Pumput Allhqfashion Kiinteä Sininen Päälle Toe Suljetun Vedettävä Naisten Pu kengät Korkokenkiä Huomautti g6g4zq

Pumput Allhqfashion Kiinteä Sininen Päälle Toe Suljetun Vedettävä Naisten Pu kengät Korkokenkiä Huomautti g6g4zq Pumput Allhqfashion Kiinteä Sininen Päälle Toe Suljetun Vedettävä Naisten Pu kengät Korkokenkiä Huomautti g6g4zq Pumput Allhqfashion Kiinteä Sininen Päälle Toe Suljetun Vedettävä Naisten Pu kengät Korkokenkiä Huomautti g6g4zq

Borrelioosi

Korkokenkiä Vedettävä Päälle Toe kengät Pu Suljetun Huomautti Pumput Naisten Sininen Kiinteä Allhqfashion Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Sininen Kiinteä Päälle Naisten Pumput Suljetun Korkokenkiä Huomautti Pu Allhqfashion Vedettävä Toe kengät Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Korkokenkiä Toe Huomautti Sininen Päälle kengät Suljetun Kiinteä Naisten Pu Vedettävä Pumput Allhqfashion  

PunkitSuljettu Löytää Kankaalla Mekko Korkokengät Nilkka Tikari Paljetti Bangfox Hihna Morsiamen Prom Toe Kultaa Soljen Naiset Avokkaat Sandaalit Naisten Cnqt6

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Pumput Allhqfashion Korkokengät Kierroksen Pinkki Naisten kengät Suljettu Toe Solid Vetoketju rI0r4wq

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Huomautti Toe Naisten Pumput Pu Kiinteä Allhqfashion Vedettävä Päälle Korkokenkiä Suljetun Sininen kengät Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Toe kengät Allhqfashion Sininen Suljetun Naisten Huomautti Pumput Kiinteä Päälle Vedettävä Pu Korkokenkiä Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Yksinkertainen Osapuoli Kengät 9 Tikari Naisten Nilkkalenkki 5cm Kesän Kaupankäynti Toe Peep Näytä Muoti Rajat Sandaalit Solki 35 Korkokengät Musta FdwqpCp

Vedettävä Suljetun Korkokenkiä Naisten Päälle Sininen Kiinteä Pu kengät Huomautti Pumput Toe Allhqfashion Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Alustan Naisten G Julian Ellie 601 Sandaali Kengät X0qxBwC

Suomen Lyme Borrelioosi Suljetun Kiinteä Päälle Pumput Huomautti Toe Naisten Vedettävä Korkokenkiä Allhqfashion Pu Sininen kengät ry

Avoin D'orsay Keula Naiset Kärki Pumput Sandaalit Juhlakengät Tikari Sitoa Korkokenkiä Njpu qIgwx6ATSA