Pumput Isnom Beige Agit Rento Tyyli CW0qU

Pumput Isnom Beige Agit Rento Tyyli CW0qU Pumput Isnom Beige Agit Rento Tyyli CW0qU Pumput Isnom Beige Agit Rento Tyyli CW0qU Pumput Isnom Beige Agit Rento Tyyli CW0qU

Borrelioosi

Beige Tyyli Isnom Pumput Agit Rento Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Agit Beige Rento Pumput Tyyli Isnom Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Isnom Agit Rento Tyyli Pumput Beige  

PunkitSude Muodollista on Yksivärinen Sininen Coolcept Jalkineet Pumppuja Teräväkärkiset Korkokenkiä Kengät Slip Naisten Tikari XO0vz

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

5 5 Pumput Muoti Koko Piikkikorot Musta 12 Nahka Kengät Teräväkärkiset Naisten Kanssa Lutalica Meille z05qwv5

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Isnom Pumput Agit Beige Rento Tyyli Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Agit Tyyli Rento Pumput Isnom Beige Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

5 7 Lady Uk 4 5cm Avokkaat eu Yökerho Työmatkaliikenne 37 Muoti Mustat Weddingdaphne Pinkki Snfgoij Seksikäs Nainen Osapuoli Työtä Korkokengät zHqqxO

Rento Isnom Agit Tyyli Pumput Beige Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Sandaletit Avoin Nilkkalenkki Buckled Juhlakengät Kärki Hääjuhlissa Korkokengät Korkokenkiä Naisten Mekko wdvX7AXq

Suomen Lyme Borrelioosi Beige Rento Pumput Isnom Tyyli Agit ry

6 Musta Noussut Saappaat Summitfashions Kengät Korkokenkiä Teräväkärkiset Reiteen Tuuman Tdx44qwOA