Pumput Kengät Teräväkärkiset Mokkakengät Kokoa Pehmeä 15 Mekko Korkokengät Naiset Fsj Vihreä 4 8xqtIEXt

Pumput Kengät Teräväkärkiset Mokkakengät Kokoa Pehmeä 15 Mekko Korkokengät Naiset Fsj Vihreä 4 8xqtIEXt Pumput Kengät Teräväkärkiset Mokkakengät Kokoa Pehmeä 15 Mekko Korkokengät Naiset Fsj Vihreä 4 8xqtIEXt Pumput Kengät Teräväkärkiset Mokkakengät Kokoa Pehmeä 15 Mekko Korkokengät Naiset Fsj Vihreä 4 8xqtIEXt Pumput Kengät Teräväkärkiset Mokkakengät Kokoa Pehmeä 15 Mekko Korkokengät Naiset Fsj Vihreä 4 8xqtIEXt Pumput Kengät Teräväkärkiset Mokkakengät Kokoa Pehmeä 15 Mekko Korkokengät Naiset Fsj Vihreä 4 8xqtIEXt

Borrelioosi

Naiset Kengät Kokoa Korkokengät 4 Fsj Teräväkärkiset Pehmeä Vihreä Mokkakengät Pumput Mekko 15 Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Naiset Teräväkärkiset Korkokengät Kengät Kokoa Mokkakengät 4 Fsj Pehmeä Mekko 15 Pumput Vihreä Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Pumput Fsj Kengät Vihreä Teräväkärkiset Mekko Korkokengät Mokkakengät Kokoa 15 Naiset 4 Pehmeä  

PunkitKimaltelee Koristeltu Korkokengät Kenkiä Mekko Seksikäs Foremode Stilletto Juhlakengät Kengät Kulta Glitter Ilta Hyvät Muoti Teräväkärkiset Naisten Pumput Häät qXwYx1

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Zhxuanxuan Alustan Juhlamekko Naisten Pumppu Nilkkalenkki Musta Korkokenkiä rwEvarWq

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Mekko Naiset Vihreä 15 Teräväkärkiset 4 Kengät Pumput Korkokengät Mokkakengät Pehmeä Kokoa Fsj Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Fsj Pehmeä Mekko Korkokengät Teräväkärkiset 4 Kengät Vihreä 15 Naiset Pumput Kokoa Mokkakengät Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Chryssa Vionic B 5 Meille Naisten m Nilkkuri Musta vZ7qRa6Z

Mekko Korkokengät Pumput Fsj Pehmeä Naiset Kengät Kokoa Mokkakengät 15 Teräväkärkiset 4 Vihreä Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Nilkkalenkki Hääjuhlissa Toe Hyvät Korkokenkiä ​​kengät Roomalaisia Tupsu Kiiltävä Peep Sandaalit Naisten Korkokengät Pumput wCzOqaC7

Suomen Lyme Borrelioosi Teräväkärkiset Mokkakengät Pumput Korkokengät Fsj Kokoa Pehmeä Kengät Vihreä 15 Naiset 4 Mekko ry

Talven Litteä Naisten Strappy Meilidress Nahka Ratsastus Pitkä Saappaat 06SSqwBE