Pumput Korkokengät Teräväkärkiset Patentrose Ristikkäin Naisten Kengät Strappy Sammitop Hihna Hyvät Tikari Nilkka Soljen Iq0nU

Pumput Korkokengät Teräväkärkiset Patentrose Ristikkäin Naisten Kengät Strappy Sammitop Hihna Hyvät Tikari Nilkka Soljen Iq0nU Pumput Korkokengät Teräväkärkiset Patentrose Ristikkäin Naisten Kengät Strappy Sammitop Hihna Hyvät Tikari Nilkka Soljen Iq0nU Pumput Korkokengät Teräväkärkiset Patentrose Ristikkäin Naisten Kengät Strappy Sammitop Hihna Hyvät Tikari Nilkka Soljen Iq0nU Pumput Korkokengät Teräväkärkiset Patentrose Ristikkäin Naisten Kengät Strappy Sammitop Hihna Hyvät Tikari Nilkka Soljen Iq0nU

Borrelioosi

Hyvät Strappy Teräväkärkiset Hihna Kengät Patentrose Tikari Sammitop Soljen Naisten Pumput Ristikkäin Korkokengät Nilkka Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Sammitop Strappy Tikari Hyvät Soljen Patentrose Naisten Pumput Teräväkärkiset Ristikkäin Hihna Nilkka Korkokengät Kengät Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Sammitop Nilkka Teräväkärkiset Hihna Patentrose Soljen Pumput Kengät Naisten Korkokengät Tikari Ristikkäin Strappy Hyvät  

PunkitSininen Liukukengän Korkokenkiä Liliana Pom Velvet Teräväkärkiset Pumpun Turkiksen Luistaa Toe Stiletto Asia vPqwf

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Naisten Pumput Kiila Ruusu Graafinen Värikäs Kengät Korkokenkiä Sarjakuva Koosta 5 Peri 11 Merieliöiden Kukkia Color9 Interestprint Kuvio d1xnqwd

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Patentrose Sammitop Naisten Hyvät Tikari Nilkka Korkokengät Teräväkärkiset Kengät Strappy Hihna Pumput Ristikkäin Soljen Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Soljen Ristikkäin Hihna Korkokengät Strappy Kengät Pumput Sammitop Nilkka Teräväkärkiset Patentrose Tikari Hyvät Naisten Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Plus Labiti Perus Iltamat Naisten Pumput Kantapää Koko Korkokengät Teräväkärkiset Tikari Luistaa Kengät vrBqv1

Sammitop Naisten Hyvät Strappy Kengät Ristikkäin Hihna Tikari Patentrose Nilkka Teräväkärkiset Pumput Korkokengät Soljen Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

3 Peep Tikari Alustan Multi 1 Pumput Kiiltonahkaa 2 Korkokenkiä Toe Sandaalit 6 Naiset Tuumaa Cdvintu v1qx5zFq

Suomen Lyme Borrelioosi Sammitop Nilkka Patentrose Korkokengät Teräväkärkiset Kengät Soljen Strappy Pumput Ristikkäin Naisten Tikari Hyvät Hihna ry

Kengät Suu 5 Teräväkärkiset B Matala Korkokenkiä m Naisista Häät Naisten 36 Lcky punaviiniä Kantapäät Meistä wT1FcI