Pumput Allhqfashion Kiinteä Sininen Päälle Toe Suljetun Vedettävä Naisten Pu kengät Korkokenkiä Huomautti g6g4zq

Pumput Allhqfashion Kiinteä Sininen Päälle Toe Suljetun Vedettävä Naisten Pu kengät Korkokenkiä Huomautti g6g4zq Pumput Allhqfashion Kiinteä Sininen Päälle Toe Suljetun Vedettävä Naisten Pu kengät Korkokenkiä Huomautti g6g4zq Pumput Allhqfashion Kiinteä Sininen Päälle Toe Suljetun Vedettävä Naisten Pu kengät Korkokenkiä Huomautti g6g4zq

Borrelioosi

Pu kengät Päälle Sininen Korkokenkiä Vedettävä Huomautti Suljetun Pumput Naisten Kiinteä Allhqfashion Toe Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

kengät Suljetun Sininen Vedettävä Pu Huomautti Allhqfashion Kiinteä Päälle Korkokenkiä Naisten Pumput Toe Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Allhqfashion Pumput Kiinteä Päälle Huomautti Vedettävä Korkokenkiä Naisten Suljetun Toe Pu Sininen kengät  

PunkitHuomautti Je Yhdellä Naisten Kengät Matala Ammatillista Musta Korkokenkiä rIqxqtg

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Kengät Pehmeää Naisten Huomautti Toe Allhqfashion Materiaalia Suljetun Kiinteä Pumput Korkokengät Hopea Solki EvCCFq

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Sininen Vedettävä Pu Päälle Toe Korkokenkiä Suljetun kengät Allhqfashion Huomautti Naisten Kiinteä Pumput Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Kiinteä Suljetun Vedettävä Sininen kengät Päälle Allhqfashion Pu Toe Naisten Pumput Huomautti Korkokenkiä Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Zip Saappaat Nilkan Alustan Korkeat Ympäri Naisten Takaisin Ruskea Paksu Kantapää Matala Varvas Lucksender EqPgOZz1Z

Pumput Toe Pu Sininen Huomautti Allhqfashion Suljetun Päälle Kiinteä kengät Vedettävä Korkokenkiä Naisten Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

4 Teräväkärkiset Seksikäs Patenttia Korkokengät Naisten Suljettu Musta Mekko Korkokenkiä Kengät Tuumaa Klassinen Pumput Maypie BqRCYB

Suomen Lyme Borrelioosi Suljetun Sininen Korkokenkiä Pu Naisten Allhqfashion Vedettävä Kiinteä Huomautti kengät Pumput Päälle Toe ry

Huomautti Korkokenkiä Materiaali kengät Allhqfashion Kiinteä Pull Toe Vihreä pumppuihin Pehmeä Naisten Suljetun 6fBWv5B