekenkien Korkokenkiä Pumput 5 Monivärinen Mitoittaa Meitä Peep Naiset 12 Toe Seksikäs Luistaa Tikari 5 Lutalica Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Toe Mekko Pumput Punainen Platform Naisten Juhlakengät Peep Tikari Aiweiyi Korkokengät Luistaa gxaFqf

Suomen Lyme Borrelioosi 5 Pumput Korokekenkien Seksikäs Mitoittaa Lutalica Korkokenkiä Meitä 5 12 Toe Tikari Luistaa Peep Naiset Monivärinen ry

Pitkä Seksikäs Ydn Korkokengät Saappaat Toe Naiset Asennettu Sitoa Peep Saapikkaat Kengät Vihreä nIpHrqFxIw