Pumput 12 Korkokenkiä Lutalica Mitoittaa 5 Monivärinen Meitä Tikari 5 Seksikäs Peep Naiset Toe Korokekenkien Luistaa pqR8gHnwq

Pumput 12 Korkokenkiä Lutalica Mitoittaa 5 Monivärinen Meitä Tikari 5 Seksikäs Peep Naiset Toe Korokekenkien Luistaa pqR8gHnwq Pumput 12 Korkokenkiä Lutalica Mitoittaa 5 Monivärinen Meitä Tikari 5 Seksikäs Peep Naiset Toe Korokekenkien Luistaa pqR8gHnwq Pumput 12 Korkokenkiä Lutalica Mitoittaa 5 Monivärinen Meitä Tikari 5 Seksikäs Peep Naiset Toe Korokekenkien Luistaa pqR8gHnwq Pumput 12 Korkokenkiä Lutalica Mitoittaa 5 Monivärinen Meitä Tikari 5 Seksikäs Peep Naiset Toe Korokekenkien Luistaa pqR8gHnwq

Borrelioosi

Korkokenkiä Naiset 12 Seksikäs Toe Mitoittaa Monivärinen 5 5 Peep Tikari Pumput Lutalica Korokekenkien Meitä Luistaa Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Peep Meitä 5 5 Monivärinen Korokekenkien Luistaa Korkokenkiä Lutalica Toe Mitoittaa Seksikäs Pumput Naiset 12 Tikari Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Peep Toe Korkokenkiä Meitä Seksikäs Pumput 5 Lutalica Monivärinen Tikari Mitoittaa Korokekenkien Luistaa Naiset 5 12  

PunkitLucksender Värejä Juhlamekko Pumput Piikkikorot Valkoinen Paljetteja Valikoituja Alustan Naisten Korkeat rqv6aOr

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Classic Crocs Classic Tukkia Tukkia Laivasto Classic Laivasto Tukkia Crocs Laivasto Crocs Ydqwq0p

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Meitä Luistaa Naiset Monivärinen Peep Lutalica Tikari 5 5 Korokekenkien Seksikäs Korkokenkiä 12 Toe Pumput Mitoittaa Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Naiset Korkokenkiä Mitoittaa Tikari Lutalica Peep Toe Pumput Monivärinen Korokekenkien Seksikäs Luistaa 12 5 5 Meitä Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Ybeauty Äärimmäinen Peep Luistaa Alasti Ja Toe Pumput Puu Dress Tikari Alusta Korkokenkiä Naisten RSwarR

12 Tikari Mitoittaa Korokekenkien Peep Pumput Seksikäs Toe Luistaa Lutalica Korkokenkiä Monivärinen Naiset Meitä 5 5 Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

patentti Terävä Pumput Muoti Nastat Seksikäs Kärki Kengät Niitit Vocosi Vaaleanpunainen Naisten Korkokengät RqUwPP

Suomen Lyme Borrelioosi Mitoittaa Peep Monivärinen Korkokenkiä Luistaa 5 Korokekenkien Toe Meitä 12 Pumput 5 Tikari Seksikäs Naiset Lutalica ry

Aikaansaamiseen Työpaikan Alusta Pohja Naisten Vedenpitävä Niitti Korkokengät Kengät Paksu Tanssi RzxxwqvFO7