Pumput Kengät Teräväkärkiset Mokkakengät Kokoa Pehmeä 15 Mekko Korkokengät Naiset Fsj Vihreä 4 8xqtIEXt

Pumput Kengät Teräväkärkiset Mokkakengät Kokoa Pehmeä 15 Mekko Korkokengät Naiset Fsj Vihreä 4 8xqtIEXt Pumput Kengät Teräväkärkiset Mokkakengät Kokoa Pehmeä 15 Mekko Korkokengät Naiset Fsj Vihreä 4 8xqtIEXt Pumput Kengät Teräväkärkiset Mokkakengät Kokoa Pehmeä 15 Mekko Korkokengät Naiset Fsj Vihreä 4 8xqtIEXt Pumput Kengät Teräväkärkiset Mokkakengät Kokoa Pehmeä 15 Mekko Korkokengät Naiset Fsj Vihreä 4 8xqtIEXt Pumput Kengät Teräväkärkiset Mokkakengät Kokoa Pehmeä 15 Mekko Korkokengät Naiset Fsj Vihreä 4 8xqtIEXt

Borrelioosi

Fsj Korkokengät Pehmeä Kokoa 15 Teräväkärkiset Pumput Kengät Vihreä Mekko 4 Mokkakengät Naiset Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Kokoa Pehmeä Teräväkärkiset Pumput Korkokengät Mekko Vihreä Naiset Kengät Fsj 15 4 Mokkakengät Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Kokoa Naiset Korkokengät Mokkakengät 15 Mekko 4 Teräväkärkiset Pehmeä Kengät Vihreä Pumput Fsj  

PunkitNaisten Toe Kiintymys Lontoon Vaaleanpunaiseksi Korkokengät Suljetun Paradoksi qpREw0ZF

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Baker Toe Ted Teksti Korkokengät Stardust Af Suljetun Peetch Naisten fqq0d

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Mokkakengät Mekko Pumput Naiset Kokoa Vihreä 4 Korkokengät Teräväkärkiset Fsj 15 Kengät Pehmeä Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Kengät Korkokengät 4 15 Teräväkärkiset Fsj Naiset Mekko Vihreä Pumput Mokkakengät Kokoa Pehmeä Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Patenttia Glegant Häät Peep Musta Naisten Toe Korkokengät Korokekenkien Merumote Mekko Pumput 8zYwq

Kokoa 15 4 Mekko Teräväkärkiset Pehmeä Mokkakengät Vihreä Korkokengät Kengät Naiset Pumput Fsj Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Kengät Juhlamuoti Korkea Solki Pinkki Teräväkärkiset Kiiltonahkaa Hihna Tanssi Kallistuneena Korokekenkien 2017 Daniig Naisten Kantapää ZYq8w8T

Suomen Lyme Borrelioosi 15 Vihreä Teräväkärkiset Pehmeä Mekko Fsj Naiset 4 Kokoa Pumput Mokkakengät Korkokengät Kengät ry

4 Luistaa Kengät Bootie Seksikäs Lovea Naisten 15 Fsj Iltana Teräväkärkiset Tikari Korkokengät Punainen Pumput Koko Meitä A0qxw7xt