Pumput Häät Hopea Patry Glitter Eldof Toimistossa 8cm Mekko Naisten Mukavuutta Korkokenkiä qwpwUnx7tY

Pumput Häät Hopea Patry Glitter Eldof Toimistossa 8cm Mekko Naisten Mukavuutta Korkokenkiä qwpwUnx7tY Pumput Häät Hopea Patry Glitter Eldof Toimistossa 8cm Mekko Naisten Mukavuutta Korkokenkiä qwpwUnx7tY Pumput Häät Hopea Patry Glitter Eldof Toimistossa 8cm Mekko Naisten Mukavuutta Korkokenkiä qwpwUnx7tY

Borrelioosi

Naisten Toimistossa Pumput Häät Eldof Korkokenkiä Patry Hopea 8cm Mekko Mukavuutta Glitter Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Mekko Pumput 8cm Häät Eldof Mukavuutta Hopea Glitter Patry Naisten Korkokenkiä Toimistossa Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Patry Mekko Mukavuutta Häät Naisten Toimistossa Glitter Korkokenkiä Hopea 8cm Eldof Pumput  

PunkitValitse Mekko Kimallus Suljettu Korkokenkiä Crystal Stiletto Strassi Pumppu Musta Naisten Cambridge Manteli Toe axqgad6

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Korkokenkiä Vaaleanpunainen Nilkkalenkki Naisten Aiweiyi Sandaalit Mekko Tikari 71xw8w0

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Patry Glitter Häät Pumput Korkokenkiä Naisten Eldof Mekko Mukavuutta Hopea Toimistossa 8cm Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Glitter Hopea Häät Pumput Naisten Mekko Toimistossa Korkokenkiä 8cm Patry Eldof Mukavuutta Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Korkokengät Kengät Lehmännahka Stiletto Naisten Pukeutuminen Rainstar Musta Häät Tyylikäs Pumput xgTXwUqA

Hopea Naisten Mukavuutta Korkokenkiä 8cm Häät Pumput Eldof Mekko Patry Toimistossa Glitter Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Teräväkärkiset Viininpunainen 4 Maguidern Slingback Korkokengät Korkokenkiä Pumppuja Toe Juhlakengät Kiiltonahka Pumput Tuumaa OXyyPT7B

Suomen Lyme Borrelioosi Pumput Toimistossa Korkokenkiä Glitter Hopea Eldof Mekko Naisten 8cm Mukavuutta Häät Patry ry

Op Piikkikorko Musta Korkea Olga Avoin Vetoketju Reiteen Kärki Nupukki Saappaat Sitoa X66pxqZnw