Pumput Luistaa Seksikäs Muotitietoinen Alkuun Cybling Teräväkärkiset Korkokengät Punainen Naisten Toimistoalan Alhainen Stiletto Kengät TnHWtF

Pumput Luistaa Seksikäs Muotitietoinen Alkuun Cybling Teräväkärkiset Korkokengät Punainen Naisten Toimistoalan Alhainen Stiletto Kengät TnHWtF Pumput Luistaa Seksikäs Muotitietoinen Alkuun Cybling Teräväkärkiset Korkokengät Punainen Naisten Toimistoalan Alhainen Stiletto Kengät TnHWtF Pumput Luistaa Seksikäs Muotitietoinen Alkuun Cybling Teräväkärkiset Korkokengät Punainen Naisten Toimistoalan Alhainen Stiletto Kengät TnHWtF Pumput Luistaa Seksikäs Muotitietoinen Alkuun Cybling Teräväkärkiset Korkokengät Punainen Naisten Toimistoalan Alhainen Stiletto Kengät TnHWtF Pumput Luistaa Seksikäs Muotitietoinen Alkuun Cybling Teräväkärkiset Korkokengät Punainen Naisten Toimistoalan Alhainen Stiletto Kengät TnHWtF

Borrelioosi

Kengät Korkokengät Alhainen Naisten Toimistoalan Punainen Stiletto Alkuun Teräväkärkiset Seksikäs Luistaa Muotitietoinen Cybling Pumput Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Korkokengät Naisten Teräväkärkiset Alkuun Kengät Toimistoalan Punainen Seksikäs Cybling Luistaa Stiletto Alhainen Muotitietoinen Pumput Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Pumput Naisten Korkokengät Stiletto Cybling Alkuun Muotitietoinen Luistaa Kengät Alhainen Teräväkärkiset Toimistoalan Seksikäs Punainen  

PunkitTeräväkärkiset Matala Korkokengät Suuhun Kengät Naisten kantapäät Stiletto Lsm HxfqwIp6

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Ruskea Leatherette Bg33 Polvisukat Solki Paksu Breckelles Boot Naiset Hihnan Kantapää qzfx5wRF

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Pumput Alkuun Punainen Alhainen Muotitietoinen Seksikäs Teräväkärkiset Kengät Naisten Toimistoalan Stiletto Korkokengät Cybling Luistaa Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Alkuun Muotitietoinen Korkokengät Teräväkärkiset Stiletto Punainen Alhainen Naisten Toimistoalan Pumput Seksikäs Cybling Luistaa Kengät Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Luistaa Juhlamekko Alusta Korkokengät Suljettu Valkoinen Toe Kengät Pumput Agodor Naisten Erittäin wgRn4qg0

Naisten Alhainen Korkokengät Teräväkärkiset Muotitietoinen Seksikäs Pumput Alkuun Stiletto Punainen Kengät Luistaa Cybling Toimistoalan Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Leathter Korkokengät Hopeanhohtoinen Teräväkärkiset Kengät Chopstick Matala Kesä Toimisto Kevät Hyvät Pumput Juhlakengät Naiset 6fqHxnAX

Suomen Lyme Borrelioosi Luistaa Cybling Alhainen Naisten Muotitietoinen Korkokengät Pumput Alkuun Stiletto Toimistoalan Teräväkärkiset Seksikäs Punainen Kengät ry

on Sammitop Iltana Pumput Kengät Slip Naisten Seksikäs Teräväkärkiset Juhlakengät Korkokengät Tikari Ruskea BBqf8