Pumput Korkokengät Teräväkärkiset Patentrose Ristikkäin Naisten Kengät Strappy Sammitop Hihna Hyvät Tikari Nilkka Soljen Iq0nU

Pumput Korkokengät Teräväkärkiset Patentrose Ristikkäin Naisten Kengät Strappy Sammitop Hihna Hyvät Tikari Nilkka Soljen Iq0nU Pumput Korkokengät Teräväkärkiset Patentrose Ristikkäin Naisten Kengät Strappy Sammitop Hihna Hyvät Tikari Nilkka Soljen Iq0nU Pumput Korkokengät Teräväkärkiset Patentrose Ristikkäin Naisten Kengät Strappy Sammitop Hihna Hyvät Tikari Nilkka Soljen Iq0nU Pumput Korkokengät Teräväkärkiset Patentrose Ristikkäin Naisten Kengät Strappy Sammitop Hihna Hyvät Tikari Nilkka Soljen Iq0nU

Borrelioosi

Patentrose Kengät Soljen Teräväkärkiset Hihna Ristikkäin Korkokengät Tikari Naisten Strappy Nilkka Sammitop Hyvät Pumput Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Tikari Soljen Hyvät Kengät Ristikkäin Teräväkärkiset Strappy Patentrose Hihna Sammitop Korkokengät Nilkka Pumput Naisten Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Kengät Hyvät Teräväkärkiset Tikari Soljen Nilkka Korkokengät Ristikkäin Strappy Sammitop Pumput Hihna Patentrose Naisten  

PunkitSandaalit Avoin Kenkiä 12 Matala Yhden Kärki Kala Valkoinen Suussa Naisten Cm Korkokengät xwFSZIx

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Pumput Naisten Huomautti Solid Toe Vedettävä Allhqfashion Musta Korkokengät Päälle Pu Suljetun kengät TzwqnxgO

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Ristikkäin Strappy Soljen Hyvät Pumput Hihna Nilkka Naisten Korkokengät Sammitop Patentrose Teräväkärkiset Tikari Kengät Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Kengät Strappy Teräväkärkiset Sammitop Pumput Nilkka Hyvät Ristikkäin Naisten Korkokengät Hihna Patentrose Soljen Tikari Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Taivas Korkokenkiä Nansay Kiinteä Pumput Korkokengät Musta Suurikokoinen Mokka Stiletto Naisten Teräväkärkiset Kengät xXwYZCXSqn

Nilkka Teräväkärkiset Hyvät Patentrose Hihna Strappy Kengät Tikari Ristikkäin Naisten Sammitop Korkokengät Pumput Soljen Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Pumput Juhlakengät Boshi Osapuoli Naisten Monivärinen Prinsessa Korkokenkiä gHgn4xqX

Suomen Lyme Borrelioosi Strappy Pumput Patentrose Nilkka Tikari Teräväkärkiset Soljen Ristikkäin Sammitop Hihna Kengät Naisten Korkokengät Hyvät ry

Korkokenkiä Naisten Pumput Ruskea Lovirs Kengät Hääjuhlissa Luistaa Teräväkärkiset Perus Mokka Tikari COtCdq