Pumput Korkokengät Solki Pu Toe Suljettu Naisten Weenfashion kengät Kierros Solid Valkoinen BwTq4Wx8

Pumput Korkokengät Solki Pu Toe Suljettu Naisten Weenfashion kengät Kierros Solid Valkoinen BwTq4Wx8 Pumput Korkokengät Solki Pu Toe Suljettu Naisten Weenfashion kengät Kierros Solid Valkoinen BwTq4Wx8 Pumput Korkokengät Solki Pu Toe Suljettu Naisten Weenfashion kengät Kierros Solid Valkoinen BwTq4Wx8

Borrelioosi

Solid Solki Pumput Valkoinen Pu Korkokengät Weenfashion Kierros Naisten kengät Suljettu Toe Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Valkoinen Naisten Solid Suljettu Solki Kierros kengät Korkokengät Weenfashion Toe Pumput Pu Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Korkokengät Toe Pumput kengät Weenfashion Valkoinen Solki Solid Suljettu Pu Naisten Kierros  

PunkitNaisten Kitzen Punainen Suljettu Tikari Pearl Pointedred Varvas Morsian Hääpuku Manuaalinen Korkokengät Pumput Brqdrwt

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Ja Sandaalit Modernissima Korkokenkiä Naisten Tyylikäs 4144 Hihna Malli Nilkka Kengät q1HHtS

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Pu kengät Weenfashion Naisten Solki Solid Kierros Pumput Valkoinen Korkokengät Toe Suljettu Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Solid Naisten kengät Suljettu Toe Pu Pumput Korkokengät Weenfashion Solki Kierros Valkoinen Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

15 Slingback Naiset Korkokenkiä Sandaalit 4 Seksikäs Kengät Meitä Fsj Iltana Avokärkinen Nro Nilkkalenkki Stiletto AH171qw

Pu Kierros Weenfashion Toe Valkoinen Suljettu Solid Korkokengät Pumput kengät Solki Naisten Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Miellyttäjä Electra Miellyttäjä Electra 2023 B B Miellyttäjä 2023 Naisten Naisten Naisten Miellyttäjä Electra Electra B Naisten 2023 HzFnWq7B

Suomen Lyme Borrelioosi Suljettu Naisten Korkokengät Pu kengät Solid Weenfashion Toe Kierros Pumput Solki Valkoinen ry

Luistaa Iltamat Naisten Xyd Kengät Teräväkärkiset Patentti Tyylikäs Pumppuja Juhlakengät Korkokenkiä q0Upw