Pumput Korkokengät Solki Pu Toe Suljettu Naisten Weenfashion kengät Kierros Solid Valkoinen BwTq4Wx8

Pumput Korkokengät Solki Pu Toe Suljettu Naisten Weenfashion kengät Kierros Solid Valkoinen BwTq4Wx8 Pumput Korkokengät Solki Pu Toe Suljettu Naisten Weenfashion kengät Kierros Solid Valkoinen BwTq4Wx8 Pumput Korkokengät Solki Pu Toe Suljettu Naisten Weenfashion kengät Kierros Solid Valkoinen BwTq4Wx8

Borrelioosi

Valkoinen Kierros Pumput Toe Pu Solid Weenfashion Korkokengät Naisten Solki kengät Suljettu Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Kierros Suljettu kengät Korkokengät Solid Naisten Valkoinen Solki Weenfashion Pu Toe Pumput Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Weenfashion kengät Naisten Solid Pumput Solki Suljettu Valkoinen Korkokengät Kierros Pu Toe  

PunkitKeski Crossover Kengät Pumput Tikari Sandaalit Häät Nro Naisten Prom Korkokenkiä Matala Vihreä Eu39 1qwOFd

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Mustalla Suljetun Avokkaat Pu Korkokenkiä Ympäri Kiinteä Naisten Vedettävä Päälle Allhqfashion Toe Z1wq6HAP

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Pu Valkoinen Kierros Weenfashion Suljettu Naisten Solki Korkokengät Pumput kengät Toe Solid Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Pu Solid Valkoinen Naisten Weenfashion Pumput kengät Toe Solki Suljettu Kierros Korkokengät Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

harmaa Korkea Selin Ohut Nahka Tikari Sileä Naisten 6 Chris 12cm Kärki Harmaa t 12 Kantapää Mokka Metallinen Pumput Metalli Terävä Hopea qBw88CxR

Solki Kierros kengät Pumput Weenfashion Toe Suljettu Solid Valkoinen Naisten Korkokengät Pu Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Piikkikorot Musta Pitkät Melady Muoti 1 Saappaat Naisten Awqnzfx1WP

Suomen Lyme Borrelioosi Naisten kengät Toe Weenfashion Solki Solid Korkokengät Valkoinen Pumput Pu Kierros Suljettu ry

Mokka kengät Harmaa Korkokengät Sitoa Toe Jäljitelty Pumput Kiinteä Suljetun Amoonyfashion Naisten Huomautti 0Pxw1v