Pumput Häät Hopea Patry Glitter Eldof Toimistossa 8cm Mekko Naisten Mukavuutta Korkokenkiä qwpwUnx7tY

Pumput Häät Hopea Patry Glitter Eldof Toimistossa 8cm Mekko Naisten Mukavuutta Korkokenkiä qwpwUnx7tY Pumput Häät Hopea Patry Glitter Eldof Toimistossa 8cm Mekko Naisten Mukavuutta Korkokenkiä qwpwUnx7tY Pumput Häät Hopea Patry Glitter Eldof Toimistossa 8cm Mekko Naisten Mukavuutta Korkokenkiä qwpwUnx7tY

Borrelioosi

8cm Korkokenkiä Mukavuutta Pumput Naisten Glitter Mekko Patry Eldof Toimistossa Hopea Häät Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Häät Naisten Patry Hopea Korkokenkiä Mekko Glitter 8cm Mukavuutta Pumput Toimistossa Eldof Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Eldof Korkokenkiä Mekko 8cm Häät Pumput Naisten Patry Glitter Hopea Mukavuutta Toimistossa  

PunkitNaisia Venyttää Saappaat Lohkon Paksu Polven Kantapää Reisipituiset ​​yli Harmaa Saapikkaat Lylife BqfwxgTT

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Himmeä Harmaa Solki Toe Korkokenkiä 39 Weipoot Huomautti kengät Naisten Kiinteä Pumput gxzAYa

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Pumput Mukavuutta Hopea Glitter Naisten Mekko Häät Eldof Korkokenkiä Patry Toimistossa 8cm Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Naisten Korkokenkiä Toimistossa Pumput Häät Eldof Mukavuutta Hopea Mekko 8cm Glitter Patry Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Tekojalokivi Korkokengät Super Morsiusneito Käsityönä Korkokenkiä Häät Nbwe Morsiamen Alusta 16cm Kengät Helmi 6wqEaE

Naisten Hopea Patry Mekko Korkokenkiä Toimistossa Pumput 8cm Mukavuutta Häät Glitter Eldof Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Sininen Eu Tukkeutuu 38 Raphael Naisten Stad Troentorp B Nahka xvqRHB1w

Suomen Lyme Borrelioosi Naisten Pumput Korkokenkiä Patry Glitter Mekko Toimistossa Mukavuutta Hopea Eldof Häät 8cm ry

Eqeq Pintaputkella Naisten Stiletto Korkokenkiä Vyönsolki Saappaat Suurikokoisia Denim BwrIBS